pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του»

Την παραπομπή του πιλότου ζητά ο Εισαγγελέας

11/11/2021 - 6:28μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για τη μητέρα του παιδιού του» αναφέρει στην πρότασή του για τον 33χρονο δράστη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά ο Εισαγγελέας Γιώργος Νούλης που ζητά από το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή τού προσωρινά κρατούμενου πιλότου σε δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για την δολοφονία της Καρολάιν και τη θανάτωση του σκυλιού της 20χρονης.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, ο πιλότος πρέπει να παραπεμφθεί όπως κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίησης ζώου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ψευδή καταγγελία, που αφορά ότι κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, καθώς έδωσε στις αρχές ψευδείς καταθέσεις.

Μέσα σε 24 σελίδες ο Γιώργος Νούλης περιγράφει όσα έλαβαν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021, όταν η 20χρονη Καρολάιν βρήκε φριχτό ασφυκτικό θάνατο από τον σύζυγο της ο οποίος στη συνέχεια δημιούργησε ένα σκηνικό ληστείας. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι απόλυτος στο ότι το έγκλημα έγινε με τον δράστη να βρίσκεται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θέση που ο Γιώργος Νούλης στοιχειοθετεί με πλήθος στοιχείων ώστε να αντικρούσει την εκδοχή που προβάλει ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Όπως αναφέρει «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της» και επισημαίνει πως «η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία τής σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» δηλώνουν απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί πως ο δράστης επέδειξε νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου, γεγονός που «συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του». Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην πρόταση, «σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει ότι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος».

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό: «Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του, αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες».

Στην πρόταση αναφέρεται, με επίκληση της ιατροδικαστικής έκθεσης, ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια όπως προκύπτει από τους σφυγμούς της Καρολαιν, και υπογραμμίζεται πως ο θάνατός της ήταν αγωνιώδης, με το θύμα να βιώνει ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Επίσης επισημαίνεται ως προς τα χαρακτηριστικά του πιλότου, πως δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει στην σκηνοθεσία του το 11μηνο κοριτσάκι του , όπως δεν δίστασε να εξολοθρεύσει το σκύλο του. «Επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του» αναφέρει ο εισαγγελέας.

Ιδιαίτερη μνεία δε, κάνει ο Γιώργος Νούλης στη συμπεριφορά μετά το έγκλημα του δράστη, η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών Αρχών, ενώ τονίζει ο Εισαγγελέας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε.

Η απόφαση για την επιμέλεια της κόρης της Καρολάιν

Στο μεταξύ με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο δίνει την ολική επιμέλεια της Λυδίας, στην μητέρα της Καρολάιν.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο που κλήθηκε να κρίνει την αίτηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τα πρόσωπα που θα πρέπει να αναλάβουν την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού μετά την δολοφονία της 20χρονης μητέρας του από τον 33χρονο πατέρα της, έκρινε ότι το κοριτσάκι θα μείνει με τη μητρική γιαγιά του. 

Με την απόφασή του (αριθμός 1918/2021), το Πρωτοδικείο αποδέχεται την εισαγγελική αίτηση και αναθέτει την ολική επιμέλεια του παιδιού στην μητρική γιαγιά ενώ παράλληλα αφαιρεί την γονική μέριμνα από τον δράστη της δολοφονίας της Καρολάιν. 

Το δικαστήριο (εκούσια δικαιοδοσία), προς το οποίο δεν υπήρξε αντιδικία μεταξύ των δύο οικογενειών, με την απόφαση του ρυθμίζει την επικοινωνία της μικρής με τους από την πατρική γραμμή παππούδες της, ορίζοντας ότι θα μπορούν να επικοινωνούν με την εγγονή τους τις τελευταίες πέντε ημέρες κάθε μήνα, επί τέσσερις ώρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πτήσεις: Καθυστερήσεις έως και μία ώρα την Πέμπτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

10/06/2026 - 10:48μμ
Νεαρός Αθηναίος ολοκληρώνει ένα γκράφιτι για την ενδοοικογενειακή βία (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Την χτυπούσε, βιντεοσκοπούσε την κακοποίησή της και αναρτούσε τα βίντεο στα social media

10/06/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Στο αρχείο η προκαταρκτική εξέταση για την αίθουσα – Δεν διαπιστώθηκαν αξιόποινες πράξεις

10/06/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα εθελοντικής δράσης από το Allwyn Care στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

10/06/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: Θοδωρής Νικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη βόρεια Εύβοια: «Καθαρά» από σοβαρές ζημιές τα πρώτα 60 κτήρια – Σε εξέλιξη οι αυτοψίες

10/06/2026 - 2:29μμ
Άποψη του σπιτιού όπου έγινε το έγκλημα στο Αίγιο (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον 65χρονο Ιταλό για το διπλό φονικό μητέρας και γιου στο Αίγιο

10/06/2026 - 1:15μμ
Εικόνα από τον δρόμο μπροστά στο σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί μητέρα και γιος στην Αιγιάλεια (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στο Λόγγο Αιγιάλειας: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα στη μονοκατοικία – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

10/06/2026 - 11:33πμ
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα άγνωστα αρχεία του Ιατρικού Συλλόγου «φωτίζουν» τη μοίρα των Εβραίων γιατρών στην Κατοχή

10/06/2026 - 11:08πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Αττική για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε όπλα και ναρκωτικά

10/06/2026 - 10:41πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις λόγω προγραμματισμένων ελέγχων από την ΥΠΑ

10/06/2026 - 8:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

LEN Champions League: Για έβδομη φορά στον τελικό τα κορίτσια του Ολυμπιακού

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Greek Basketball League: Σε πέμπτο ματς ο τίτλος – Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 στη δεύτερη παράταση

3 ώρες πριν
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Πτήσεις: Καθυστερήσεις έως και μία ώρα την Πέμπτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τον Καβάφη στο Κίεβο, 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)

Ο Καβάφης «συνάντησε» το Κίεβο: Βραδιά ποίησης και πολιτισμού με τη συμμετοχή της ελληνικής κοινότητας

4 ώρες πριν
Νεαρός Αθηναίος ολοκληρώνει ένα γκράφιτι για την ενδοοικογενειακή βία (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)

Ωρωπός: Την χτυπούσε, βιντεοσκοπούσε την κακοποίησή της και αναρτούσε τα βίντεο στα social media

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign