pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Τα συγκινητικά μηνύματα

28/11/2021 - 4:54μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με περίσσια συγκίνηση τελέστηκε το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο το Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Παρόντες ήταν ο σύζυγος, τα παιδιά, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες της εκλιπούσης προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον οι 6 υποψήφιοι, που ανταγωνίζονται, για τη διαδοχή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έκαναν ανακωχή από την προεκλογική εκστρατεία τους και με σχεδόν όλους τους βουλευτές του κόμματος, πολλά ιστορικά στελέχη καθώς και κομματικούς παράγοντες και φίλους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, παρακολούθησαν το τρισάγιο που έγινε στο μνήμα της.

Το κλίμα ήταν βαρύ και συγκινητικό και δεν υπήρχε διάθεση για πολιτικές συζητήσεις. Σε μεμονωμένα πηγαδάκια μόνο, λίγες κουβέντες για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της παρακαταθήκης που άφησε στη παράταξη.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Αμέσως μετά οι περισσότεροι εκ των παρόντων πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη όπου αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψή του κτηρίου, έργο που είχε ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά εγκρίνοντας τα σχέδια της αρχιτέκτων και πρώην βουλευτού, και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Νίκης Φούντα.

Ο στενός της συνεργάτης και διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για «το ” πατρικό ” μας σπίτι – το “πατρικό” σπίτι όλων όσων συνδεθήκαμε και συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή. Έγινε, όμως, το σπίτι και όσων φίλων και συναγωνιστών συμπορευτήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής, που με τόση πίστη και επιμονή προώθησε η Φώφη Γεννηματά», όπως είπε χαρακτηριστικά . «Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας.

»Αλλά μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα’ ρθει σήμερα. Δεν είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε .Έφυγε… Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποκαλύψουμε αυτή τη μικρή έκπληξη που είχε αποφασίσει εκείνη. Αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, όπως το ήθελε. Εμείς όλοι, όμως, την αφιερώνουμε σήμερα και στη μνήμη της», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας μιλώντας συγκινησιακά φορτισμένος. Τόνισε την παρακαταθήκη για την ενότητα της παράταξης που είναι το μείζον για τον επόμενο πρόεδρο και υπογράμμισε: «Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες να εγγράψεις ως υποθήκη για τη χώρα, την Πολιτική και την παράταξή μας. Αυτό -καλό για τους ίδιους θα είναι- να το αποδεχθούν έστω και τώρα όσοι συστηματικά σε στοχοποιούσαν και επιχειρούσαν να σε απαξιώσουν. Γιατί όσοι επιμένουν ακόμα και μετά το θάνατο σου, απλά φαίνονται τόσο μικροί απέναντι στο δικό σου μεγαλείο». Έτσι άφησε αιχμές για πρόσφατα δημοσιεύματα εις βάρος της Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι «παρότι προσπάθησαν να αφήσουν στη σκιά την πολιτική σου παρουσία, υπερτονίζοντας το ανθρώπινο δράμα σου, η πολιτική σου προσφορά στη χώρα και στη παράταξη, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται».

Έθεσε και το στοίχημα για τον επόμενο πρόεδρο αναφέροντας: «Τώρα διαμορφώνονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της παράταξης. Και βέβαια αναγνωρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την Παράταξη, απαξιωμένη και κατακερματισμένη και δημοσκοπικά στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015. Ο επόμενος Πρόεδρος θα την παραλάβει πάνω από το 10%. Μια Παράταξη που έχει ξανά καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό και ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα της χώρας».

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά δεν έγιναν στον αυτόματο πιλότο αλλά με πολιτικό σχέδιο, πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της παράταξης και προσήλωση στο στόχο. «Με σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ όχι με εύκολα λόγια αλλά με δύσκολες αποφάσεις. Το κράτησες ζωντανό, υπερασπίστηκες το έργο και την προσφορά του στον τόπο σε όλη του την διαδρομή, αναγνωρίζοντας την θετική συμβολή όλων των προκατόχων της. Συνολικά, ενιαία, χωρίς επιλεκτικές και αποσπασματικές κατατμήσεις, όπως γινόταν δυστυχώς συστηματικά μέχρι τότε. Κράτησες τον ήλιο φωτεινό και ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και δημιούργησες το χώρο δημιουργικής συνύπαρξης όλων των πολιτικών ρευμάτων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης με το Κίνημα Αλλαγής. Χωρίς το οποίο δεν θα είμαστε σήμερα εδώ, ούτε θα υπήρχε χώρος εκπλήρωσης συλλογικών και προσωπικών φιλοδοξιών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο μέτωπο της φωτιάς και το  το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (φωτ.: Facebook / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής)
ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Μάχη με τη φωτιά, για να μην πλησιάσει σπίτια

10/08/2025 - 12:39μμ
Καπνός από τη φωτιά στη Φωτιά στην Κομοτηνή, στη Νέα Μοσυνούπολη (πηγή: Facebook / Kostas Diamandis)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κομοτηνή, στη Νέα Μοσυνούπολη – Ήχησε το 112

10/08/2025 - 10:11πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Τι ισχυρίζονται οι δύο υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ που συνελήφθησαν

10/08/2025 - 8:35πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο κυριακάτικος καιρός σε όλη τη χώρα – Συνεχίζονται οι βοριάδες

10/08/2025 - 8:11πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

9/08/2025 - 11:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερη σύλληψη για τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

9/08/2025 - 8:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κερατέα: Συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ για τη μεγάλη πυρκαγιά

9/08/2025 - 8:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης))
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Καθοριστικής σημασίας η ηρωική νυχτερινή ρίψη από Canadair

9/08/2025 - 7:55μμ
Ταινία του δήμου Θεσσαλονίκης για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος και αυτή την Κυριακή η λεωφόρος Νίκης

9/08/2025 - 5:58μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Μία σύλληψη για τη χθεσινή πυρκαγιά στο Κουμίντρι

9/08/2025 - 5:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο μέτωπο της φωτιάς και το  το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (φωτ.: Facebook / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής)

Κομοτηνή: Μάχη με τη φωτιά, για να μην πλησιάσει σπίτια

12 λεπτά πριν
Η Εθνική Μπάσκετ στο διεθνές ECOMMBX Cup (φωτ.: EUROKINISSI)

Η Ελλάδα απόψε κόντρα στο Ισραήλ, στο φιλικό ενόψει Eurobasket

36 λεπτά πριν
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ στο «Βελλίδειο», Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

ΔΕΘ: Κρίσιμο 20ήμερο αποφάσεων για την οικονομία – Τι υπάρχει στο «καλάθι»

59 λεπτά πριν
Η Μονή Πέτρας Ολύμπου (φωτ.: Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος)

Μονή Πέτρας Ολύμπου: Από σανατόριο και ψυχιατρείο ξανά στην Εκκλησία, 100 χρόνια μετά

1 ώρα πριν
πομπή προς την Πλατεία του Μικρασιάτη Πρόσφυγα στον Άγιο Δημήτριο Λήμνου (φωτ.: Facebook / Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου)

Λήμνος: Οι πρώτοι Μικρασιάτες πρόσφυγες δεν ξεχάστηκαν – Μια συγκινητική αναδρομή στις ρίζες

2 ώρες πριν
Ξύλινες ματριόσκες σε κατάστημα στη Μόσχα, με τα πρόσωπα των Πούτιν και Τραμπ (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Σε διπλωματικό πόκερ το μέλλον της Ουκρανίας: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, που ίσως γίνει τριμερής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign