pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο παγκόσμιος Γιώργος Πιλίδης δηλώνει: Το ατού μου είναι το ποντιακό αίμα, είμαστε σκληροί εμείς

Το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης έχει ήδη δέκα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα

13/11/2021 - 3:55μμ
(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πώς υπέταξε τον Ρώσο αντίπαλό του στα τελευταία δευτερόλεπτα και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο πρωτάθλημα U23 που έγινε στο Βελιγράδι περιέγραψε ο Γιώργος Πιλίδης, ο οποίος δεν κρύβει ότι κάνει όνειρα για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.

«Από τα πέντε ματς που έκανα, τα τρία τα νίκησα στα τελευταία δευτερόλεπτα! Το κάνω συχνά αυτό. Έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση και κουράζονται οι άλλοι στο τέλος των αγώνων. Με τον Ρώσο στον τελικό έχανα 3-2, έμενε μισό λεπτό, του τράβηξα το κεφάλι για να πάρω δύο πόντους και αυτός για να γλιτώσει μου τράβηξε το μαγιό. Κάτι αντικανονικό. Και πήρε ποινή. Το ματς έληξε 3-3. Στην ισοπαλία μετράει αυτός που πήρε τον τελευταίο πόντο», είπε στο Φως και στον Θέμη Σινάνογλου το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης.

Πλέον αγωνίζεται στην κατηγορία των 65 κιλών από αυτή των 57 και σίγουρα δεν αισθάνεται να απειλείται: «Σιγά τους δυνατούς! Ο πιο έξυπνος θα κερδίσει και ο πιο καλά προπονημένος. Οι Έλληνες είναι πιο δυνατοί, αρκεί να το πιστέψουν».

Αν και αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά τραυματίας, σημείωσε ότι δεν του αρέσει να κλαίγεται για τις ελλείψεις που υπάρχουν, και οι οποίες πάνε πίσω την ελληνική πάλη. «Δεν έχουμε μασέρ, δεν έχουμε την κατάλληλη φυσικοθεραπεία, δεν έχουμε γιατρούς. Είμαστε η μόνη αποστολή που πάμε στους διεθνείς αγώνες χωρίς όλα αυτά και έχουμε μόνο έναν προπονητή για δέκα άτομα», εξήγησε.

Ο αντίπαλος του Γιώργου Πιλίδη ήταν από το Νταγκεστάν, «την πιο δυνατή σχολή του κόσμου», ενώ τόνισε ότι οι Καυκάσιοι είναι επίσης πολύ καλοί στην πάλη, και μετά οι Αμερικανοί και οι Ιρανοί.

Η οικογένειά του κατάγεται από την Τραπεζούντα, ο παππούς του –που τον έβαλε στο άθλημα– ήρθε από το Καζακστάν στον Ασπρόπυργο μιλώντας μόνο ποντιακά. Ο ίδιος μεγάλωσε σε ένα ομοιογενές περιβάλλον και σημειώνει πως αυτό που θεωρεί το μεγάλο του ατού, το… συστατικό που του δίνει αυτοπεποίθηση, είναι το ποντιακό αίμα. «Είμαστε σκληροί οι Πόντιοι», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Πιλίδης αν και 21 ετών ζει μια σπαρτιατική ζωή με τρεις προπονήσεις την ημέρα όταν είναι στην πολύμηνη διαδικασία προετοιμασίας ενόψει των αγώνων. Μέχρι σήμερα έχει δέκα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αριθμός-ρεκόρ για κάποιον Έλληνα παλαιστή στην ηλικία του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ)
ΠΟΝΤΟΣ

Συγκλονιστική εκδήλωση μνήμης στη Θεσσαλονίκη για τις 353.000 ψυχές της Γενοκτονίας των Ποντίων – «Δεν πρέπει να αφήσουμε την εθνική μνήμη να ξεθωριάσει», τόνισε ο Γκιουλέκας

13/05/2026 - 9:20μμ
Στο ενημερωτικό περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα αναδεικνύονται και ημερομηνίες-σταθμοί (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ΕΠΟΝΑ βγαίνει μπροστά για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων – Δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τη νεολαία της ΠΟΕ

13/05/2026 - 6:09μμ
(Φωτ.: facebook.com/dtsiodras)
ΠΟΝΤΟΣ

19η Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου για πρώτη φορά συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

13/05/2026 - 2:45μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι σημαίνει και από πού προέρχεται το ρήμα ζαλαλώνω;

13/05/2026 - 1:46μμ
Από τη δράση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής στο 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής)
ΠΟΝΤΟΣ

Με ιστορία, μουσική και μνήμη μαθαίνουν τα παιδιά για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Δράση σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας

13/05/2026 - 11:24πμ
Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας φιλοξένησε την ημερίδα με τίτλο «Γενοκτονία χωρίς τιμωρία – Το χρέος της Διεθνούς Κοινότητας». Τρίτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Τσιόδρας)
ΠΟΝΤΟΣ

Στην καρδιά της Ευρώπης το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων – Ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

13/05/2026 - 9:43πμ
Παιδιά του «Φάρου» στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην Πλατεία 19ης Μαΐου, Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Όχι άλλοι πόλεμοι, όχι άλλες γενοκτονίες»: Συγκίνησαν τα μικρά Ποντιόπουλα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής

12/05/2026 - 8:14μμ
O Γιάννης Τσανασίδης, η Νατάσα Τσακηρίδου και ο Ιάκωβος Μωυσιάδης καλεσμένοι της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Αστική Σχολή Κατερίνης, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μουσικό ταξίδι μνήμης και παράδοσης στην Πολυθεματική Έκθεση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

12/05/2026 - 5:38μμ
Μετά το τέλος της εκδήλωσης «Η ποντιακή γλώσσα και οι άγιοι του Πόντου: Παράδοση, πίστη και ταυτότητα», Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας)
ΠΟΝΤΟΣ

Γλώσσα, πίστη και ιστορική μνήμη στο επίκεντρο εκδήλωσης για τον Πόντο στη Λάρισα

12/05/2026 - 3:26μμ
Ποντιακό γλέντι στο Οχυρό Νυμφαίας, στα «Παρχάρια 2026» (φωτ.: paratiritis-news.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

«Παρχάρια 2026»: Η Ροδόπη έγινε ξανά τόπος μνήμης, μουσικής και συνάντησης για τους Πόντιους – και όχι μόνο

12/05/2026 - 2:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεζός περνά μπροστά από κατάστημα επισκευής τηλεοράσεων και μεταχειρισμένων ειδών στην Ταϊπέι, ενώ στις οθόνες μεταδίδεται η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Ritchie B. Tongo)

Σι και Τραμπ αντάλλαξαν μηνύματα, όχι συμφωνίες: Η Ταϊβάν, το Ιράν και η «Παγίδα του Θουκυδίδη» στη σύνοδο του Πεκίνου

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

FAO: Προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους από τα ανακυκλωμένα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων

38 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Φοιτητικές εκλογές με… δύο αποτελέσματα: Πρωτιά δηλώνουν ΔΑΠ και ΠΚΣ

1 ώρα πριν
Μαθητές και μαθήτριες μαζί με τον «υπουργό» Παιδείας στον ανδριάντα του Μουσταφά Κεμάλ στην κατεχόμενη Λευκωσία, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / KKTC - Milli Eğitim Bakanlığı)

Με παρελάσεις και φιέστες στα Κατεχόμενα η 19η Μαΐου – Την ώρα που ο ελληνισμός τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από σταθμό του ΗΣΑΠ  
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Προβλήματα σε ηλεκτρικό και μετρό: Καθυστερήσεις στην Αθήνα, εγκλωβισμοί επιβατών στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Παιδιά κρατούν σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ από τον Σι Τζινπίνγκ στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο Πεκίνο. 14 Μαΐου 2026. (φωτ.: EPA / Maxim Shemetov / POOL)

Σι και Τραμπ ξανά στο ίδιο τραπέζι: Το εμπόριο, η Ταϊβάν και το Ιράν βάζουν φωτιά στη σύνοδο του Πεκίνου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign