pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παραμονή Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη: Μουσικές, γεύσεις και άφθονο κέφι στο κέντρο της πόλης αλλά με μάσκα

Γράφει ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης

24/12/2021 - 10:31πμ
Παραμονή Χριστουγέννων στο Καπάνι (φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης)

Παραμονή Χριστουγέννων στο Καπάνι (φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χαρούμενες, γιορτινές νότες, από ντυμένες με επίσημα ενδύματα μπάντες δημόσιων φορέων αλλά και απολύτως ερασιτεχνικά μουσικά σύνολα, έχουν «πλημμυρίσει» από νωρίς το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και στην «καρδιά» του, στους πολύβοους και πολυσύχναστους δρόμους της αγοράς, παιδιά σε μικρές ή και μεγαλύτερες ομάδες γυρνούν με τα τρίγωνα στα χέρια και ψάλλουν τα κάλαντα. 

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και σε πείσμα των θλιβερών ημερών της πανδημίας η πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει φορέσει τα γιορτινά της.

Παρά το τσουχτερό κρύο, ακόμα και κάτω από τις μάσκες που από σήμερα είναι και πάλι υποχρεωτικές και σε εξωτερικούς χώρους, διακρίνονται τα χαμόγελα, τα οποία άνθρωποι κάθε ηλικίας δεν φείδονται να μοιράσουν απλόχερα.

(Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης)

Μουσικές χριστουγεννιάτικες ακούγονται από διάφορα εμπορικά καταστήματα, έξω από τα οποία έχουν σχηματιστεί ουρές, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Στην εμβληματική για τη Θεσσαλονίκη πλατεία Αριστοτέλους και τον ομώνυμο πεζόδρομο, που έχουν στολιστεί στο πνεύμα των ημερών, κόσμος ανεβοκατεβαίνει με εορταστική διάθεση.

Κάποιοι κρατούν στο χέρι μικρές και μεγάλες σακούλες, άλλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους στα υπαίθρια τραπεζάκια των καταστημάτων εστίασης και κάποιοι -κυρίως νεαρότερης ηλικίας- καθισμένοι στα παγκάκια καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τις εορταστικές ώρες και ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Από νωρίς το μεσημέρι, όταν θα πλησιάζει η ώρα να κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα επαγγελματικά γραφεία, έξω από πολλά κατάστημα εστίασης και διασκέδασης αλλά και κάποια εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να ανάβουν οι υπαίθριες ψησταριές. Μπορεί να απαγορεύονται από την παραμονή των Χριστουγέννων οι δημόσιες εκδηλώσεις, ωστόσο, τα αυθόρμητα γλέντια θα προσπαθήσουν να τις αντικαταστήσουν έστω και σε μικρογραφία τους. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει από «νόστιμες» οσμές και άτομα κάθε ηλικίας θα τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους και θα χορεύουν, έχοντας, ευχόμαστε, στο νου τους και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Εικόνα από τη Βασιλέως Ηρακλείου, την Παραμονή Χριστουγέννων του 2019, τότε που οι μάσκες δεν είχαν μπει ακόμα στη ζωή μας (φωτ.: pontosnews.gr/Πόπη Παπαγεωργίου)

Λόγω της πανδημίας θεωρείται δεδομένο ότι, σε σύγκριση με παλαιότερες χρονιές, οι πελάτες μέσα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι λιγότεροι, τη φετινή παραμονή των Χριστουγέννων, αφού αυτό προβλέπουν, άλλωστε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, όσο κι αν κατέβει λιγότερος κόσμος φέτος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της διασκέδασης, στο στενό της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, που κόβει κάθετα τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους και χωρίζει τις δύο παραδοσιακές αγορές της πόλης, το Καπάνι και τη Μοδιάνο, η «πανδαισία» μουσικών και –δυστυχώς για την πολύ δύσκολη εποχή που διανύουμε– ο συνωστισμός αναμένεται να έχουν και φέτος την τιμητική τους.

Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, που θα προτιμήσουν να απολαύσουν τη σημερινή ημέρα σε πιο ήσυχους και ασφαλείς υγειονομικά ρυθμούς, υπάρχουν τα υπαίθρια λούνα-παρκ στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και σε αυτόν του Πρώτου Προβλήτα του Λιμανιού.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλειστή η πρόσβαση στον Υμηττό, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Στο «5» έξι περιοχές – Κλείνουν Λυκαβηττός και δάση στη Χαλκιδική

12/08/2026 - 6:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίνδος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 59χρονου που έβαλε έξι φωτιές

12/08/2026 - 5:00μμ
Καπνός από τη φωτιά στον Λουτρόπηγο, όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Περάμου. Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Kaps Dion)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Βελτιωμένη η εικόνα – Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη

12/08/2026 - 4:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Λουτρόπυργο Αττικής

12/08/2026 - 2:49μμ
O σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Παπαζάχος: Ο σεισμός στην Κολομβία και οι ομοιότητες με εκείνους σε Κύθηρα και Λεωνίδιο

12/08/2026 - 12:21μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων στη Γραμμή 2 λόγω απόπειρας αυτοκτονίας στον Άγιο Αντώνιο

12/08/2026 - 11:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα Αυγούστου: Μαντέψτε τι καιρό θα κάνει!

12/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις για φωτιά, ψησταριά και ηλεκτροσυγκόλληση

11/08/2026 - 8:59μμ
Το αυτοκίνητο με την απανθρακωμένη σορό που βρήκαν οι πυροσβέστες κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKNISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπάτα: Απανθρακωμένος άνδρας μέσα σε αυτοκίνητο – Από το όχημα φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά

11/08/2026 - 5:59μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, 
για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νοσοκομείο Χανίων μετά από πτώση με το ποδήλατο

11/08/2026 - 5:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pexels)

Πολωνία: Κυβερνοεπίθεση στη MyDr εξέθεσε τη μισή χώρα – Διέρρευσαν δεδομένα 19 εκατ. πολιτών

5 λεπτά πριν
Τανκ σε γραμμή παραγωγής (πηγή: naftemporiki.gr)

Μεγάλα deals με στολή παραλλαγής

29 λεπτά πριν
Κλειστή η πρόσβαση στον Υμηττό, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Στο «5» έξι περιοχές – Κλείνουν Λυκαβηττός και δάση στη Χαλκιδική

53 λεπτά πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Το «ΝΑΤΟ της Μέκκας» οραματίζεται ο Ερντογάν – Θέλει μέσα την Αίγυπτο, αλλά το Κάιρο διστάζει

1 ώρα πριν
Ο Τάσος Χαλκιάς στο εξώφυλλο του δίσκου  «Ο Τάσος Χαλκιάς και το κλαρίνο του», που κυκλοφόρησε το 1984 (πηγή: Μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»)

Τάσος Χαλκιάς: Ο μουσικός που άλλαξε την ελληνική παράδοση και την έβγαλε εκτός συνόρων

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)

Σίνδος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 59χρονου που έβαλε έξι φωτιές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign