pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Τα συγκινητικά μηνύματα

28/11/2021 - 4:54μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με περίσσια συγκίνηση τελέστηκε το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο το Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Παρόντες ήταν ο σύζυγος, τα παιδιά, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες της εκλιπούσης προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον οι 6 υποψήφιοι, που ανταγωνίζονται, για τη διαδοχή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έκαναν ανακωχή από την προεκλογική εκστρατεία τους και με σχεδόν όλους τους βουλευτές του κόμματος, πολλά ιστορικά στελέχη καθώς και κομματικούς παράγοντες και φίλους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, παρακολούθησαν το τρισάγιο που έγινε στο μνήμα της.

Το κλίμα ήταν βαρύ και συγκινητικό και δεν υπήρχε διάθεση για πολιτικές συζητήσεις. Σε μεμονωμένα πηγαδάκια μόνο, λίγες κουβέντες για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της παρακαταθήκης που άφησε στη παράταξη.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Αμέσως μετά οι περισσότεροι εκ των παρόντων πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη όπου αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψή του κτηρίου, έργο που είχε ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά εγκρίνοντας τα σχέδια της αρχιτέκτων και πρώην βουλευτού, και μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Νίκης Φούντα.

Ο στενός της συνεργάτης και διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για «το ” πατρικό ” μας σπίτι – το “πατρικό” σπίτι όλων όσων συνδεθήκαμε και συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή. Έγινε, όμως, το σπίτι και όσων φίλων και συναγωνιστών συμπορευτήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής, που με τόση πίστη και επιμονή προώθησε η Φώφη Γεννηματά», όπως είπε χαρακτηριστικά . «Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας.

»Αλλά μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα’ ρθει σήμερα. Δεν είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε .Έφυγε… Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποκαλύψουμε αυτή τη μικρή έκπληξη που είχε αποφασίσει εκείνη. Αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, όπως το ήθελε. Εμείς όλοι, όμως, την αφιερώνουμε σήμερα και στη μνήμη της», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας μιλώντας συγκινησιακά φορτισμένος. Τόνισε την παρακαταθήκη για την ενότητα της παράταξης που είναι το μείζον για τον επόμενο πρόεδρο και υπογράμμισε: «Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες να εγγράψεις ως υποθήκη για τη χώρα, την Πολιτική και την παράταξή μας. Αυτό -καλό για τους ίδιους θα είναι- να το αποδεχθούν έστω και τώρα όσοι συστηματικά σε στοχοποιούσαν και επιχειρούσαν να σε απαξιώσουν. Γιατί όσοι επιμένουν ακόμα και μετά το θάνατο σου, απλά φαίνονται τόσο μικροί απέναντι στο δικό σου μεγαλείο». Έτσι άφησε αιχμές για πρόσφατα δημοσιεύματα εις βάρος της Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι «παρότι προσπάθησαν να αφήσουν στη σκιά την πολιτική σου παρουσία, υπερτονίζοντας το ανθρώπινο δράμα σου, η πολιτική σου προσφορά στη χώρα και στη παράταξη, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται».

Έθεσε και το στοίχημα για τον επόμενο πρόεδρο αναφέροντας: «Τώρα διαμορφώνονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της παράταξης. Και βέβαια αναγνωρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την Παράταξη, απαξιωμένη και κατακερματισμένη και δημοσκοπικά στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015. Ο επόμενος Πρόεδρος θα την παραλάβει πάνω από το 10%. Μια Παράταξη που έχει ξανά καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό και ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα της χώρας».

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά δεν έγιναν στον αυτόματο πιλότο αλλά με πολιτικό σχέδιο, πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της παράταξης και προσήλωση στο στόχο. «Με σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ όχι με εύκολα λόγια αλλά με δύσκολες αποφάσεις. Το κράτησες ζωντανό, υπερασπίστηκες το έργο και την προσφορά του στον τόπο σε όλη του την διαδρομή, αναγνωρίζοντας την θετική συμβολή όλων των προκατόχων της. Συνολικά, ενιαία, χωρίς επιλεκτικές και αποσπασματικές κατατμήσεις, όπως γινόταν δυστυχώς συστηματικά μέχρι τότε. Κράτησες τον ήλιο φωτεινό και ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και δημιούργησες το χώρο δημιουργικής συνύπαρξης όλων των πολιτικών ρευμάτων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης με το Κίνημα Αλλαγής. Χωρίς το οποίο δεν θα είμαστε σήμερα εδώ, ούτε θα υπήρχε χώρος εκπλήρωσης συλλογικών και προσωπικών φιλοδοξιών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε τρεις συλλήψεις μελών της  Greek Mafia, προχώρησαν οι Αρχές για την εμπλοκή τους στη δολοφονία Μοσχούρη στο Χαλάνδρι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μοσχούρης: Βαριά ποινική δίωξη για τη δολοφονία του στο Χαλάνδρι – Εννέα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα βαραίνουν τρεις συλληφθέντες

7/05/2026 - 5:42μμ
(Πηγή: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Allwyn Hellas και το Pamestoixima.gr στα SBC Awards 2026

7/05/2026 - 4:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βαριές κατηγορίες για τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα προτείνει ο εισαγγελέας

7/05/2026 - 3:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σε κλίμα βαριάς οδύνης η κηδεία του 21χρονου Νικήστρατου – Έδιωξαν τους αστυνομικούς οι συγγενείς

7/05/2026 - 1:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Άλλος ένας ανήλικος δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από σύγκρουση με ΙΧ

7/05/2026 - 12:16μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Nikolaos Gorgorinis)
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο «Corsage C»: Καταδύσεις δυτών για έλεγχο στο κύτος – Έρευνες για τα αίτια

7/05/2026 - 11:20πμ
Το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Γ. Μοσχούρης (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Greek Mafia: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι

7/05/2026 - 9:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: 15χρονη έπεσε από ύψος 50 μέτρων στον Ισθμό

7/05/2026 - 9:05πμ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 21χρονος Νικήστρατος Γεμιστός, Δευτέρα 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σήμερα η κηδεία του 21χρονου Νικήστρατου – Βαρύ πένθος και φόβοι

7/05/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Πέμπτης: Νεφώσεις, τοπικές βροχές στα ορεινά και ενίσχυση νοτίων ανέμων

7/05/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποντιακά ανέκδοτα: «Ο Γιωρίκας κι ο Κωστίκας» έγιναν βιβλίο διά χειρός Γεώργιου Μ. Κωνσταντινίδη

18 λεπτά πριν
Ρώσοι στρατιώτες παρελαύνουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την πρόβα της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης, ενόψει των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στο κέντρο της Μόσχας (φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Μόσχα: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τον Πούτιν στην παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου

43 λεπτά πριν
Σε τρεις συλλήψεις μελών της  Greek Mafia, προχώρησαν οι Αρχές για την εμπλοκή τους στη δολοφονία Μοσχούρη στο Χαλάνδρι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)

Γιώργος Μοσχούρης: Βαριά ποινική δίωξη για τη δολοφονία του στο Χαλάνδρι – Εννέα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα βαραίνουν τρεις συλληφθέντες

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook / Dimitris Zotos)

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη: Μια ιστορική συνάντηση παράδοσης και τέχνης από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή

2 ώρες πριν
(Πηγή: allwyn.gr)

Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Allwyn Hellas και το Pamestoixima.gr στα SBC Awards 2026

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

«Ν’ ανασπάλω ’κ’ επορώ»: Το ΥΜΑΘ τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign