pontosnews.gr
Σάββατο, 18/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Ερντογάν έστησε την «τέλεια παγίδα» στην Κύπρο

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

24/12/2021 - 5:32μμ
Φρένο στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, προσπαθούν να βάλουν οι ΗΠΑ

Φρένο στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, προσπαθούν να βάλουν οι ΗΠΑ

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο τρίτος Αττίλας είναι ήδη εντός των πυλών και είναι ασύγκριτα χειρότερος – κινδυνεύει ολόκληρη η Κύπρος. Προηγήθηκε η εισβολή με τον Αττίλα 1 και 2 το 1974, με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχασε το 37% των εδαφών της που έκτοτε τελούν υπό τη στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας.

Μετά την τουρκική εισβολή ακολούθησε ο εποικισμός των κατεχομένων με εποίκους από την Τουρκία, οι οποίοι άλλαξαν τη δημογραφική δομή και ήδη έχουν ξεπεράσει σε πληθυσμό τους Τουρκοκύπριους. Άλλωστε, η εκλογή της μαριονέτας του Ερντογάν που ακούει στο όνομα Τατάρ είναι αποτέλεσμα αυτής της πληθυσμιακής υπεροχής. Οι έποικοι εξέλεξαν τον Τατάρ για να υλοποιήσει τα βρόμικα σχέδια της Άγκυρας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τώρα, σύμφωνα και με τον εκ Κύπρου δημοσιογράφο Σάββα Ιακωβίδη, «η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει έναν τρίτο, ασύγκριτα χειρότερο και πιο επικίνδυνο Αττίλα: Την κατευθυνόμενη και οργανωμένη από την Τουρκία εισβολή ξένων, παράνομων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές. Η κατοχική χώρα επιχειρεί να δημιουργήσει μία νέα, κυπριακή αυτήν τη φορά, Αλεξανδρέττα».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία της Κυπριακής Δημοκρατίας να ορθώσει συρματόπλεγμα αποτροπής στη γραμμή αντιπαράθεσης με το κατεχόμενο τμήμα του νησιού, στέλνει με σχέδιο αλλοδαπούς –Ασιάτες και Αφρικανούς, κυρίως μουσουλμάνους– στις ελεύθερες περιοχές.

Να εξηγήσουμε την αδυναμία λήψης μέτρων αποτροπής. Ανάμεσα στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα παρεμβάλλεται η «Πράσινη Γραμμή», η οποία είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό τον έλεγχο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Στην Πράσινη Γραμμή έχουν τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους γεωργοί της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία με τον τρόπο αυτόν ασκεί έστω και αποψιλωμένη κυριαρχία στα εδάφη αυτά.

Αν όμως η Κυπριακή Δημοκρατία ορθώσει φράχτη στα νότια όρια της Πράσινης Γραμμής, τότε είναι σαν να χαρίζει τα εδάφη στις δυνάμεις κατοχής, οι οποίες την επομένη θα σπεύσουν να τα καταλάβουν.

Άλλωστε, αυτό προοιωνίζεται η απάντηση του ΟΗΕ στη γνωστοποίηση από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας του χάρτη με τον σχεδιαζόμενο φράχτη αποτροπής.

Άρα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αντιμέτωπη με μια «τέλεια παγίδα» που έστησαν ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος.

Ή στήνεις το φράχτη και χάνεις τα εδάφη της Πράσινης Γραμμής, ή μένεις χωρίς φράχτη και βλέπεις να μετατρέπονται οι Ελληνοκύπριοι σε μειονότητα στις ελεύθερες περιοχές, με την αποστολή στην αρχή δεκάδων χιλιάδων και σε λίγα χρόνια εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών μουσουλμάνων.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος είναι νησί και όσοι εισβάλουν στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας μένουν εκεί, δεν μπορούν να φύγουν διά ξηράς και να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως προσδοκούσαν να κάνουν οι αλλοδαποί που στοιβάχτηκαν στα συρματοπλέγματα που όρθωσαν η Πολωνία και η Λιθουανία στα σύνορά τους με τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, όλοι ήθελαν να μεταβούν στην Γερμανία.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όσοι επιλέγουν να περάσουν παράνομα στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας το κάνουν γνωρίζοντας ότι θα μείνουν εκεί, ενώ είναι λογικό να εκτιμήσουμε ότι πολλοί εξ αυτών έχουν τον κοινό νου να αντιλαμβάνονται ότι παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας.

Ήδη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε στοιχεία στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα και κατήγγειλε την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Μάλιστα, είπε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι ενώ οι αιτούντες άσυλο και όσοι το έλαβαν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού τους, στην Κυπριακή Δημοκρατία το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 4,4%.

Αν αναρωτιέστε ποια ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις καταγγελίες Αναστασιάδη για εργαλειοποίηση του θέματος από την Τουρκία, η απάντηση είναι η εξής:

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η Κομισιόν εξέδωσε δύο αποφάσεις χρηματοδότησης ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της ποιοτικής εκπαίδευσης, χωρίς αποκλεισμούς, για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για τη μετανάστευση και την προστασία των συνόρων.

Το ποσό των 560 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μέρος των επιπλέον 3 δισεκατομμυρίων που ανακοίνωσε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον Ιούνιο του 2021, και αφορούν τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ στους πρόσφυγες στην Τουρκία για την περίοδο 2021-2023.

Δηλαδή, αντί η ΕΕ να βοηθήσει οικονομικά και πολιτικά την Κυπριακή Δημοκρατία, καταγγέλλοντας και επιβάλλοντας κυρώσεις στην Τουρκία που επιχειρεί να καταστρέψει ένα κράτος-μέλος της, επιβραβεύει την Τουρκία και οικονομικά και πολιτικά.

Όσον αφορά τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έλληνα των… Βρυξελλών, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αυτός εμμέσως αλλά σαφώς, με δημόσια δήλωσή του, θεωρεί ότι η Κύπρος δεν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η απαράδεκτη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταγραφεί και να απασχολήσει την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Άλλη πολιτική ακολουθούν οι Βρυξέλλες απέναντι στη Λευκορωσία, προστατεύοντας την Πολωνία και τη Λιθουανία, άλλη πολιτική ακολουθούν στο ίδιο ακριβώς θέμα απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα, οι οποίες μάλιστα αντιμετωπίζουν πολλαπλάσια απειλή από εκείνη της Πολωνίας και των Βαλτικών Χωρών.

Αφού προβληματιστούμε όλοι μας για την «τέλεια παγίδα» που έστησε ο Ερντογάν στην Κύπρο, θα πρέπει να προβληματιστούν κυρίως οι κυβερνήσεις σε Λευκωσία και Αθήνα. Να επιστρατεύσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις ελληνικές κοινότητες και όλα τα μέσα άσκησης επιρροής που διαθέτουμε σε διεθνές επίπεδο, να επιστρατεύσουν επίσης  τα υπουργεία Εξωτερικών και τις διπλωματικές μας αποστολές ανά την Ευρώπη, για να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος και να καταδείξουμε τις εγκληματικές ευθύνες της Τουρκίας.

Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης και οφείλουμε να ξεφύγουμε από την «τέλεια παγίδα» που μας έχει στήσει η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νετανιάχου και Ερντογάν το ...μακρινό 2023  (φωτ.: x.com/RTErdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι δέον γενέσθαι με το Ισραήλ

17/10/2025 - 4:25μμ
Η Βάπτιση. Ψηφιδωτό στο Καθολικό της Νέας Μονής Χίου (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Δ’)

14/10/2025 - 9:45πμ
Ένα χαμογελαστό παιδί με φόντο ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΓΝΩΜΕΣ

Γάζα με Παλαιστίνιους, χωρίς τη Χαμάς

12/10/2025 - 6:27μμ
Παλαιστίνιοι περπατούν πάνω στα ερείπια σπιτιών, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)
ΓΝΩΜΕΣ

Η εκεχειρία στη Γάζα και το έλλειμμα της ελληνικής πολιτικής

11/10/2025 - 9:34πμ
(Φωτ.: Pablo Munck Hansen / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Γ’)

7/10/2025 - 10:10πμ
Χακάν Φιντάν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA/IGOR KOVALENKO)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Φιντάν «πυροβόλησε» κατά του Ερντογάν

5/10/2025 - 4:30μμ
Εικόνα από την Πόλη της Γάζας, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)
ΓΝΩΜΕΣ

Το ζητούμενο είναι οι Παλαιστίνιοι, όχι η Χαμάς

4/10/2025 - 10:17πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν σε Σύνοδο του NATO στη Χάγη (φωτ. αρχείου: EPA/JONAS ROOSENS)
ΓΝΩΜΕΣ

Μετά τον Ερντογάν τι;

3/10/2025 - 4:20μμ
Ο άγιος Φίλιππος βαπτίζει ευνούχο – Έργο Ολλανδού χαράκτη του 17ου αι. (πηγή: picryl.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Β’)

30/09/2025 - 9:44πμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΓΝΩΜΕΣ

Μια κραυγή αγωνίας για τον ελληνισμό

28/09/2025 - 3:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

S&P: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές

6 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/aetoitoupontou/photos?locale=el_GR)

Αγιασμός στον Σύλλογο Ελλήνων Ποντίων Έσεν και Περιχώρων «Οι αετοί του Πόντου»

7 ώρες πριν
Κώστας Σλούκας, Τζόρνταν Λόιντ και Χουάν Ερνανγκόμεθ
στο παιχνίδι Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός (φωτ.: Eurokinissi Sports/ EUROKINISSI)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός άλωσε την Αναντολού Εφές με 95-81

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)

Στρατός Ξηράς: Κατάταξη με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2025

8 ώρες πριν
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ αφηγείται στιγμές από τη ζωή του στο κοινό, το 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

8 ώρες πριν
Καρέ από το φιλμ «Η μπάντα», του Νίκου Ασλανίδη (πηγή: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)

Νίκος Ασλανίδης: Ένας «ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος» που υπηρετεί και καταγράφει την αλήθεια – Οι μάρτυρες σε Κύπρο και Πόντο αρκούν

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign