pontosnews.gr
Σάββατο, 16/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Moderna: Τα εμβόλια πιθανά να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τη παραλλαγή Όμικρον

Παρόλα αυτά χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες

30/11/2021 - 12:59μμ
(Φωτ.: EPA/ Chamila Karunarathne)

(Φωτ.: EPA/ Chamila Karunarathne)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν είναι πιθανόν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού όσο ήταν κατά της Δέλτα, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, προκαλώντας συναγερμό στις χρηματαγορές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από ένα δολάριο, το αυστραλιανό νόμισμα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους και ο δείκτης Nikkei σημείωσε απώλειες καθώς τα σχόλια του Στεφάν Μπανσέλ προκάλεσαν φόβους ότι μια ανθεκτικότητα της Όμικρον στα εμβόλια μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους νοσούντες και νοσηλείες, παρατείνοντας την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Σε καμία περίπτωση, πιστεύω, (η αποτελεσματικότητα) δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που είχαμε με την Δέλτα», δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους Financial Times.

«Πιστεύω ότι θα είναι σημαντική πτώση. Απλώς δεν γνωρίζω πόσο, διότι χρειάζεται να περιμένουμε για τα στοιχεία. Αλλά όλοι οι επιστήμονες στους οποίους έχω μιλήσει είναι κάπως έτσι ‘αυτό δεν θα είναι καλό», σύμφωνα με τον Στεφάν Μπανσέλ.

Η Moderna δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει σχετικά με την συνέντευξη αυτή και σχετικά με το πότε αναμένει να έχει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, για την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι δημιουργεί «πολύ υψηλό» κίνδυνο.

Ο Στεφάν Μπανσέλ είχε δηλώσει νωρίτερα στο CNBC ότι αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της Όμικρον σε περίπου δύο εβδομάδες και ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ξεκινήσουν οι αποστολές ενός εμβολίου που λειτουργεί κατά του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Ο ΠΟΥ και επιστήμονες έχουν ανακοινώσει επίσης ότι μπορεί να χρειαστούν μέρες ως μερικές εβδομάδες για να κατανοηθεί το επίπεδο της σοβαρότητας της νέας παραλλαγής και η εν δυνάμει δυνατότητά της να διαφεύγει της προστασίας που παρέχει η ανοσία που δημιουργούν τα εμβόλια.

«Ο εμβολιασμός είναι ακόμη πιθανόν ότι θα σας κρατήσει εκτός νοσοκομείου», δήλωσε ο Τζον Γουέρι, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανοσολογίας Πεν στην Φιλαδέλφεια.

Η αβεβαιότητα για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος προκάλεσε συναγερμό παγκοσμίως, με το κλείσιμο συνόρων να ρίχνει τη σκιά του στην οικονομική ανάκαμψη έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας.

Η είδηση του εντοπισμού της παραλλαγής Όμικρον είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από την αξία των μετοχών διεθνώς την Παρασκευή, αλλά αυτή την εβδομάδα αποκαταστάθηκε κάπως η ηρεμία καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα στοιχεία για αυτήν.

Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν και πάλι λοκντάουν βοήθησε επίσης στην ανακούφιση των αγορών προτού τα σχόλια του διευθύνοντα συμβούλου της Moderna τρομάξουν τους επενδυτές.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε ευρύτερους εμβολιασμούς, ενώ τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών συνέστησαν σε όλους τους άνω των 18 ετών να κάνουν την τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της Covid-19. Η Βρετανία επέκτεινε επίσης το πρόγραμμά της για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης εμβολίων εν μέσω των φόβων για την Όμικρον.

Η νέα αυτή παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία αναφέρθηκε πρώτα στις 24 Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική, έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε περισσότερες από 12 χώρες. Η Ιαπωνία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα της.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Στόχος η απευθείας ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι

16/08/2025 - 3:46μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν καλωσορίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα ο Ζελένσκι – Κοινό ανακοινωθέν Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

16/08/2025 - 12:48μμ
(Φωτ.: ΕΡΑ / Sergey Bobylev / Sputnik / Κρεμλίνο)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλάσκα 2025 – Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: «Πρόοδος» χωρίς επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία

16/08/2025 - 10:04πμ
Συντριβάνι μπροστά από το ανάκτορο της βασίλισσας στη Στοκχόλμη (φωτ.: pixabay/Frank_P_AJJ74)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεμένει από νερό η Στοκχόλμη – Σύσταση στους κατοίκους να μειώσουν την κατανάλωση

15/08/2025 - 11:51μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα, 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Τραμπ συνάντησε τον Πούτιν: Τα χειροκροτήματα και η χειραψία

15/08/2025 - 11:24μμ
Μάσκες με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ σε κατάστημα με σουβενίρ στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος κορυφής Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Λεπτό προς λεπτό το γεωπολιτικό πόκερ

15/08/2025 - 8:51μμ
Διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της Αλάσκας υπέρ της Ουκρανίας, με αφορμή τη επερχόμενη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες επιθέσεις από Ρωσία και Ουκρανία λίγο πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν – «Παράθυρο» από το Κρεμλίνο για τριμερή συνάντηση

15/08/2025 - 8:01μμ
(Πηγή φωτ.: /truthsocial.com/@realDonaldTrump)
ΚΟΣΜΟΣ

«Υψηλό διακύβευμα» έγραψε για την σημερινή του συνάντησή με τον Πούτιν ο Τραμπ

15/08/2025 - 4:00μμ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια ομιλίας του στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Ronen Zvulun/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Αραβικές χώρες καταδίκασαν τις δηλώσεις Νετανιάχου περί «μεγάλου Ισραήλ»

15/08/2025 - 12:38μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Will Oliver/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα σχεδιάζει ο Τραμπ, παρουσία Ζελένσκι

15/08/2025 - 12:43πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκηνή από το βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται το ταξίδι του Κεμάλ προς τη Σαμψούντα σε συνδυασμό με τη νέα εμφάνιση της Σαμσούνσπορ (φωτ.: Χ/Samsunspor)

Πρόκληση από την Σάμσουνσπορ ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό – Θα φορέσουν φανέλα αφιερωμένη στην εκστρατεία του Κεμάλ τη 19η Μαΐου 1919

23 λεπτά πριν
O Μπάμπης Καπουρτίδης (φωτ.: Facebook / Χαράλαμπος Καπουρτίδης)

Μπάμπης Καπουρτίδης: Ένας ακόμα Πόντιος ανεπιθύμητος στην Τουρκία – Του απαγόρευσαν την είσοδο

58 λεπτά πριν
Το κάστρο και ο οικισμός της Βολισσού μετά την καταστροφική πυρκαγιά (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)

Φωτιά στη Χίο: Μικρές φθορές στον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και το Κάστρο της Βολισσού

2 ώρες πριν
Ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης σε φωτογραφία από το αρχείο της οικογένειάς του

Ελευθέριος Ελευθεριάδης: Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, το 1988, στην τελευταία επίσκεψή του στον Πόντο

2 ώρες πριν
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool)

Ντ. Τραμπ: Στόχος η απευθείας ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι

3 ώρες πριν
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί κατά πυρκαγιάς (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Πυρκαγιές σε Ηλεία, Λάρισα και Καλάβρυτα – Μήνυμα του 112 για τους οικισμούς Βυτιναίικα και Ελαιώνας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign