pontosnews.gr
Τρίτη, 18/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οριστικό αντίο στο Twitter από τον CEO Τζακ Ντόρσεϊ

Η... ψυχή της δημοφιλούς πλατφόρμας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, αφήνοντας «κληρονομιά» τους 211 εκατ. καθημερινούς χρήστες

29/11/2021 - 8:57μμ
(Φωτ.: EPA / Greg Nash / POOL)

(Φωτ.: EPA / Greg Nash / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση, με άμεση ισχύ, του γενικού διευθυντή και συνιδρυτή της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον τεχνικό διευθυντή Παράγκ Αγκραβάλ.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από το Twitter επειδή πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να κόψει τους δεσμούς με τους ιδρυτές του», εξήγησε ο ίδιος.

Σε οριστική ρήξη με την εταιρεία, ο Τζακ Ντόρσεϊ σκοπεύει επίσης να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο το 2022 και δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία στη Γενική Συνέλευση του ομίλου.

Με το χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο στιλ και τη μακριά γενειάδα του, ο τέως γενικός διευθυντής εδώ και χρόνια… ήταν το Twitter. Ανέλαβε τη θέση το 2007, αλλά το 2008 το Διοικητικό Συμβούλιο τον απέλυσε, μιας και δεν ήταν ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του. Αφότου επέστρεψε στην ίδια θέση τον Οκτώβριο του 2015 επικρινόταν συχνά επειδή δεν είχε αφήσει τα ηνία της άλλης εταιρείας του, της Square που ειδικεύεται στις συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων.

Με την αποχώρησή του, ο Τζακ Ντόρσεϊ αφήνει στο Twitter «κληρονομιά» τους 211 εκατ. καθημερινούς χρήστες του.

Πάντως, με εκείνον επικεφαλής ο όμιλος κατέγραψε για πρώτη φορά ένα κερδοφόρο τρίμηνο, το τελευταίο του 2017, και στη συνέχεια βρέθηκε δύο ολόκληρες χρονιές στο «πράσινο». Όμως το 2020 είχε και πάλι απώλειες.

Ο 45χρονος επιχειρηματίας είχε βάλει ως στόχο να διορθώσει το αδύναμο σημείο της πλατφόρμας και να αξιοποιήσει οικονομικά τη δημοφιλία της, μέσω των διαφημίσεων. Έτσι βελτίωσε τα εργαλεία διαχείρισης, ώστε να γίνει πιο εμφανίσιμη και πιο εύκολη στη χρήση, τόσο για τους διαφημιστές όσο και για τους χρήστες.

Κατάργησε επίσης λογαριασμούς ατόμων που κατηγορήθηκαν για ρητορική μίσους, για ψευδείς αναφορές ή για διάδοση συνωμοσιολογικών θεωριών. Το αποκορύφωμα του «ξεκαθαρίσματος» ήταν η εκδίωξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2021. Ωστόσο, η απόφαση αυτή από πολλούς συντηρητικούς κρίθηκε ως χαρακτηριστική ενός δικτύου που είναι στην υπηρεσία της «αριστεράς» και καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης.

«Οι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν τον Τζακ Ντόρσεϊ με τη λογοκρισία στο Twitter, όμως νομίζω ότι έκανε ό,τι μπορούσε τα τελευταία χρόνια για να παραμείνει σχετικά ανοιχτή η πλατφόρμα. Χωρίς αυτόν τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, δεν θα καλυτερεύσουν», σχολίασε στο Twitter ο Μάικ Σολάνα, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Founders Fund.

Ο διάδοχός του Παράγκ Αγκραβάλ εργάζεται για το Twitter εδώ και 10 χρόνια και είναι ειδικός μηχανικός πληροφορικής, με σημαντικό ρόλο στην έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ έγινε δισεκατομμυριούχος με την εισαγωγή του Twitter στο χρηματιστήριο το 2013. Σήμερα το Forbes εκτιμά την περιουσία του στα 11,8 δισ. δολάρια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ: Στο εδώλιο η Meta – 29 πολιτείες ζητούν έως 193 δισ. δολάρια για τις πλατφόρμες Facebook και Instagram

18/08/2026 - 2:50μμ
Το NGC 2392, το «Νεφέλωμα του Λιονταριού», μέσα από το υπέρυθρο βλέμμα του James Webb (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI / Alyssa Pagan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

James Webb: Το «Νεφέλωμα του Λιονταριού» βρυχάται στο Διάστημα – Η εντυπωσιακή νέα εικόνα

15/08/2026 - 5:56μμ
Η ολική έκλειψη Ηλίου, όπως έγινε ορατή στην Κορμπέρα ντ’ Έμπρε της Καταλονίας, στην Ισπανία, στις 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Marta Perez)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η Ευρώπη βυθίστηκε στο σκοτάδι – Εντυπωσιακές εικόνες

13/08/2026 - 11:08πμ
Ολική έκλειψη Ηλίου, με το ηλιακό στέμμα να διακρίνεται γύρω από τον σκοτεινό δίσκο της Σελήνης (φωτ. αρχείου: NASA / Gopalswamy)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ουρανός έχει διπλή παράσταση απόψε: Έκλειψη Ηλίου και Περσείδες – Οι ώρες για την Ελλάδα

12/08/2026 - 4:36μμ
(Φωτ.: Σάββας Παραγκαμιάν/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δράμα: Τρία νέα ενδημικά είδη στο σπήλαιο Αγγίτη

12/08/2026 - 1:27μμ
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

11/08/2026 - 10:45μμ
Διάττοντες των Περσείδων διασχίζουν τον ουρανό πάνω από την Καλιφόρνια (φωτ.: NASA / Preston Dyches)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου και Περσείδες την ίδια νύχτα – Τι θα δούμε από την Ελλάδα

9/08/2026 - 6:25μμ
(Φωτ.: pixabay.com/
users/torstensimon-5039407/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνολογία: Από το 5G στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του 6G

8/08/2026 - 3:31μμ
Εκμαγείο απολιθώματος του Μικροράπτορα, ενός από τους μικρότερους μη πτηνούς δεινοσαύρους που έχουν εντοπιστεί, στο Horniman Museum του Λονδίνου (φωτ.: Tom Page / Wikimedia Commons)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γιατί δεν υπήρχαν δεινόσαυροι σε μέγεθος ποντικιού – Οι «ένοχοι» ήταν τα θηλαστικά

6/08/2026 - 11:34μμ
(Φωτ.:  NSF/NSO/AURA/MPS)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ήλιος: Εικόνες ασύλληπτης ανάλυσης από το τηλεσκόπιο «Daniel K. Inouye» – Άγνωστα στροβιλιστικά φαινόμενα

5/08/2026 - 7:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιώργος Συμεωνίδης ένστολος πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα. Είναι η μοναδική φωτογραφία που έχει από εκείνα τα χρόνια (πηγή: rodiaki.gr)

Μαρτυρία του Γιώργου Συμεωνίδη για το 1974: «Η τύχη η δική μου ήταν καλή και έζησα»

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

49 λεπτά πριν
Σαλαμίνα: Καμένο σπίτι από τη φωτιά της 16ης Αυγούστου (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Αμέλεια και εμπρησμός με διαφορά λίγων λεπτών έφεραν την καταστροφή

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)

ΗΠΑ: Στο εδώλιο η Meta – 29 πολιτείες ζητούν έως 193 δισ. δολάρια για τις πλατφόρμες Facebook και Instagram

2 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στο αποστακτήριο (φωτ.: Γρ. Τύπου ΠΣ / EUROKINISSI)

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη φωτιά σε αποστακτήριο στο Ρέθυμνο και σε δασική έκταση στην Κάρυστο

2 ώρες πριν
H Ζωή Λάσκαρη τον Ιούλιο του 2007 στο θέατρο Επιδαύρου όπου είχε παρακολουθήσει παράσταση (φωτ.: EUROKINISSI / Βαγγέλης Μπουγιώτης)

Ζωή Λάσκαρη: Η Ζωίτσα πίσω από τη σταρ – Οι ρίζες από το Φανάρι, οι απώλειες και μια ζωή γεμάτη φως

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV