pontosnews.gr
Τρίτη, 2/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

20 χρόνια reality: Από τη Μαίρη Σκόρδου, στην Αθηνά New York

Γιατί φτάσαμε στη φετινή απαξίωση του κόσμου. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

28/11/2021 - 1:16μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, με την επίθεση στους Δίδυμους πύργους, άλλαξε η ιστορία του πλανήτη. Ένα 24ωρο πριν είχε αλλάξει η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

«Δίνω αρνητική ψήφο στον…»

Από τον Σεπτέμβριο του 2001 μέχρι και τις αρχές του 2002, η εγχώρια τηλεόραση άρχισε να κινείται στους ρυθμούς των παικτών του Big Brother. Η μέχρι πρότινος πολιτική των καναλιών να μην προμοτάρουν το πρόγραμμα των αντιπάλων τους, είχε καταπατηθεί. Όλοι θέλανε το μέλι της τηλεθέασης των «μικρών ηρώων της καθημερινότητας», ακόμα και η δημόσια τηλεόραση που γνωστός δημοσιογράφος αφιέρωσε μια ολόκληρη εκπομπή πάνω στο «φαινόμενο Big Brother» με καλεσμένους κάποια από τα χρυσά παιδιά.

Και όχι μόνο. Όλη Ελλάδα, μαθαίνει την διασκευή των Απέναντι -το γκρουπ που ξεκίνησε η Μελίνα Ασλανίδου -στο «Τι σου κανα και πίνεις»-επειδή το τραγουδούσε μέσα στο σπίτι η Ρέα.

Το ειδύλλιο Δώρας -Χρήστου κυριαρχεί παντού ενώ σίγουρα η big star ή έστω μια από τις big star του παιχνιδιού, ήταν η Μαίρη Σκόρδου. Μπορεί να έμεινε μέσα μόλις 3 εβδομάδες, αλλά όταν βγήκε έξω τα ΜΜΕ της ετοίμασαν βασιλική υποδοχή. Μέχρι και την Αλίκη έκανε σε εκπομπή άλλου καναλιού, ενώ τον Μάρτιο μαζί με τον συμπαίκτη της Κώστα Μπόβολο , παρουσίασαν εκπομπή στο Star που σχολίαζαν τα νέα reality που βγήκαν μέσα στην σεζόν.

Από την άλλη οι ηθοποιοί βλέπουν τις σειρές να συρρικνώνονται επικίνδυνα και ανησυχούν. Βγαίνουν και κάποιοι που μιλάνε για την εμπορική εκμετάλλευση της ιδιωτικής ζωής, αλλά οι παίκτες είναι οι νέοι σταρ. Παρελαύνουν από εκπομπές, μαθαίνουμε τους συγγενείς τους, τους γείτονες, τις συννυφάδες. Παράλληλα  ξεκινούν τουρνέ σε εγκαίνια ή απλές εμφανίσεις σε club-café της περιφέρειας, όπου φυσικά έναντι αμοιβής παρευρίσκονται. Και βέβαια η τεράστια πολιτιστική συνεισφορά τους, η καθιέρωση της μεσημεριανής ζώνης. Εμπρός της γης οι κολασμένοι λοιπόν και τα τότε «μικρά» κανάλια, παίρνουν τη ρεβάνς τους απέναντι στη νιοστή επανάληψη του Κωνσταντίνου και Ελένης και του Καρέ της ντάμας.

Και ναι, σχεδόν όλοι πέρασαν την Πρωτοχρονιά του 2001 προς 2002, όχι αγωνιώντας για την είσοδο στην ευρωζώνη, αλλά για το εάν θα κερδίσει ο Τσάκας ή ο Πρόδρομος.

Έχω καλό spoiler: Ο Τσάκας θα κερδίσει.

https://www.youtube.com/watch?v=u2WPRFejsjI&t=68s

«Και εγώ σου λέω Στέλλα, στην αγκαλιά μου έλα»

Με το τέλος του Big brother, η δημοτικότητα των παικτών αρχίζει να πέφτει. Όλοι πιστεύουν ότι επανέρχεται η τηλεόραση στην ομαλότητα, πλην όμως το Bar στο Mega, τσιτώνει τον αντίπαλο ΑΝΤ1 και στήνει σε χρόνο dt το Big Brother 2. Νικητής αναδεικνύεται το πρώτο, με στιγμές απείρου κάλους όπως διαμαρτυρίες των κατοίκων του Γαλατσίου, γιατί εκεί βρισκόταν το Bar και το σπίτι, μέχρι την παρέμβαση του ΕΣΡ και τη διακοπή για μια μέρα της προβολής του. Και ναι, μεν νικητής αναδεικνύεται ο Ανδρέας Παρασχάκης αλλά οι περισσότεροι θυμούνται τη Στέλλα Μπεζαντάκου και δη τις περιπέτειες της με τον συμπαίκτη της Άρη Αποστολίδη. Τι έκαναν τα δυο παιδιά κλεισμένα σε μια τουαλέτα; Ερώτημα που ακόμα και σήμερα, δυο δεκαετίες μετά, δεν έχει απαντηθεί. Τι μας κρύβουν;

Μα πόσα ταλέντα έχει αυτή η χώρα;

Το Bar εκτός του ότι σκλήρυνε τις καταστάσεις, έκανε και κάτι άλλο εν αγνοία του: 4 παίκτες του κυκλοφόρησαν cd. Οπότε ήρθε η ώρα για ένα μουσικό reality. Το Fame story φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο «Μουσική Ακαδημία», μόνο που το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει μάθει ακόμα τις δεύτερες και αν ο παίκτης/παίκτρια πατάει πάνω στις νότες. Ούτε φαίνεται να συγκινείται με εγχώριες ερμηνείες πάνω σε τραγούδια των U2 ή του Prince. Το talent show βλέπει την πλάτη της αντίπαλης Φάρμας μέχρι που μπαίνει μέσα ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Νεύρα, εντάσεις, βρισιές και μια μέχρι τότε σβηστή παίκτρια, η Άσπα, γίνεται η καπετάνισσα του αγώνα. Ποιου αγώνα, θα σας γελάσω. Πάντως ο τελικός του show μαζεύει όλο το χαρτί, με την Άσπα –που είχε αποχωρήσει οικειοθελώς– να εμφανίζεται ως γκεστ και να αναφέρεται στον εαυτό της σε γ’ ενικό πρόσωπο.

https://www.youtube.com/watch?v=A_NAkQxiDaQ

Και μπορεί ο νικητής Νότης Χριστοδούλου να μην προχώρησε σε δεύτερο δισκογραφικό βήμα, όμως στα talent show που ακολούθησαν βγήκαν και ονόματα και ονοματάκια. Κώστας Καραφώτης, Θάνος Πετρέλης, Καλομοίρα, Νίνο, Ραλία Χρηστίδου, ενώ στο 3ο fame που λόγω επιτυχίας είχε και μια μαμούθ διάρκεια, υπήρξε παίκτης που δεν ξεχώρισε τότε, αλλά σήμερα είναι όνομα πρώτης γραμμής, ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Βάλτε και έναν Νίκο Οικονομόπουλο που κέρδισε σε αντίστοιχο reality του Alpha, το Dream show. A, και στο πρώτο Fame story ήταν και ο Γρηγόρης Πετράκος, μην ξεχνιόμαστε. 

Παράλληλα με τα ταλέντα, αρχίζουν και τα reality περιπέτειας όπως το πρώτο Survivor και η δεκαετία κλείνει με ένα μαγειρικό, το Master chef. Το πρώτο, το αυθεντικό με την Ευγενία Μανωλίδου να… καταρρέει και τον Άκη Πετρετζίκη να στέφεται νικητής.

Αλήθεια θυμάται κανείς το Gym show; Ένα άλλο με ανθρώπους με παραπάνω κιλά, που τους ανέβαζαν στα βουνά για να αδυνατίσουν; Έτερο με ανταλλαγή ζευγαριών; Το Party που ήταν κατά μια έννοια το νέο Bar; Ναι, έχουν περάσει από τις οθόνες και reality που δεν είχαν πάει καθόλου καλά σε τηλεθέαση. Ακόμα και μερικά που δεν ξεκίνησαν ποτέ, όπως το Voice kids, που δεν ξεκίνησαν ποτέ λόγω πενιχρής παρουσίας υποψηφίων. Να τα λέμε και αυτά.

Ντάνος save Tv

Υπήρξε και δεύτερο Master chef που όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επίσης υπήρξε και νέο Big Brother στον Alpha που επίσης δεν τάραξε τα τηλεοπτικά νερά. Από την άλλη τα talent show μεταμορφώθηκαν σε show κριτικής επιτροπής και τους νικητές ή φιναλίστ να ξεχνιούνται ακόμα και από τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Όλα άλλαξαν τον Φεβρουάριο του 2007 με το Survivor που επέστρεψε ύστερ5α από 7 χρόνια, αυτή την φορά στο ΣΚΑΙ. Η επιτυχία του, μόνο από το πουθενά δεν ήρθε. Τα χρόνια της κρίσης, οι παραγωγές παίζανε μπάλα σε πλατό. Στο Survivor το μάτι του θεατή χόρτασε εξωτικό προορισμό, κακουχίες και αρκετές δόσεις reality. Σε συνδυασμό με ένα επιτυχημένο casting, το show εκτοξεύτηκε στην κορυφή και ο νικητής Γιώργος Αγγελόπουλος ή Ντάνος έγινε ο αγαπημένος του κόσμου. Επίσης έγραψε βιβλίο, έπαιξε σε σίριαλ, ταινία, διαφημίσεις αλλά ευτυχώς δεν έβγαλε cd.

Και επειδή καλά όλα αυτά, αλλά λόγω κρίσης το ταμείο είναι μείον τα κανάλια αναζήτησαν παλιές δοκιμασμένες συνταγές σε τσιτωμένο reality πλαίσιο. Μπορεί να δάκρυσε η παίκτρια του Master chef που δεν της πέτυχε η μιλφέιγ αγκινάρας, αν δεχτούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, γιατί στο φούρνο ξεμαλιάστηκε με συμπαίκτη της, αλλά ο θεατής έμεινε με ανοιχτό το στόμα, από τη δραματική ανατροπή. Και το στόμα παρέμεινε ανοιχτό για να φάει τα σουβλάκια που είχε παραγγείλει, γιατί που να μπλέκεις τώρα με τη μιλφέιγ αγκινάρας.

Reality σχέσεων, έχουτε;

Α, να είμαστε δίκαιοι. Οι υπεύθυνοι των καναλιών, θέλουν την ίντριγκα και τον καυγά, αλλά θέλουν και τον έρωτα. Διακριτικά βέβαια, γιατί καραδοκεί το ΕΣΡ, αλλά τον θέλουν. Όταν στις αρχές του 2018 άρχισε στο ΣΚΑΙ το Power of love, άρχισαν και οι επιθέσεις. Βοήθησε βέβαια και η πορεία των παικτών όπου ένας από αυτούς πλέον κάνει καριέρα σε αισθησιακές ταινίες. Αλλά εκεί που ξεσηκώθηκαν οι περισσότεροι ήταν με το Bachelor. Ο νεαρός άντρας που έχει να διαλέξει το ταίρι του ανάμεσα σε διάφορες υποψήφιες, έφερε πέρυσι διαμαρτυρίες, αφορισμούς αλλά και πολύ καλή τηλεθέαση. Α, και μια παρέμβαση του ΕΣΡ όταν όμως το reality είχε τελειώσει.

Reality ναι, real όμως; Πολλοί αναγνώρισαν στιγμιότυπα, αλλά και ατάκες από τα αντίστοιχα ξένα και μάλιστα κακομεταφρασμένα.

Έτσι φτάσαμε στο φετινό Bachelor 2. Ο εργένης αυτή τη φορά προέρχεται από το περσινό υπ;eρ πετυχημένο Survivor όπου πολλοί μιλάνε και για 6ψήφιο ποσό αμοιβής του. Αν κάποιος θελήσει να το παρακολουθήσει με ψυχραιμία, θα διαπιστώσει ότι είναι ένα ιλουστρέ κράμα βιντεοκασέτας του ’80, σουρεαλισμού και ίσως ενός political correct πνεύματος. Το τελευταίο μπορεί να το διαπιστώσει από τον σωματότυπο των υποψηφίων που στο σύνολο τους μακράν απέχει από αυτό των μοντέλων και μεταξύ μας πολύ καλά κάνει. Η γυναίκα της διπλανής πόρτας έχει αρκετή από την αισθητική των Καρτάσιανς –ᾱυτή η μάστιγα– και τρελή διάθεση για καυγάδες και απαξιωτικές συμπεριφορές.

Το αγαπημένο πουλέν είναι βέβαια η Αθηνά Νew York. Το τελευταίο είναι παρατσούκλι γιατί και υπάρχει άλλη Αθηνά στο παιχνίδι και γιατί η Νew Υork είναι Eλληνοαμερικανίδα. Με την αξάν που μας παραπέμπει στα 50s και με την ίδια να τιμάει την πατρίδα μας, χορεύοντας και ακούγοντας νησιώτικα και λαϊκά σουξέ και να κάνει την εμφάνισή της με σέξι τουαλέτα και ένα πιάτο φέτα για πεσκέσι.

Όσο για τον Bachelor; Όσοι νοσταλγούν τα αλήστου μνήμης καμάκια των 80s, εδώ βρίσκουμε τον άξιο απόγονό τους. Με ατάκες για τα μάτια, το σύμπαν, τον ουρανό, τα συναισθήματα περιμένεις πότε θα παιχτεί το do you like μαμαζέλ, the Greece.

Μα κανείς δεν βλέπει reality φέτος

Το περσινό come back του Survivor, ύστερα από δυο μέτριες χρονιές και μια αποχή, εστέφθη με επιτυχία. Σε συνδυασμό με την 5η σεζόν του Master chef και της 3ης του GNTM, δημιούργησε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει reality. Λάθος. Από την μια η ενίσχυση και η πετυχημένη πορεία της μυθοπλασίας, από την άλλη η παρουσία reality στο πρώτο μισό της σεζόν, έφερε παταγώδης και δικαιολογημένες αποτυχίες όπως το Game of chefs . Έξι reality με πάνω από 12 άτομα το καθένα, συγνώμη κιόλας αλλά ποιος μπορεί να τους μάθει και να τους αποστηθίσει. Και ο συνδυασμός, ίντριγκες, γκρίνιες, έρωτες, κούρασε.  Και όχι μόνο. Υπάρχουν στιγμές που τα stories που στήνονται είναι τουλάχιστον φαιδρά και βγάζουν μάτι για το χάρτινο της κατασκευής τους. Και κάπου έλεος με ανθρώπους που μόλις δουν κάμερα, βγάζουν τα εσώψυχά τους, εκνευρίζονται, τσακώνονται. Αν τα reality που θα βγουν οσονούπω πάνε όπως και τα τωρινά, του χρόνου θα έχουμε πολλές αλλαγές. Και ίσως λιγότερους, επαγγελματίες πλέον ήρωες της καθημερινότητας.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλειστά τα διόδια Μαλγάρων, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού αποκλεισμού από αγρότες (φωτ.:: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους – Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

2/12/2025 - 8:57πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο σημερινό σκηνικό του καιρού

2/12/2025 - 8:07πμ
Τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό, στο μπλόκο της Νίκαιας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων – Πάνω από 1.500 τρακτέρ στο μπλόκο της Καρδίτσας, στόχος τα 1.000 στη Νίκαια

1/12/2025 - 8:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για το Predator: «Οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ήταν τυπικοί»

1/12/2025 - 6:47μμ
Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Εξελέγησαν 51 πρόεδροι – Ποιοι ψηφίζουν ακόμη και ποιοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο

1/12/2025 - 6:12μμ
Το γιαούρτι στο οποίο βρέθηκε ναταμυκίνη και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρσή του (φωτ.: mandrekas.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται στραγγιστό γιαούρτι 2% το οποίο περιέχει ναταμυκίνη

1/12/2025 - 5:03μμ
Αγρότες με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων

1/12/2025 - 4:30μμ
Συγκέντρωση αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση αγροτών στη Λάρισα για τους συλληφθέντες συναδέλφους τους

1/12/2025 - 2:46μμ
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στα Μάλγαρα, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στα μπλόκα: Σε αναβρασμό ο πρωτογενής τομέας – Τι απαντά το υπουργείο

1/12/2025 - 1:32μμ
(Φωτ.: freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δύο επίδοξων διαρρηκτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

1/12/2025 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπίτια στην παραθαλάσσια Φάτσα, σε φωτογραφία του 1910 (πηγή: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς / Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου)

Φάτσα Πόντου: Το ξεχασμένο αναγνωστήριο «Ομόνοια» των Ελλήνων

4 λεπτά πριν
(Πηγή: vesselfinder.com)

Πλοίο με σημαία Ρωσίας δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

30 λεπτά πριν
Η παραβολή των παρθένων από τους Pieter Brueghel (πρεσβ.) / Philip Galle / Hieronymus Cock (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Ε’)

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: x.com/MigracionCol/status/1995644745700474894)

Εβραϊκή σέκτα συνδέεται με κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες χώρες – Απελάσεις στην Κολομβία

1 ώρα πριν
Κλειστά τα διόδια Μαλγάρων, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού αποκλεισμού από αγρότες (φωτ.:: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους – Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: sonsofpericles.org)

Νεολαία AHEPA: Οι «Υιοί του Περικλή» γιορτάζουν 100 χρόνια ιστορίας και προσφοράς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign