pontosnews.gr
Κυριακή, 30/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Τα συγκινητικά μηνύματα

28/11/2021 - 4:54μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με περίσσια συγκίνηση τελέστηκε το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο το Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Παρόντες ήταν ο σύζυγος, τα παιδιά, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες της εκλιπούσης προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον οι 6 υποψήφιοι, που ανταγωνίζονται, για τη διαδοχή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έκαναν ανακωχή από την προεκλογική εκστρατεία τους και με σχεδόν όλους τους βουλευτές του κόμματος, πολλά ιστορικά στελέχη καθώς και κομματικούς παράγοντες και φίλους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, παρακολούθησαν το τρισάγιο που έγινε στο μνήμα της.

Το κλίμα ήταν βαρύ και συγκινητικό και δεν υπήρχε διάθεση για πολιτικές συζητήσεις. Σε μεμονωμένα πηγαδάκια μόνο, λίγες κουβέντες για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της παρακαταθήκης που άφησε στη παράταξη.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Αμέσως μετά οι περισσότεροι εκ των παρόντων πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη όπου αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψή του κτηρίου, έργο που είχε ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά εγκρίνοντας τα σχέδια της αρχιτέκτων και πρώην βουλευτού, και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Νίκης Φούντα.

Ο στενός της συνεργάτης και διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για «το ” πατρικό ” μας σπίτι – το “πατρικό” σπίτι όλων όσων συνδεθήκαμε και συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή. Έγινε, όμως, το σπίτι και όσων φίλων και συναγωνιστών συμπορευτήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής, που με τόση πίστη και επιμονή προώθησε η Φώφη Γεννηματά», όπως είπε χαρακτηριστικά . «Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας.

»Αλλά μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα’ ρθει σήμερα. Δεν είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε .Έφυγε… Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποκαλύψουμε αυτή τη μικρή έκπληξη που είχε αποφασίσει εκείνη. Αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, όπως το ήθελε. Εμείς όλοι, όμως, την αφιερώνουμε σήμερα και στη μνήμη της», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας μιλώντας συγκινησιακά φορτισμένος. Τόνισε την παρακαταθήκη για την ενότητα της παράταξης που είναι το μείζον για τον επόμενο πρόεδρο και υπογράμμισε: «Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες να εγγράψεις ως υποθήκη για τη χώρα, την Πολιτική και την παράταξή μας. Αυτό -καλό για τους ίδιους θα είναι- να το αποδεχθούν έστω και τώρα όσοι συστηματικά σε στοχοποιούσαν και επιχειρούσαν να σε απαξιώσουν. Γιατί όσοι επιμένουν ακόμα και μετά το θάνατο σου, απλά φαίνονται τόσο μικροί απέναντι στο δικό σου μεγαλείο». Έτσι άφησε αιχμές για πρόσφατα δημοσιεύματα εις βάρος της Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι «παρότι προσπάθησαν να αφήσουν στη σκιά την πολιτική σου παρουσία, υπερτονίζοντας το ανθρώπινο δράμα σου, η πολιτική σου προσφορά στη χώρα και στη παράταξη, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται».

Έθεσε και το στοίχημα για τον επόμενο πρόεδρο αναφέροντας: «Τώρα διαμορφώνονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της παράταξης. Και βέβαια αναγνωρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την Παράταξη, απαξιωμένη και κατακερματισμένη και δημοσκοπικά στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015. Ο επόμενος Πρόεδρος θα την παραλάβει πάνω από το 10%. Μια Παράταξη που έχει ξανά καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό και ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα της χώρας».

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά δεν έγιναν στον αυτόματο πιλότο αλλά με πολιτικό σχέδιο, πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της παράταξης και προσήλωση στο στόχο. «Με σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ όχι με εύκολα λόγια αλλά με δύσκολες αποφάσεις. Το κράτησες ζωντανό, υπερασπίστηκες το έργο και την προσφορά του στον τόπο σε όλη του την διαδρομή, αναγνωρίζοντας την θετική συμβολή όλων των προκατόχων της. Συνολικά, ενιαία, χωρίς επιλεκτικές και αποσπασματικές κατατμήσεις, όπως γινόταν δυστυχώς συστηματικά μέχρι τότε. Κράτησες τον ήλιο φωτεινό και ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και δημιούργησες το χώρο δημιουργικής συνύπαρξης όλων των πολιτικών ρευμάτων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης με το Κίνημα Αλλαγής. Χωρίς το οποίο δεν θα είμαστε σήμερα εδώ, ούτε θα υπήρχε χώρος εκπλήρωσης συλλογικών και προσωπικών φιλοδοξιών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ειδικός φρουρός στην Αττική μετά από καταγγελία 16χρονης

29/08/2026 - 10:34μμ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες ώρες για 10χρονο αγόρι που κινδύνευσε να πνιγεί στην Ηλεία

29/08/2026 - 9:14μμ
Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ στην περιοχή του Κολωνού (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σούπερμαρκετ: Μειώσεις έως 30% σε 1.660 προϊόντα – Προς παράταση η επιδότηση στο ντίζελ

29/08/2026 - 7:07μμ
Ψεκασμοί για τα κουνούπια, από την Περιφέρεια Αττικής (φωτ.: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί φέτος «χτυπά» την Αττική – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

29/08/2026 - 4:42μμ
Αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων, με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο, το 2017 (φωτ.: MOTIOTEAM / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο οι αγρότες – Συλλαλητήριο στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ

29/08/2026 - 2:42μμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ζέστη έως 38°C και ισχυροί βοριάδες – Τοπικά 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

29/08/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: «Της έλεγε ότι θα τη σκοτώσει» – Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της ξαδέρφης της 44χρονης

28/08/2026 - 10:53μμ
(Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.)
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 1,8 κιλά ουσιών και 15.565 ευρώ

28/08/2026 - 10:13μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΘ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης

28/08/2026 - 5:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 18χρονης στους Καταρράκτες Δερματά

28/08/2026 - 4:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: X.com/The Daily Brief)

Νορβηγία: «Τώρα είναι η σειρά μου» – Το πρώτο μήνυμα του διαδόχου Χάακον μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Δερβίσης)

Super League: Δύο στα δύο ο Παναιτωλικός – Μοιρασιά στον Πανθεσσαλικό

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά-Επαρχίας Λάρνακας/Facebook)

Η Παναγία Σουμελά Αλεθρικού ένωσε τον ποντιακό ελληνισμό της Κύπρου

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύτες» Βάιμπλινγκεν/Facebook)

35 χρόνια «Αργοναύτες» Waiblingen: Ένα ταξίδι στις ρίζες του Πόντου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Συνελήφθη ειδικός φρουρός στην Αττική μετά από καταγγελία 16χρονης

6 ώρες πριν
Υποδοχή στη Μελβούρνη (φωτ.: Ναυτικά Χρονικά)

1959: Μια ξεχασμένη ετικέτα που κουβαλά την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV