pontosnews.gr
Κυριακή, 28/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Η κριτική στην οικονομική πολιτική θα αντιμετωπίζεται ως εθνική απειλή

Σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή του Ahval

27/11/2021 - 5:58μμ
(Φωτ.: Anadolu)

(Φωτ.: Anadolu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) κατοχύρωσε τον «Οικονομικό Απελευθερωτικό Πόλεμο» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως επίσημη κρατική άποψη, σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές.

«Αξιολογήθηκαν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Τουρκία στη διαδικασία εφαρμογής οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει για τη δημιουργία μιας στέρεης υποδομή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι αναλυτές χαρακτηρίζουν αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η οικονομία ήταν για πρώτη φορά σε δημόσια ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 25 Νοεμβρίου διότι καταδεικνύει ότι το θέμα της οικονομίας αξιολογήθηκε ως θέμα «εθνικής ασφάλειας», εν μέσω διαδηλώσεων πολιτών και κατακραυγής της αντιπολίτευσης ενάντια στην οικονομική πολιτική που έχει χαράξει ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σχόλια, επικρίσεις και απόψεις που εκφράζονται τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από μη κυβερνητικές οργανώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακαδημαϊκούς, συγγραφείς οικονομικών και σχολιαστές μπορούν να αντιμετωπίζονται σε αυτό το πλαίσιο “αντιμετώπισης της απειλής”», σημειώνει ο δημοσιογράφος Ζουλφικάρ Ντογκάν του Ahval.

Ως εκ τούτου, το κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «Οικονομικό Απελευθερωτικό Πόλεμο» ενάντια στις επιθέσεις ξένων δυνάμεων και υιοθέτηση αυτού του δόγματος από τον κρατικό μηχανισμό, είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως μέσο φίμωσης αντίθετων απόψεων για την οικονομία.

Ήδη άλλωστε έχουν συλληφθεί δεκάδες άτομα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις κατά της οικονομικής πολιτικής του καθεστώτος.

Πηγή: Ahval
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (φωτ. αρχείου: EPA/Stephani Spindel)
ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλιλάνδη: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναγνώριση από το Ισραήλ

28/12/2025 - 10:14πμ
Κοσοβάροι προσπερνούν προεκλογική γιγαντοαφίσα του Άλμπιν Κούρτι στην Πρίστινα (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στο Κόσοβο: Αύριο οι δεύτερες βουλευτικές εκλογές της χρονιάς

27/12/2025 - 10:32μμ
(Φωτ.: EPA / Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο – Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται για το κρίσιμο ραντεβού με τον Τραμπ

27/12/2025 - 12:40μμ
Η σημαία της Σομαλιλάνδης (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Somaliland.svg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ αναγνώρισε το κράτος της Σομαλιλάνδης – Σφοδρή αντίδραση από Σομαλία, Αίγυπτο, Τουρκία και Τζιμπουτί

26/12/2025 - 11:26μμ
Το Copa Nadal (Κύπελλο των Χριστουγέννων) είναι ο παλαιότερος διαγωνισμός κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στην Ισπανία (φωτ: EPA/Enric Fontcuberta)
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπελλο των Χριστουγέννων: Αθλητισμός και εορταστικό πνεύμα συναντήθηκαν ξανά στη Βαρκελόνη

26/12/2025 - 6:31μμ
Από αριστερά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ.: Γραφείο Τύπου της Αμερικανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στις ΗΠΑ – «Πολλά μπορούν να αποφασιστούν πριν από την Πρωτοχρονιά»

26/12/2025 - 2:24μμ
Στολισμένο αυτοκίνητο του καρτέλ Los Tlacos (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: «Χριστουγεννιάτικη παρέλαση» καρτέλ στο Γκερέρο – Μοίρασαν δώρα και γλυκά σε κατοίκους

25/12/2025 - 11:27μμ
Διαφημιστική πινακίδα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνοικία της Μόσχας (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Η Ευρώπη απροετοίμαστη για πόλεμο με τη Ρωσία – «Το ρίσκο είναι ξανά πραγματικό»

25/12/2025 - 6:58μμ
Ο μητροπολίτης Ζάμπιας με τα παιδιά του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίων Βασιλείου και Δημητρίου Λουσάκας (φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα ελληνικά κάλαντα αντήχησαν στη Ζάμπια: Χριστούγεννα με άρωμα Ελλάδας στην καρδιά της Αφρικής

25/12/2025 - 5:37μμ
Πολωνός πιλότος σε F-16 (φωτ.: EPA / Roman Zawistowski Poland Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός πάνω από τη Βαλτική: Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος

25/12/2025 - 4:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: google.com/maps)

Διαγράφονται 280.000 ανενεργοί φοιτητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσ/νίκης «Φίλων Κτενίδης»)

Γουρουνοχαρά με μεγάλο ποντιακό γλέντι στη Νικόπολη

45 λεπτά πριν
Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Κιουλαπέρτ από τον οποίο πήρε την ονομασία το χωριό Μεταμόρφωση του νομού Κιλκίς, όπου εγκαταστάθηκαν οι Κιουλαπερτλήδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο ναός δυστυχώς είχε την τύχη αρκετών ελληνικών εκκλησιών δηλαδή μετατράπηκε σε τζαμί. Η πόρτα της εκκλησίας έκλεισε για πάντα αφού οι Τούρκοι την έχτισαν με πέτρες (φωτ.: Πέτρος Σιδηρόπουλος, εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Πέτρος Σιδηρόπουλος: Το ταξίδι στον Πόντο δεν είναι ταξίδι αναψυχής. Είναι προσκύνημα σε ιερό τόπο (Μέρος Β’)

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (φωτ. αρχείου: EPA/Stephani Spindel)

Σομαλιλάνδη: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναγνώριση από το Ισραήλ

2 ώρες πριν

Αναβάλλεται η μουσική αφηγηματική παράσταση «Από τη Βηθλεέμ στην αιωνιότητα» της Κιβωτού του Πόντου του Ηλία Υφαντίδη

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στην Αθήνα   (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, τελευταία Κυριακή του 2025 – Πώς θα λειτουργήσουν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign