pontosnews.gr
Δευτέρα, 26/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία ταξιτζή στον Εύοσμο: Μάνα και κόρη κατηγορούν η μία την άλλη

Για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της πρώτης και πατέρα της δεύτερης

8/12/2021 - 11:21μμ
Τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ/ Pixel/ Str)

Τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ/ Pixel/ Str)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα «αλληλοκαρφώματα» μεταξύ μάνας και κόρης, όπου η μία επιχείρησε να τα ρίξει στην άλλη, κυριάρχησαν στις απολογίες των δύο γυναικών οι οποίες δικάζονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 49χρονου, πρώην συζύγου της πρώτης και πατέρα της δεύτερης, τον Ιούνιο του 2020, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

«Ήθελε να τον εκδικηθεί, τον σκότωσε για να τον κληρονομήσει» είπε η 19χρονη “δείχνοντας” την 46χρονη μητέρα της ως δράστιδα του φονικού. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η θέση της μητέρας, η οποία ισχυρίστηκε ότι η θυγατέρα της ήταν αυτή που κατάφερε στον πρώην σύζυγό της τις αλλεπάλληλες θανατηφόρες μαχαιριές, επειδή το θύμα φέρεται να την βίαζε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

«Σχεδίαζε καιρό να τον σκοτώσει»

Η 19χρονη, έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, μη μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά της, αρνήθηκε τους παλιότερους ισχυρισμούς της περί σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της, λέγοντας ότι το είπε καθ’ υπόδειξης της μητέρας.

Αποκαλώντας την «εκείνη» ή «αυτή», η νεαρή κοπέλα υποστήριξε ότι η 46χρονη σχεδίαζε να σκοτώσει τον 49χρονο οδηγό ταξί είτε δένοντας τα άκρα του με tire up ή τοποθετώντας καλσόν στο κεφάλι του την ώρα του ύπνου είτε “πειράζοντας” την μηχανή του αυτοκινήτου για να φανεί ότι υπέστη τροχαίο.

Περιέγραψε δε, την μητέρα της ως «χειριστική», κάτι, που όπως είπε, συνειδητοποίησε ούσα έγκλειστη στις φυλακές, ενώ αναφερόμενη στη σκηνή της δολοφονίας απολογήθηκε τα εξής: «Ξύπνησα από τις φωνές της. Την άκουσα να λέει «και στην επόμενη ζωή θα σε ξανασκοτώσω».

Με το ένα πόδι ήταν πάνω στο κρεβάτι και τον έβριζε. “Θα σου βγάλω τα δόντια και θα σε ζωγραφίσω” έλεγε. Την ρώτησα “ρε μάνα τι έκανες”…». Η ίδια δήλωσε μετανιωμένη και ντροπιασμένη που αναγκάστηκε να πει τα περί βιασμού, κατηγορώντας, παράλληλα, την μητέρα της ότι διέβαλε συνεχώς στην ίδια τον πατέρα, αποκαλώντας τον «τέρας, ψεύτη και διάβολο».

Παραδέχθηκε όμως ότι η 46χρονη υφίστατο κακοποιητική συμπεριφορά από το θύμα στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για «τσακωμούς, ύβρεις και ξύλο».

«Αν είσαι μάνα είσαι μαζί μου»

Την ακριβώς αντίθετη εκδοχή είχε περιγράψει προηγουμένως, από την πλευρά της, η συγκατηγορούμενη μητέρα της. «Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα με την κόρη μου μαζί. Τα ξημερώματα (της 14ης Ιουνίου) ξύπνησε και άρχισε να βάζει τις φωνές. Την ρώτησα τι έγινε και απάντησε “το ξέρεις ότι ο πατέρας του αδελφού μου με βιάζει;”. Έπαθα σοκ. “Αν είσαι μάνα είσαι μαζί μου” είπε. Ήταν τελείως τραγικό για μία μάνα να ακούει αυτό το πράγμα. “Όταν εσύ λείπεις αυτός με βιάζει” συνέχισε. Έτρεμε, έκλεγε. Την πήρα στην αγκαλιά μου και της χάιδεψα τα μαλλιά. Εκείνη τη στιγμή μου είπε “είσαι κότα, μια ζωή ήσουν κότα” κι έφυγε. Την ακολούθησα. Έπρεπε να φωνάξω αλλά δεν έβγαινε η φωνή μου. Όταν μπήκα στο δωμάτιο ήταν ήδη αργά. Την είδα γονατιστή στο κρεβάτι να τον μαχαιρώνει» ανέφερε η 46χρονη που κρατείται προσωρινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλου.

Η ίδια στην απολογία της άφησε να εννοηθεί ότι σε εφηβική ηλικία είχε πέσει θύμα ασελγών πράξεων από τον δικό της πατέρα, ενώ περιέγραψε τον 49χρονο πρώην σύζυγό της ως βίαιο και εξαιτίας της συμπεριφοράς του φιλοξενήθηκε, όπως είπε, για κάποιο καιρό σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Πρόσθεσε ότι πήρε διαζύγιο και προσπάθησε να φτιάξει τη ζωή της με άλλον σύντροφο (έχοντας πάντα μαζί της την κόρη της) με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί, αλλά η σχέση αυτή διακόπηκε ύστερα από σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε (και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει) με την υγεία της.

Τότε, κατόπιν παρότρυνσης του γιου της (από τον γάμο με τον 49χρονο) δέχθηκε να επιστρέψει στο διαμέρισμα του πρώην συζύγου της, στον Εύοσμο, όπως απολογήθηκε.

Την Παρασκευή η εισαγγελική πρόταση

Νωρίτερα, κατά την μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία, μάρτυρες κατέθεσαν ότι η σχέση του ζευγαριού υπήρξε ανέκαθεν προβληματική, ενώ κανείς εξ αυτών δεν άκουσε ή πληροφορήθηκε για την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση της 19χρονης από τον πατέρα της.

“Εάν την κακοποιούσε θα γινόταν αντιληπτό. Δεν την πείραξε ποτέ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αδελφός της νεαρής κατηγορούμενης, για την οποία η γιαγιά της επισήμανε ότι ήταν πάντα «υποχείριο» της μητέρας της.

Η δίκη, που ξεκίνησε το πρωί και διεκόπη αργά το απόγευμα, θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Σοκάρει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού – «Μένω στο υπόγειο. Αρνείται να πάει στον ψυχίατρο»

25/01/2026 - 10:18μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 75χρονος που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου

25/01/2026 - 8:23μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 75χρονος έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο – Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα

25/01/2026 - 5:38μμ
Κακοκαιρία στο Ρίο, 10 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  apohxos.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

25/01/2026 - 12:11μμ
Στην οδό Γυθείου στη Γλυφάδα, όπου 46χρονος δολοφόνησε τον 80χρονο πατέρα του, Κυριακή 25 (φωτ.: ΕUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Γλυφάδα: Το 2014 δολοφόνησε τη μητέρα, σήμερα τον πατέρα του

25/01/2026 - 11:20πμ
Self test για κορονοϊό και γρίπη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση κρουσμάτων γρίπης: Ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας – Προσοχή στα παιδιά

25/01/2026 - 10:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Σορός 80χρονου στο πορτμπαγκάζ – Ο γιος κατηγορείται για ανθρωποκτονία

25/01/2026 - 9:29πμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ήπιος καιρός σήμερα, με νοτιάδες, νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ανατολικά

25/01/2026 - 8:11πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μακάβριο εύρημα στη Σουβάλα της Αίγινας: Εντοπίστηκε σορός σε αποσύνθεση σε βραχώδη ακτή

24/01/2026 - 11:18μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο ασφαλείας που δείχνει την παράσυρση της υπαλλήλου των ΕΛΤΑ (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για την παράσυρση εργαζόμενης από όχημα πελάτη

24/01/2026 - 7:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΠΙΕΔ: Ο Βλάσης Αγτζίδης παρουσιάζει το βιβλίο του «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Andre Borges)

Βραζιλία: Κεραυνός έπεσε σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου – Τουλάχιστον 30 τραυματίες

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»)

Στιγμές και ήχοι Μικρασίας στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Λεβαίας)

Με ποντιακό γλέντι θα κόψουν βασιλόπιτα στη Λεβαία

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σέρρες: Σοκάρει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού – «Μένω στο υπόγειο. Αρνείται να πάει στον ψυχίατρο»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Γκέλα στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός – Πήρε βαθμό στο «Βικελίδης» ο Λεβαδειακός

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign