pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ζακ Κωστόπουλος: Ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι ο θάνατός του προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο

Σε εξέλιξη η δίκη

9/11/2021 - 1:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Κανένα ιατρικό πρόβλημα, συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος», δεν αντιμετώπιζε ο Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, που κατέθεσε στο δικαστήριο για τα ευρήματα της εξέτασης που διενεργήθηκε στη σωρό του 33χρονου.

Ο ιατροδικαστής εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών απόλυτα βέβαιος για όσα αναφέρονται στην έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με την οποία «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος “έκανε” ένα ισχαιμικό επεισόδιο μετά από πολλαπλές κακώσεις», όπως τόνισε ο μάρτυρας, ο οποίος εξήγησε πως ο κόσμος το λέει απλά «έμφραγμα και πρόκειται για μειωμένη οξυγόνωση του μυοκαρδίου».

Μάλιστα ο ιατροδικαστής ανέφερε στην κατάθεσή του πως από την ενδελεχή εξέταση που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ότι «αποκλείστηκαν άλλοι μηχανισμοί, παθολογικοί, τοξικολογικοί κ.λπ., που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα» και επεσήμανε: «Έχω ξαναδεί με έναν ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνό».

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας σημείωσε πως δεν διαπιστώθηκε άλλη παθολογία στο θύμα, εξαιρουμένης νόσου του ήπατος που δεν συνδέεται με το αποτέλεσμα, και πως ο 33χρονος ακτιβιστής δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας τέτοιο που θα οδηγούσε σε θάνατο. «Η αιτία θανάτου συνδέεται με τα τραύματα του σώματος», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Καλογριάς ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα εάν από την εξέταση θα φαινόταν ένα ενδεχόμενο πρόβλημα καρδιακού νοσήματος και απάντησε «βεβαίως», επαναλαμβάνοντας πως δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα υγείας που να έχει συνάφεια στο τραγικό τέλος του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα εμφάνιζε πολλά σημεία εξόδου με βαθιές εκδορές στα χέρια και στο κεφάλι.

Νωρίτερα, πρώτη μάρτυρας στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε η γυναίκα με την οποία είχε συνομιλήσει, επί σχεδόν ένα μισάωρο στο τηλέφωνο, το θύμα, λίγο πριν πέσει νεκρός στην οδό Γλάδστωνος.

Η μάρτυρας, εκπαιδευτικός, είχε αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τον 33χρονο, καθώς είχε σχέσεις με φιλοζωικά σωματεία και τον είχε βοηθήσει όταν είχε χάσει τον σκύλο του.

Αναφερόμενη στην επίμαχη ημέρα, η μάρτυρας τόνισε: «Λίγες ώρες πριν, μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε. Μου είπε ότι ήταν στην Ομόνοια και περίμενε έναν φίλο του. Του είπα να κλείσουμε, δύο φορές, αλλά μου είπε “σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο”. Του είπα να γυρίσει σπίτι, γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβόταν. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: “Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι;” και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε πίσω. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μία διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δύο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του».

Η μάρτυρας δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από την υπεράσπιση των έξι κατηγορουμένων για την κατάσταση της υγείας του θύματος, οι οποίες κάποιες στιγμές έγιναν αρκετά επίμονες, με αποτέλεσμα να αντιδράσει η πολιτική αγωγή, η οποία ανέφερε πως ο ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «ήταν ετοιμοθάνατος, πέθαινε και έτσι πέθανε στη Γλάδστωνος».

Από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορουμένων επισημάνθηκε στη μάρτυρα πως μεταβάλλει την κατάθεσή της σε σχέση με την πρώτη κατάθεση πο έδωσε ως προς την υγεία του Ζακ Κωστόπουλου και ζήτησαν τον ιατρικό φάκελο του θύματος. «Θα προσκομίσουμε όλα τα ιατρικά έγγραφα που αφορούν στο Ζακ Κωστόπουλο και ό,τι άλλο χρειαστεί το δικαστήριο», απάντησαν από την πολιτική αγωγή.

Η μάρτυρας, ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τον Ζακ πριν πέσει νεκρός αιμόφυρτος, υπογράμμισε στο δικαστήριο πως ο 33χρονος δεν της έδωσε, σε εκείνη την τελευταία συνομιλία τους, την αίσθηση πως αντιμετώπιζε θέμα αδιαθεσίας αλλά ότι «ήταν πανικόβλητος».

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Kite surf σε παραλία της Λάρισας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

27/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 42χρονης Τουρκάλας με Ερυθρά Αγγελία της Interpol για ναρκωτικά

27/08/2026 - 12:28πμ
(Πηγή: exchange.glomex.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή στους 23 για τα επεισόδια στη δομή Σιντικής

26/08/2026 - 10:05μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Θοδωρής Νικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή στον Άγιο Αντώνιο

26/08/2026 - 8:28μμ
(Πηγή: selsingkunst.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Πίνακας Νορβηγού ζωγράφου δημοπρατείται για την αγορά πυροσβεστικού οχήματος στο Πλωμάρι

26/08/2026 - 7:59μμ
(Φωτ. αρχείου! EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγό του και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του

26/08/2026 - 5:08μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Νεκρός 21χρονος ομογενής από την Αυστραλία σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

26/08/2026 - 1:43μμ
(Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος: Πτώμα με στολή δύτη εντοπίστηκε στη θάλασσα

26/08/2026 - 12:47μμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Οι απειλές πριν από τη γυναικοκτονία – Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για τον 48χρονο

26/08/2026 - 12:19μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Μολότοφ σε καφετέρια τα ξημερώματα – Συναγερμός στην Αστυνομία

26/08/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Kite surf σε παραλία της Λάρισας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 42χρονης Τουρκάλας με Ερυθρά Αγγελία της Interpol για ναρκωτικά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Στ’ αστέρια η ΑΕΚ με επιβλητική τεσσάρα

8 ώρες πριν
Ορμητικά νερά σάρωσαν το Τρισούλι Μπαζάρ μετά από ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)

Νεπάλ: Τραγωδία στα Ιμαλάια από ξαφνική πλημμύρα – Έρευνα για την ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή

9 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/syllogos.pelargou)

Ποντιακό γλέντι με τον Θεόφιλο Πουταχίδη στον Πελαργό

9 ώρες πριν
Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

«Μικρασία χαίρε!»: 9ος κύκλος επετειακών εκδηλώσεων μνήμης από την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV