pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ΗΠΑ ζητάνε πετρέλαιο και η Ιαπωνία σκέφτεται να μοιραστεί τα αποθέματά της

Η Ουάσιγκτον έκανε αίτημα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες τιμές της ενέργειας

22/11/2021 - 1:40μμ
(Φωτ.: Pexels)

(Φωτ.: Pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο μιας άνευ προηγουμένου διάθεσης κρατικών αποθεμάτων πετρελαίου, μετά από σχετικό αίτημα της Ουάσιγκτον για τη συντονισμένη ανάληψη δράσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες τιμές της ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο Reuters τρεις κυβερνητικές πηγές, που έχουν λάβει γνώση για την κατάρτιση ενός πιθανού σχεδίου δράσης.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη διάθεση ποσοτήτων που υπερβαίνουν την ελάχιστη ποσότητα των αποθεμάτων που προβλέπονται από το νόμο. Η ιαπωνική νομοθεσία επιτρέπει τη διάθεση πετρελαϊκών αποθεμάτων σε περιπτώσεις έλλειψης ή φυσικών καταστροφών, αλλά δεν έχει κάποια πρόβλεψη για μία τέτοια ενέργεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εκτός του να κάνουμε κάτι» μετά από ένα αίτημα των ΗΠΑ, δήλωσε μία άλλη πηγή στο Reuters.

Η Ιαπωνία δεν έχει προχωρήσει ποτέ στη διάθεση πετρελαίου από τα κρατικά πετρελαϊκά αποθέματά της, ενώ οι πετρελαϊκές εταιρίες το έπραξαν στη διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο το 1991, αλλά και μετά το σεισμό και τις καταστροφές από τσουνάμι το 2011.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, ενώ ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση βρίσκονταν σε μία διαδικασία προκειμένου να αποφασίσει για τις νόμιμες ενέργειες που μπορεί να κάνει.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχώρησε σε ένα ασυνήθιστο αίτημα προς μερικές από τις χώρες που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Ινδίας, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο διάθεσης πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους, αφού κράτη μέλη του ΟΠΕΚ και σύμμαχοί τους απέρριψαν τις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον για την επιτάχυνση αύξησης της παραγωγής τους.

Η ιαπωνική κυβέρνηση διατηρούσε αποθέματα πετρελαίου επί τη βάσει ημερήσιας κατανάλωσης 145 ημερών στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ οι ποσότητες αυτές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες από τα αποθέματα των ενενήντα ημερών που απαιτεί ο νόμος.

Τα αποθέματα του ιδιωτικού τομέα είχαν καταγραφεί συνολικά σε ποσότητες που αντιστοιχούν στην κατανάλωση 90 ημερών, έναντι νομικής προϋπόθεσης για αποθέματα κατανάλωσης εβδομήντα ημερών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο όριο ο πυρηνικός έλεγχος: Εκπνέει η τελευταία συνθήκη ΗΠΑ-Ρωσίας

4/02/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αραβική Θάλασσα: Καταρρίφθηκε ιρανικό drone κοντά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

3/02/2026 - 10:32μμ
Μέλη τηλεοπτικών συνεργείων έχουν στηθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Όσλο για την έναρξη της δίκης του Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιου της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ (φωτ.: . EPA/Lise Aserud)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Υπέρ της μοναρχίας ψήφισε με διαφορά το κοινοβούλιο – Τα σκάνδαλα μειώνουν την υποστήριξη των πολιτών

3/02/2026 - 7:44μμ
Ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο 6ο φόρουμ «Choose France», στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. 15 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Ludovic Marin / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

3/02/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Αρχείου  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ μετρά ήδη 13 νεκρούς από υποθερμία

2/02/2026 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Άρειος Πάγος: Πώς φτάσαμε στην ιστορική απόφαση για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη – Τι σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τράπεζες

24 λεπτά πριν
Απεγκλωβισμός από την οδό Παπαγεωργίου στον Πύργο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ilialive.gr)

«Πνίγηκε» ο Πύργος από την κακοκαιρία – Προβλήματα και στην Αρχαία Ολυμπία

48 λεπτά πριν
Ο Γιώργος Γιαουρτάς υποδέχθηκε τον Χοσέ Καραθανασόπουλο στην Κρήτη (φωτ.: neakriti.gr)

Μια μικρασιατική ιστορία που γεφυρώνει ηπείρους και γενιές

1 ώρα πριν
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κ. Παπουτσίδης απευθύνεται στα μέλη του σωματείου (φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας/Βασίλης Κηπόπουλος)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Κοπή βασιλόπιτας με τραγούδια και έθιμα του Πόντου

2 ώρες πριν
Ο Γιάννης Παναγόπουλος στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ τίποτα – Η αλήθεια θα αποκατασταθεί

2 ώρες πριν
Οι αγιογραφίες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, πριν από τις εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης (φωτ.: MEGAPRESS / Παύλος Μακρίδης)

Θεολογική Σχολή του Πόντου: Η σύντομη αλλά σημαντική πορεία ενός πνευματικού φάρου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign