pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η ιταλική δικαιοσύνη άρχισε να ξηλώνει τη μεγαλύτερη μαφιόζικη οργάνωση, την Ντράνγκετα

Θεωρείται ότι ελέγχει τις «ροές» της κοκαΐνης σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπολογίζεται ότι περιλαμβάνει 150 οικογένειες

7/11/2021 - 10:11πμ
Ο διάσημος Ιταλός εισαγγελέας Νικόλα Γκρατέρι (φωτ.: EPA / Salvatore Monteverde)

Ο διάσημος Ιταλός εισαγγελέας Νικόλα Γκρατέρι (φωτ.: EPA / Salvatore Monteverde)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα πολύ ισχυρό πλήγμα δέχθηκε το Σάββατο από την ιταλική δικαιοσύνη η Ντράνγκετα, η πιο ισχυρή μαφιόζικη οργάνωση στη χώρα, καθώς καταδικάστηκαν 70 μέλη της και άλλα πρόσωπα που είχαν σχέση μαζί της.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη δίκη στην Ιταλία εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος από τη δεκαετία του 1980. Ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στην πόλη Λαμέτσια Τέρμε της Καλαβρίας.

Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ποινών από τον δικαστή Κλάουντιο Πάρις, καθώς στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν ακόμα 355 άτομα. Η έρευνα των διωκτικών Αρχών ήταν μακροχρόνια και κορυφώθηκε με τις συλλήψεις που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα 91 πρόσωπα για τα οποία ανακοινώθηκαν οι ετυμηγορίες επέλεξαν μια σύντομη δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτό γιατί προβλέπεται μείωση της ποινής κατά ένα τρίτο σε περίπτωση καταδίκης.

«Όλα πήγαν πολύ καλά. Από τους 91 κατηγορουμένους, οι 70 καταδικάστηκαν. Όσοι αθωώθηκαν ήταν ήσσονος σημασίας παίκτες», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AdnKronos ο διάσημος εισαγγελέας Νικόλα Γκρατέρι. Οι προσπάθειες που κάνει εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια για το ξήλωμα της Ντράνγκετα τον έχουν αναγκάσει να ζει υπό συνεχή αστυνομική προστασία.

Σε ορισμένους από τους καταδικασθέντες επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή των 20 ετών που ζητούσαν οι εισαγγελείς. Ξεχωρίζουν ο Ντομένικο Μάκρι, του στρατιωτικού κλάδου της οργάνωσης, ο Πασκουάλε Γκαλόνε, το δεξί χέρι του θεωρούμενου αρχηγού της μαφίας Λουίτζι Μανκούζο, και ο Γκρεγκόριο Νίλια, ο οποίος καταδικάστηκε για εμπόριο όπλων και εκβιασμούς.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμα δικαστεί

Μεταξύ των κατηγορούμενων που έχουν επιλέξει την κανονική δίκη είναι «Ο Θείος», ο 67χρονος Λουίτζι Μανκούζο που έχει ήδη περάσει 20 χρόνια στη φυλακή και θεωρείται αρχηγός των οικογενειών της Ντράνγκετα που κυριαρχούσαν στην επαρχία Βίμπο Βαλέντια της Καλαβρίας, αλλά και ο 68χρονος πρώην γερουσιαστής και δικηγόρος Τζανκάρλο Πιτέλι.

Η Καλαβρία είναι η πιο φτωχή ιταλική περιφέρεια και έδρα της οργάνωσης Ντράνγκετα που θεωρείται ότι ελέγχει τις «ροές» της κοκαΐνης σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχοντας διεισδύσει σε σχεδόν όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία και Βουλγαρία.

Οι βασικότερες κατηγορίες (που φτάνουν τις 400, κατά περίπτωση) είναι για διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας, ξέπλυμα χρήματος, τοκογλυφία, κλεπταποδοχή και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και τα ονόματα τοπικών αιρετών αξιωματούχων, δημοσίων υπαλλήλων, αστυνομικών και επιχειρηματιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν 58 μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι δέχθηκαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν τα μυστικά της οργάνωσης που οικοδομήθηκε πάνω σε δεσμούς αίματος και τιμωρεί ανελέητα τους «μεταμελημένους».

Η Ντράνγκετα υπολογίζεται ότι περιλαμβάνει 150 οικογένειες, τα μέλη των οποίων μαζί με τους συνεργάτες φτάνουν τα τουλάχιστον 6.000 άτομα. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες επαφές σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε Νότια Αμερική και Νέα Υόρκη. Ο ετήσιος τζίρος της οργάνωσης ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Γάζα: θα έχουμε συμφωνία πολύ σύντομα

8/09/2025 - 8:40πμ
«Τραβήξτε την κόκκινη γραμμή για τη Γάζα» το σύνθημα της μεγάλης διαδήλωσης στο Βέλγιο (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

7/09/2025 - 11:34μμ
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κοιτάζει το ρολόι του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Η κυβέρνηση «επέζησε» και ετοιμάζεται για σκληρά μέτρα

7/09/2025 - 10:49μμ
Σπασμένα τζάμια στο διεθνές αεροδρόμιο Ραμόν του Ισραήλ (φωτ.: X / Israel News Pulse)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι Χούθι πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ραμόν

7/09/2025 - 9:11μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά μια φωτογραφία του με τον Πούτιν, στην Αλάσκα λίγο πριν από τη σύνοδο για τον πόλεμο στην Ουκρανία (φωτ.: EPA / Annabelle Gordon / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάγωσαν τα χαμόγελα του Τραμπ στον Πούτιν, έτοιμος για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

7/09/2025 - 8:23μμ
Παλαιστίνιοι στέκονται μπροστά σε σορούς μετά τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ καλεί τη Χαμάς να παραδοθεί, η οργάνωση τού ζητά να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Γάζα

7/09/2025 - 6:30μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Kyiv)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι έπληξαν για πρώτη φορά την έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κίεβο

7/09/2025 - 2:05μμ
Αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε περιοχή του Σικάγο για παλιότερο συνέδριο των Δημοκρατικών (φωτ. αρχείου: EPA/Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Απειλεί το Σικάγο ότι θα στείλει την εθνοφρουρά – «Το Ιλινόι δεν θα εκφοβιστεί από έναν δυνητικό δικτάτορα» απαντά ο κυβερνήτης

7/09/2025 - 8:38πμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς, πιέζει για μετακινήσεις προς «ανθρωπιστική» ζώνη

6/09/2025 - 7:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Angelo Carconi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μία ακόμα εκτέλεση για τις μαζικές κινητοποιήσεις του 2022 για τα δικαιώματα των γυναικών

6/09/2025 - 5:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εικόνα της Παναγίας από το μοναστήρι στον Πόντο και η είσοδος της νέας Μονής Γουμεράς της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου (φωτ.-εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Παναγία Γουμερά: Η αναβίωση της Σταυροπηγιακής Μονής του Πόντου στις Σέρρες

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)

Τραμπ για Γάζα: θα έχουμε συμφωνία πολύ σύντομα

52 λεπτά πριν
Φθινόπωρο στην παραλία της Νέας Μάκρης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ο καιρός τη Δευτέρα: Τοπικές βροχές και ζέστη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Στους «8» η Εθνική με σούπερ Γιάννη

10 ώρες πριν
«Τραβήξτε την κόκκινη γραμμή για τη Γάζα» το σύνθημα της μεγάλης διαδήλωσης στο Βέλγιο (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ασημένιες οι νεανίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στη Μάλτα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign