pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λουκασένκο: Η Τουρκία είναι ηρωική χώρα

Η μία χώρα υποστηρίζει την άλλη

13/12/2021 - 7:59μμ
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο (φωτ.: EPA / Alexander Astafyev / Sputnik)

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο (φωτ.: EPA / Alexander Astafyev / Sputnik)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Τουρκία είναι από τα πιο φιλικά κράτη απέναντι στη Λευκορωσία, επισημαίνει ο Λευκορώσος Πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο τουρκικό TRT.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στους διεθνείς οργανισμούς. «Η Τουρκία είναι ένα από τα πιο φιλικά κράτη απέναντι στη Λευκορωσία», τόνισε χαρακτηριστικά. «Το υπουργείο Εξωτερικών [της Τουρκίας] και ο υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζουν τη Λευκορωσία σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες. Ομοίως, και εμείς υποστηρίζουμε την Τουρκία».

Νωρίτερα το Δεκέμβριο, η ΕΕ υιοθέτησε την πέμπτη δέσμη κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εργαλειοποίηση των μεταναστών από τον Αλεξάντρ Λουκασένκο. 

Την εργαλειοποίηση των μεταναστών είχε επιχειρήσει και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχθεί την ενορχηστρωμένη και με πολιτικά κίνητρα εργαλειοποίηση των ανθρώπων.

«Εκ μέρους του λευκορωσικού λαού, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Ρετζέπ Ερντογάν και την τουρκική ηγεσία για τη στάση αρχών και τη συνέπεια της Τουρκίας έναντι της Λευκορωσίας”, είπε ακόμη ο Αλεξάντρ Λουκασένκο στη συνέντευξή του και προσέθεσε: «Τηρείτε τις υποσχέσεις σας. Και ανταποδίδουμε τη χάρη (…) Οποιοδήποτε αίτημα του Ρετζέπ Ερντογάν εκπληρώνεται χωρίς αμφιβολία από τη Λευκορωσία, όποτε είναι δυνατόν. Το ίδιο κάνει και η Τουρκία».

Μάλιστα ο Λευκορώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε την Τουρκία «ηρωική χώρα» και την ηγεσία της την «ευγενέστερη στον κόσμο», καθώς όπως ανέφερε φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και αυτό τους τιμά.

Αναφερόμενος ακόμη στον Τούρκο Πρόεδρο είπε: «Είτε θεωρώ είτε όχι τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου, έχει ήδη γίνει μια σημαντική προσωπικότητα σε αυτόν τον κόσμο». «Καθόρισε την αναπτυξιακή πορεία του τουρκικού κράτους και των 85 εκατομμυρίων Τούρκων στον 21ο αιώνα. Λειτουργεί πραγματικά σαν πραγματικός ηγέτης σε αυτό το μέρος του πλανήτη. Είναι μια προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στον μουσουλμανικό κόσμο και όχι μόνο», ανέφερε.

Σε κοινή δήλωσή τους Ευρώπη, ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς έχουν δηλώσει «ενωμένοι στη βαθιά ανησυχία για τις συνεχείς επιθέσεις του καθεστώτος Αλεξάντρ Λουκασένκο στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το διεθνές δίκαιο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η Τεχεράνη απορρίπτει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – «Θα αποτύχουν»

23/08/2026 - 9:10μμ
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε παλαιότερη φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2026 στην Τουρκία (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Δεχθήκαμε επίθεση» – Απάντηση με αντίμετρα στους νέους δασμούς των ΗΠΑ

23/08/2026 - 3:06μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

23/08/2026 - 11:11πμ
(Πηγή: YouTube/CRUX)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

23/08/2026 - 9:00πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

22/08/2026 - 8:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»/Facebook)

Ποντιακές μελωδίες στη Σταυρούπολη Ξάνθης: Ξεχώρισε η χορωδία «Τραντέλλενες»

5 ώρες πριν
(Στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ)

Απόλας Λέρμι: Τιμή στη μνήμη του Γιώργου Αμαραντίδη με έναν κερασουντέικο καρσιλαμά

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ακόμα τρία μετάλλια για την ελληνική κολύμβηση

6 ώρες πριν
Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

7 ώρες πριν
Ο παππούς Ζαχαρίας με φόντο οικογένεια προσφύγων στην Καλαμαριά (εικ.: ΧΚ)

«Πέντε πρόβατα και μία αγελάδα»: Η οικογενειακή μαρτυρία ενός Πόντιου που έχασε τα πάντα στον ξεριζωμό

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV