pontosnews.gr
Σάββατο, 27/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: O Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τα αδέσποτα σκυλιά

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ανησυχούν για τις ζωές των τετράποδων

26/12/2021 - 10:10πμ
(Φωτ.: Pixabay)

(Φωτ.: Pixabay)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων στην Τουρκία ανησυχούν για τις ζωές αδέσποτων σκύλων, αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τα ζώα μετά από επίθεση σκυλιών σε ανήλικο.

Ο Τούρκος πρόεδρος στις 25 Δεκεμβρίου διέταξε τους δήμους να απομακρύνουν τα αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους και να τα τοποθετήσουν σε καταφύγια, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει θάνατο για τα ζώα αφού στα καταφύγια επικρατούν φρικτές συνθήκες. Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά την επίθεση δύο πίτμπουλ σε ένα 4χρονο στο Αντέπ αυτή την εβδομάδα.

Το παιδί τραυματίστηκε βαριά και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Στην ίδια δήλωση ο Τούρκος ηγέτης δίχασε τον κόσμο, καλώντας τους «Λευκούς Τούρκους» να προσέχουν τα σκυλιά τους, λέγοντας ότι ράτσες όπως τα πίτμπουλ ανήκουν σε πλούσιους ανθρώπους.

Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά δεν ήταν αδέσποτα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε το περιστατικό για να ζητήσει από τους δήμους να μην υπάρχουν ζώα στους δρόμους.

Αν και αποκάλεσε τα καταφύγια «καθαρά και ασφαλή περιβάλλοντα», η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Εικόνες και βίντεο που κοινοποιούνται συχνά από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αποκαλύπτουν τις αποκρουστικές συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να ζουν τα ζώα.

Σε πολλές περιπτώσεις, ζώα πεθαίνουν από πείνα και ασθένειες σε μικροσκοπικά και βρώμικα κλουβιά, ενώ άλλες φορές οι υπάλληλοι του δήμου τα σκοτώνουν μόλις τα μαζέψουν από τους δρόμους.

Το θέμα έγινε δημοφιλές θέμα στο Twitter και χιλιάδες άνθρωποι επέκριναν τις δηλώσεις του Ερντογάν. Ενώ πολλοί επεσήμαναν το γεγονός ότι τα πίτμπουλ δεν είναι εγγενώς βίαια αλλά ότι οι ιδιοκτήτες τους τα εκτρέφουν για να είναι επιθετικά, άλλοι αναρρωτήθηκαν γιατί το περιστατικό έγινε εργαλείο για τη στόχευση αδέσποτων ζώων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων των Ζώων (HAYTAP) Αχμέτ Κεμάλ Σενπολάτ είπε ότι η εγκατάλειψη ζώων  σε καταφύγια δεν είναι λύση όταν δεν υπάρχει στείρωση. «Αυτό πρέπει να γίνει από τους δήμους. Το κλείδωμα τους σε κλουβιά δεν είναι λύση», δήλωσε στην καθημερινή BirGün στις 26 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τα ζώα πίσω στο σημείο που τα πήγαν αφού τους δώσουν την απαραίτητη θεραπεία ή στείρωση και μπορούν να κρατηθούν σε καταφύγια μόνο προσωρινά, σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο.

Η δικηγόρος Χασέρ  Γκιζέμ Καρατάς από την Επιτροπή Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα των Ζώων (HAKİM) είπε ότι το κάλεσμα του προέδρου προς τους δήμους μεταφράζεται ουσιαστικά σε εντολή σφαγής των ζώων. Είπε επίσης ότι η επιτροπή θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας παρανομίας.

Πηγή: duvaR English
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: Vinted / V. Raupelis / LRT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έρευνα για ύποπτες αγγελίες και κώδικες διακίνησης παιδιών μέσω της πλατφόρμας Vinted

27/06/2026 - 11:39πμ
(Φωτ.: hormuzstraitmonitor.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στον Κόλπο: Αντίποινα των Φρουρών της Επανάστασης κατά αμερικανικών δυνάμεων

27/06/2026 - 9:24πμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ χτύπησαν το Ιράν: Στο στόχαστρο αποθήκες πυραύλων και ραντάρ στα Στενά του Ορμούζ

27/06/2026 - 12:31πμ
Ισραηλινό άρμα μάχης πραγματοποιεί ελιγμούς καθώς αυτοκινητοπομπή της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) κινείται ανάμεσα σε κατεστραμμένα σπίτια στο χωριό Μέις Ελ Τζαμπάλ του νοτίου Λιβάνου, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσινγκτον – Με εμφύλιο απειλεί η Χεζμπολάχ

26/06/2026 - 11:35μμ
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Timone στη Μασσαλία (φωτ.: Christian PIQUES/ google.com/maps/contrib/)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γαλλία: Τέταρτο παιδί χάνει τη ζωή του σε αυτοκίνητο μέσα σε λίγες ημέρες – Το ξέχασε ο πατέρας του

26/06/2026 - 9:01μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τελετής απονομής μεταλλίων σε στρατιωτικούς που τιμήθηκαν με τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας, 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τα «γεράκια» πιέζουν τον Πούτιν για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και εγκατάλειψη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ

26/06/2026 - 7:22μμ
Άνθρωποι περπατούν ανάμεσα στα ερείπια κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Δραματική αύξηση των νεκρών από τον διπλό σεισμό – Φόβοι για χιλιάδες θύματα

26/06/2026 - 5:10μμ
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)
ΚΟΣΜΟΣ

Ορμούζ: Νέα ένταση στα Στενά, αλλά οι αγορές βλέπουν φθηνότερο πετρέλαιο

26/06/2026 - 4:22μμ
Άνθρωποι δροσίζονται κάτω από εκνεφωτές που έχουν τοποθετηθεί κοντά στο Κολοσσαίο, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Massimo Percossi)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη «βράζει»: Δεκάδες νεκροί, θερμοκρασίες-ρεκόρ και απαγορεύσεις λόγω του ακραίου καύσωνα

26/06/2026 - 3:10μμ
Με ένα μαχητικό αεροσκάφος στο πέτο, δίπλα στην αμερικανική σημαία, υποδέχθηκε ο Τραμπ τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Δώρο» στην Τουρκία, με κινητήρες για το μαχητικό KAAN

26/06/2026 - 2:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δάσος καίει η φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο Θήβας. Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εποχικοί Πυροσβέστες)

Βοιωτία: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά σε δασική έκταση στον Άγιο Βασίλειο Θήβας

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Amy Kontras)

Φινάλε στη φάση των ομίλων – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Μετρό: Αλλαγές στα δρομολόγια της Γραμμής 3 από την Κυριακή

56 λεπτά πριν
(Πηγή: Vinted / V. Raupelis / LRT)

Γαλλία: Έρευνα για ύποπτες αγγελίες και κώδικες διακίνησης παιδιών μέσω της πλατφόρμας Vinted

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ANEK Lines)

«Πράσινο φως» του Λιμενικού στο «Κίσσαμος» να αποπλεύσει από Μήλο για Χανιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/EvxinosLesxi)

Εύξεινος Λέσχη Αθηνών: Με ποντιακή ορμή στο 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στον Διόνυσο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign