pontosnews.gr
Σάββατο, 16/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγγελική Ξένου: Αχ μάνα, τη ρίζα μ’ ν’ ανασπάλω κ’ επορώ!

Από τις 12 Νοεμβρίου στην ποντιακή θεατρική παράσταση «Έργατα και δουλείας», στο Από Κοινού Θέατρο

9/11/2021 - 9:54πμ
Η Αγγελική Ξένου

Η Αγγελική Ξένου

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αντίστροφα μετρούν οι συντελεστές της ποντιακής θεατρικής παράστασης Έργατα και δουλείας που ανεβαίνει, από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο Από Κοινού Θέατρο.

Όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για να μας παρουσιάσουν τρία ποντιακά κωμικά μονόπρακτα των Γιώργου Λαμψίδη και Άννας Μαυροπούλου-Βαφειάδου, σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου.

Το pontosnews.gr ζήτησε από την ηθοποιό Αγγελική Ξένου να μας πει πώς νιώθει που φέτος παίζει ποντιακό θέατρο υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα της μητέρας της και όντας επί σκηνής με τον Ζακυνθινό αλλά λάτρη του Πόντου πατέρα της Αντώνη Ξένο.

«Εντώκεν σο’ νουν τη μάνασ’ ιμ πώς κ’ εγρικώ την ποντιακήν την γλώσσαν… Αρ’ ατώρα ελέπ’ με σην σκηνήν να καλατσεύω και να τραγωδώ άμον Καρσλού και στέκ’ και τερεί με με συγκίνησιν… Αχ μάνα, τη ρίζα μ’ ν’ ανασπάλω κ’ επορώ!», μας είπε.

Και έσπευσε να μας προσκαλέσει στο φετινό θεατρικό ταξίδι του θιάσου Γερασιμίδου-Ξένου λέγοντας «Αναμένω σας σο θέατρον’ εμούν, το Από Κοινού, να ελέπετε τα “έργατα και δουλείας” ντ’ εποίκαμε για τ’εσάς!».

Η παράσταση ανεβαίνει με την οικονομική στήριξη του ΥΠΠΟΑ.

⇒ Οι συντελεστές της παράστασης, διάρκειας 70 λεπτών, είναι οι: Ελένη Γερασιμίδου (σκηνοθεσία, Έβελυν Σιούπη (σκηνικά, κοστούμια), Ντίνος Παρηγόρης (κατασκευή σκηνικών), Περικλής Κατσώτης (επιλογή τραγουδιών), Γιάννης Σιδηρόπουλος (διδασκαλία χορών)

⇒ Παίζουν αλφαβητικά οι: Ελένη Γερασιμίδου, Στέφανος Καλλιανίδης, Δαμιανός Νικολαΐδης, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου και Γιάννης Σιδηρόπουλος ενώ στην ποντιακή λύρα είναι ο Στέφανος Καλλιανίδης.

⇒ Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00 στο Από Κοινού Θέατρο, Ευπατρίδων 4, Γκάζι (μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ), τηλ 211 4057249 [email protected].

⇒ Εισιτήρια: κανονικό 15€,  μειωμένο 10€ (φοιτ., άνεργ., ΑμεΑ, γκρουπ 25 ατόμων, 65+).

  • Προσοχή: Λόγω των νέων υγειονομικών συνθηκών είναι απαραίτητη η προσέλευση των θεατών στο θέατρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Ο χώρος είναι covid free και οι θεατές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
  • Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της ποντιακής παράστασης.

Η αφίσα της θεατρικής παράστασης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στη φωτογραφία η οθωμανική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην υπογραφή της Ανακωχής (πηγή: x.com/mefaba). Στο φόντο το πρωτοσέλιδο της εφ. «Le Matin», και μπροστά σκίτσο από οθωμ. εφ. της εποχής (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Πώς ο Μουσταφά Κεμάλ ολοκλήρωσε τη Γενοκτονία των Ποντίων μετά τον Μούδρο

16/05/2026 - 5:42μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Σάββατο 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Katerina Tsoukala)
ΠΟΝΤΟΣ

«Αντίλαλοι Μνήμης» στις Συκιές: Συγκίνηση και υπόσχεση να μην σβήσει η ιστορική μνήμη των Ποντίων

16/05/2026 - 5:18μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Από το Βέρμιο στη Νέα Κηφισιά: Η Ενορία Αγίας Τριάδος υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

16/05/2026 - 3:39μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

19η Μαΐου: «Μάθε με να μην ξεχνώ…» – Τα ποντιακά σωματεία της Ροδόπης τιμούν την 107η μαύρη επέτειο από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

16/05/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντιών Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η ποντιακή γαστρονομική παράδοση «ζωντάνεψε» μέσα από παιδικά χαμόγελα στην Ένωση Ποντίων Πιερίας

16/05/2026 - 11:24πμ
Ο σουλτάνος Αμπντούλ Μετζίτ Α΄, η τουγρά του (σφραγίδα) και η πρώτη σελίδα του Χάτι Χουμαγιούν (πηγή:commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=126746390 /Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Οι μεταρρυθμίσεις του οθωμανικού κράτους πριν να ξεσπάσουν τα γεγονότα της Γενοκτονίας

16/05/2026 - 10:28πμ
(Από το εξώφυλλο της έκδοσης)
ΠΟΝΤΟΣ

ΣΕΝ-ΠΟΕ: Στο διαδίκτυο τα εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας για μαθητές Δημοτικού, «Μαθαίνω για τον Πόντο»

15/05/2026 - 9:13μμ
(Φωτ.: Ιωάννης Αμαραντίδης, «Οι ενδυμασίες των γυναικών του Πόντου», Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακού Χορού «Κύκλος»)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Εύχαρης Δεληγιαννίδου: Δυο-τρεις γυναίκες έφυγαν. Τις κυνήγησαν και τις σκότωσαν. Ύστερα τις βίασαν

15/05/2026 - 8:45μμ
Στιγμιότυπο από παρουσίαση σε σχολείο (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεσσαλονίκη: Το «Ταξίδι στον Πόντο» έφερε τη μνήμη της Γενοκτονίας σε σχολεία όλων των βαθμίδων

15/05/2026 - 6:56μμ
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Syllogos Pontion Vrykselon "Kamian 'k'en argos")
ΠΟΝΤΟΣ

Βρυξέλλες: «Γενοκτονία χωρίς τιμωρία» – Εκδήλωση μνήμης και μήνυμα για το χρέος της διεθνούς κοινότητας

15/05/2026 - 5:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή, Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Παύλος Πολάκης: Διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

11 λεπτά πριν
Πλαστά φάρμακα και σκευάσματα που κατασχέθηκαν (πηγή: YouTube / Eurojust)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά φάρμακα και συμπληρώματα – Έρευνες και στην Ελλάδα

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χάρης Ζαμπέτουλας)

Greek Basketball League: Στα ημιτελικά με… περίπατο στη Ρόδο ο Ολυμπιακός

47 λεπτά πριν

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Η φιλοσοφία της ποντιακής διατροφής συναντά «γλυκέα λαλίας και νόστιμα τερετίσματα»

53 λεπτά πριν
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

1 ώρα πριν
Στη φωτογραφία η οθωμανική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην υπογραφή της Ανακωχής (πηγή: x.com/mefaba). Στο φόντο το πρωτοσέλιδο της εφ. «Le Matin», και μπροστά σκίτσο από οθωμ. εφ. της εποχής (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πώς ο Μουσταφά Κεμάλ ολοκλήρωσε τη Γενοκτονία των Ποντίων μετά τον Μούδρο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign