pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παραμονή Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη: Μουσικές, γεύσεις και άφθονο κέφι στο κέντρο της πόλης αλλά με μάσκα

Γράφει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης

24/12/2021 - 10:31πμ
Παραμονή Χριστουγέννων στο Καπάνι (φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης)

Παραμονή Χριστουγέννων στο Καπάνι (φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χαρούμενες, γιορτινές νότες, από ντυμένες με επίσημα ενδύματα μπάντες δημόσιων φορέων αλλά και απολύτως ερασιτεχνικά μουσικά σύνολα, έχουν «πλημμυρίσει» από νωρίς το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και στην «καρδιά» του, στους πολύβοους και πολυσύχναστους δρόμους της αγοράς, παιδιά σε μικρές ή και μεγαλύτερες ομάδες γυρνούν με τα τρίγωνα στα χέρια και ψάλλουν τα κάλαντα. 

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και σε πείσμα των θλιβερών ημερών της πανδημίας η πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει φορέσει τα γιορτινά της.

Παρά το τσουχτερό κρύο, ακόμα και κάτω από τις μάσκες που από σήμερα είναι και πάλι υποχρεωτικές και σε εξωτερικούς χώρους, διακρίνονται τα χαμόγελα, τα οποία άνθρωποι κάθε ηλικίας δεν φείδονται να μοιράσουν απλόχερα.

(Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης)

Μουσικές χριστουγεννιάτικες ακούγονται από διάφορα εμπορικά καταστήματα, έξω από τα οποία έχουν σχηματιστεί ουρές, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Στην εμβληματική για τη Θεσσαλονίκη πλατεία Αριστοτέλους και τον ομώνυμο πεζόδρομο, που έχουν στολιστεί στο πνεύμα των ημερών, κόσμος ανεβοκατεβαίνει με εορταστική διάθεση.

Κάποιοι κρατούν στο χέρι μικρές και μεγάλες σακούλες, άλλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους στα υπαίθρια τραπεζάκια των καταστημάτων εστίασης και κάποιοι -κυρίως νεαρότερης ηλικίας- καθισμένοι στα παγκάκια καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τις εορταστικές ώρες και ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Από νωρίς το μεσημέρι, όταν θα πλησιάζει η ώρα να κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα επαγγελματικά γραφεία, έξω από πολλά κατάστημα εστίασης και διασκέδασης αλλά και κάποια εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να ανάβουν οι υπαίθριες ψησταριές. Μπορεί να απαγορεύονται από την παραμονή των Χριστουγέννων οι δημόσιες εκδηλώσεις, ωστόσο, τα αυθόρμητα γλέντια θα προσπαθήσουν να τις αντικαταστήσουν έστω και σε μικρογραφία τους. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει από «νόστιμες» οσμές και άτομα κάθε ηλικίας θα τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους και θα χορεύουν, έχοντας, ευχόμαστε, στο νου τους και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Εικόνα από τη Βασιλέως Ηρακλείου, την Παραμονή Χριστουγέννων του 2019, τότε που οι μάσκες δεν είχαν μπει ακόμα στη ζωή μας (φωτ.: pontosnews.gr/Πόπη Παπαγεωργίου)

Λόγω της πανδημίας θεωρείται δεδομένο ότι, σε σύγκριση με παλαιότερες χρονιές, οι πελάτες μέσα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι λιγότεροι, τη φετινή παραμονή των Χριστουγέννων, αφού αυτό προβλέπουν, άλλωστε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, όσο κι αν κατέβει λιγότερος κόσμος φέτος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της διασκέδασης, στο στενό της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, που κόβει κάθετα τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους και χωρίζει τις δύο παραδοσιακές αγορές της πόλης, το Καπάνι και τη Μοδιάνο, η «πανδαισία» μουσικών και –δυστυχώς για την πολύ δύσκολη εποχή που διανύουμε– ο συνωστισμός αναμένεται να έχουν και φέτος την τιμητική τους.

Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, που θα προτιμήσουν να απολαύσουν τη σημερινή ημέρα σε πιο ήσυχους και ασφαλείς υγειονομικά ρυθμούς, υπάρχουν τα υπαίθρια λούνα-παρκ στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και σε αυτόν του Πρώτου Προβλήτα του Λιμανιού.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ύποπτο …μουστοκούλουρο που παράγεται και συσκευάζεται στο Άργος

23/10/2025 - 4:55μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 16χρονης

23/10/2025 - 4:27μμ
(Φωτ.: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Διονύσης Σαββόπουλος: Το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο αντίο

23/10/2025 - 3:28μμ
Ορισμένα από τα κατασχεμένα ΙΧ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε το κύκλωμα των παράνομων επιδοτήσεων – Κατασχέθηκαν 14 ΙΧ, θεριζοαλωνιστική μηχανή και ζώα

23/10/2025 - 12:00μμ
Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Λιάκος/POOL)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 16χρονης στο Γκάζι: «Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, το νοσοκομείο ενημέρωσε την αστυνομία»

23/10/2025 - 10:23πμ
Πρωινή ομίχλη σκέπασε το Ναύπλιο λόγω της αυξημένης υγρασίας στην περιοχή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός και την Πέμπτη – Βροχές, καταιγίδες, νοτιάδες και ομίχλες

23/10/2025 - 8:00πμ
Η έδρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις 37 συλλήψεις – Ιεραρχική δομή, δόλιες δηλώσεις και dolce vita

22/10/2025 - 8:41μμ
Ασθενοφόρο (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή 16χρονη έξω από κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι – Βότκα έπινε η παρέα της

22/10/2025 - 7:28μμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό έπαθλο 150.000 ευρώ από το Λαϊκό Λαχείο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

22/10/2025 - 5:49μμ
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη για λόγους υγείας η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τα 45άρια

22/10/2025 - 1:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τις φονικές πλημμύρες του 2024 (φωτ. αρχείου: EPA/Manu)

Βαλένθια: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες, οι Αρχές βρήκαν στη λάσπη τη σορό ενός θύματος

26 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Giftmischer87 /commons.wikimedia.org)

Θεσσαλονίκη: Ένα κλωνάρι δενδρολίβανο οδήγησε 62χρονο σε μεγάλες περιπέτειες

55 λεπτά πριν
Το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης)

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2026 αφιερωματικό έτος «Μάνος Χατζιδάκις»

1 ώρα πριν
Το υποβρύχιο «Πιπίνος» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ΥΕΘΑ)

28η Οκτωβρίου: Ανοιχτά για το κοινό πλοία και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΠΑΜΑΚ: Από τους προσφυγικούς συνοικισμούς, στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ’40

2 ώρες πριν

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ύποπτο …μουστοκούλουρο που παράγεται και συσκευάζεται στο Άργος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign