pontosnews.gr
Κυριακή, 11/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Τα συγκινητικά μηνύματα

28/11/2021 - 4:54μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με περίσσια συγκίνηση τελέστηκε το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο το Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Παρόντες ήταν ο σύζυγος, τα παιδιά, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες της εκλιπούσης προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον οι 6 υποψήφιοι, που ανταγωνίζονται, για τη διαδοχή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έκαναν ανακωχή από την προεκλογική εκστρατεία τους και με σχεδόν όλους τους βουλευτές του κόμματος, πολλά ιστορικά στελέχη καθώς και κομματικούς παράγοντες και φίλους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, παρακολούθησαν το τρισάγιο που έγινε στο μνήμα της.

Το κλίμα ήταν βαρύ και συγκινητικό και δεν υπήρχε διάθεση για πολιτικές συζητήσεις. Σε μεμονωμένα πηγαδάκια μόνο, λίγες κουβέντες για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της παρακαταθήκης που άφησε στη παράταξη.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Αμέσως μετά οι περισσότεροι εκ των παρόντων πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη όπου αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψή του κτηρίου, έργο που είχε ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά εγκρίνοντας τα σχέδια της αρχιτέκτων και πρώην βουλευτού, και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Νίκης Φούντα.

Ο στενός της συνεργάτης και διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για «το ” πατρικό ” μας σπίτι – το “πατρικό” σπίτι όλων όσων συνδεθήκαμε και συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή. Έγινε, όμως, το σπίτι και όσων φίλων και συναγωνιστών συμπορευτήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής, που με τόση πίστη και επιμονή προώθησε η Φώφη Γεννηματά», όπως είπε χαρακτηριστικά . «Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας.

»Αλλά μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα’ ρθει σήμερα. Δεν είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε .Έφυγε… Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποκαλύψουμε αυτή τη μικρή έκπληξη που είχε αποφασίσει εκείνη. Αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, όπως το ήθελε. Εμείς όλοι, όμως, την αφιερώνουμε σήμερα και στη μνήμη της», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας μιλώντας συγκινησιακά φορτισμένος. Τόνισε την παρακαταθήκη για την ενότητα της παράταξης που είναι το μείζον για τον επόμενο πρόεδρο και υπογράμμισε: «Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες να εγγράψεις ως υποθήκη για τη χώρα, την Πολιτική και την παράταξή μας. Αυτό -καλό για τους ίδιους θα είναι- να το αποδεχθούν έστω και τώρα όσοι συστηματικά σε στοχοποιούσαν και επιχειρούσαν να σε απαξιώσουν. Γιατί όσοι επιμένουν ακόμα και μετά το θάνατο σου, απλά φαίνονται τόσο μικροί απέναντι στο δικό σου μεγαλείο». Έτσι άφησε αιχμές για πρόσφατα δημοσιεύματα εις βάρος της Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι «παρότι προσπάθησαν να αφήσουν στη σκιά την πολιτική σου παρουσία, υπερτονίζοντας το ανθρώπινο δράμα σου, η πολιτική σου προσφορά στη χώρα και στη παράταξη, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται».

Έθεσε και το στοίχημα για τον επόμενο πρόεδρο αναφέροντας: «Τώρα διαμορφώνονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της παράταξης. Και βέβαια αναγνωρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την Παράταξη, απαξιωμένη και κατακερματισμένη και δημοσκοπικά στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015. Ο επόμενος Πρόεδρος θα την παραλάβει πάνω από το 10%. Μια Παράταξη που έχει ξανά καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό και ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα της χώρας».

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά δεν έγιναν στον αυτόματο πιλότο αλλά με πολιτικό σχέδιο, πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της παράταξης και προσήλωση στο στόχο. «Με σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ όχι με εύκολα λόγια αλλά με δύσκολες αποφάσεις. Το κράτησες ζωντανό, υπερασπίστηκες το έργο και την προσφορά του στον τόπο σε όλη του την διαδρομή, αναγνωρίζοντας την θετική συμβολή όλων των προκατόχων της. Συνολικά, ενιαία, χωρίς επιλεκτικές και αποσπασματικές κατατμήσεις, όπως γινόταν δυστυχώς συστηματικά μέχρι τότε. Κράτησες τον ήλιο φωτεινό και ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και δημιούργησες το χώρο δημιουργικής συνύπαρξης όλων των πολιτικών ρευμάτων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης με το Κίνημα Αλλαγής. Χωρίς το οποίο δεν θα είμαστε σήμερα εδώ, ούτε θα υπήρχε χώρος εκπλήρωσης συλλογικών και προσωπικών φιλοδοξιών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικός έχει αποκλείσει το δρόμο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Νεκρός δίπλα σε μηχανή με σφαίρα στο κεφάλι – Οκτώ κάλυκες στο σημείο

11/10/2026 - 9:24πμ
Μεταγωγή του Φίλιππου Καμπούρη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Το «φαινόμενο του Φοίνικα» και η ώρα των απολογιών – Στην ανακρίτρια ο Καμπούρης και άλλοι 10

11/10/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

11/10/2026 - 8:10πμ
(Φωτ.: pontosnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Παραδόθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 32χρονο

10/10/2026 - 7:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις δύο βιοτεχνίες

10/10/2026 - 5:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: Δύο συλλήψεις για κλοπές έργων τέχνης αξίας άνω των 200.000 ευρώ από εργαστήρι γλυπτικής

10/10/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες συλλήψεις για την έκρηξη στη Motor Oil – Αναζητείται 67χρονος

10/10/2026 - 3:33μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 52χρονος γυναικολόγος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

10/10/2026 - 3:07μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλοποιείται σταδιακά η αγορά ψαριών μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των αλιέων

10/10/2026 - 2:24μμ
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στον Ελαιώνα στο Αιγάλεω. Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: Φωτιά σε δύο βιοτεχνίες – Προληπτική απομάκρυνση σε ακτίνα 400 μέτρων

10/10/2026 - 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

Τραμπ-Πούτιν: Το ντίζελ των εκλογών και το τίμημα για την Ουκρανία

5 λεπτά πριν
Η Αφροδίτη Γεωργιάδου κατά την προετοιμασία των πιάτων της (φωτ.: Αρχείο Αφροδίτης Γεωργιάδου)

Ποντιακή κουζίνα: Η σεφ που «πειράζει» τα βαρένικα και αφήνει το σορβά ανέγγιχτο

28 λεπτά πριν
Ο χώρος όπου ο Γιώργος Σεφέρης έζησε και εργάστηκε ως πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το 1957 έως το 1962 (φωτ.: Greek News Agenda / John Kolikis)

Λονδίνο: Στο γραφείο του Σεφέρη, ανάμεσα σε επιστολές, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα

52 λεπτά πριν
Πολυκατοικίες στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

«Σπίτι μου 3»: Δάνειο έως 230.000 ευρώ – Ποιοι μπαίνουν και πόσα ίδια χρήματα χρειάζονται

1 ώρα πριν
Αστυνομικός έχει αποκλείσει το δρόμο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Γλυφάδα: Νεκρός δίπλα σε μηχανή με σφαίρα στο κεφάλι – Οκτώ κάλυκες στο σημείο

2 ώρες πριν
Χορευτική συνάντηση στη Λαμία για τα 40 χρόνια της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας. Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: tvstar.gr)

Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας: Γιόρτασε 40 χρόνια με μια μεγάλη παρέα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV