pontosnews.gr
Τετάρτη, 18/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κίνα: Τρέχουν να προμηθευτούν τρόφιμα πρώτης ανάγκης οι Κινέζοι

Ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα και αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

3/11/2021 - 3:54μμ
(Φωτ.:  EPA/ Wu Hong)

(Φωτ.: EPA/ Wu Hong)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι καταναλωτές στο Πεκίνο αγόραζαν σήμερα μεγάλες ποσότητες από λάχανα, ρύζι και αλεύρι για τον χειμώνα, αφού η κυβέρνηση κάλεσε τον κόσμο να έχει αποθέματα από βασικά αγαθά στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν και τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς προμήθειες ύστερα από περιστατικά όπου πανικόβλητοι αγοραστές έσπευδαν να κάνουν τις αγορές τους.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε τη Δευτέρα ειδοποίηση ενθαρρύνοντας τις Aρχές να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο να εξασφαλίσουν προμήθειες τροφίμων και σταθερές τιμές ενόψει του χειμώνα, ύστερα από την πρόσφατη αύξηση στις τιμές των λαχανικών και την κλιμάκωση της έξαρσης του κορονοιϊού.

Ωστόσο η σύσταση του υπουργείου προς τα νοικοκυριά να έχουν αποθέματα αγαθών καθημερινής ανάγκης στην περίπτωση έκτακτης κατάστασης, προκάλεσε σημαντική σύγχυση, οδηγώντας κάποιους να σπεύσουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν επιπλέον ποσότητες σε λάδι και ρύζι.

«Θα είναι ένας κρύος χειμώνας, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετά για να φάμε», είπε μία γυναίκα καθώς φόρτωνε ρύζι στο ποδήλατό της έξω από σούπερ μάρκετ στο κεντρικό Πεκίνο.

Μεγάλη ουρά είχε σχηματιστεί στον πάγκο με τα λάχανα στο σούπερ μάρκετ, καθώς ο κόσμος προμηθευόταν το συγκεκριμένο λαχανικό που παραδοσιακά φυλάσσεται στο σπίτι και καταναλώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι είπαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την αγορά μεγαλύτερης ποσότητας τροφίμων από το συνηθισμένο.

«Δεν υπάρχει ανάγκη. Πού θα μπορούσα να αποθηκεύσω λαχανικά στο σπίτι; Παίρνω αρκετά για τις καθημερινές μου ανάγκες», δήλωσε η Σι, συνταξιούχος στο Πεκίνο, ενώ έβγαινε από το σούπερ μάρκετ. Άλλοι είπαν ότι δεν αναμένουν ελλείψεις, ειδικά στην πρωτεύουσα.

Η σύσταση της κυβέρνησης προς τους κατοίκους να αγοράσουν προμήθειες ενόψει του χειμώνα εκδίδεται κάθε χρόνο, δήλωσε ο Μα Γουενφένγκ, αναλυτής στην A.G. Holdings Agricultural Consulting. «Είναι απαραίτητο διότι συχνά τον χειμώνα υπάρχουν μεγάλες χιονοπτώσεις…και φαίνεται να υπάρχει κάποια αβεβαιότητα για τις καιρικές συνθήκες φέτος. Άρα νομίζω ότι είναι αρκετά φυσιολογικό», είπε.

«Επί του παρόντος, η προμήθεια των απαραίτητων καθημερινών προϊόντων είναι επαρκής, και η προμήθεια θα είναι πλήρως εγγυημένη», ανέφερε σύμφωνα με το δίκτυο ο Τζου Σιαολιάνγκ, διευθυντής του τμήματος Προώθησης της Κατανάλωσης στο υπουργείο.

Ωστόσο και σήμερα υπήρξαν εικόνες όπου καταναλωτές έσπευδαν πανικόβλητοι να κάνουν τις αγορές τους, με αρκετούς να παραπονιούνται διαδικτυακά για άδεια ράφια σουπερ μάρκετ, κάτι που αποδίδεται κυρίως στην κλιμακούμενη έξαρση της Covid-19.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο εδώ και σχεδόν τρεις μήνες αριθμό κρουσμάτων Covid-19 τοπικής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων εννέα νέων κρουσμάτων στο Πεκίνο, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στην πρωτεύουσα φέτος.

«Ακόμα και το χύμα ρύζι εξαφανίστηκε», είπε κάτοικος στη νότια πόλη Ναντζίνγκ, σε ανάρτηση στην κινεζική πλατφόρμα Weibo.

Οι κινεζικές αρχές τυπικά αντιμετωπίζουν τα κρούσματα Covid-19 με το να επιβάλουν lockdown σε ολόκληρες τις κοινότητες όπου εντοπίζονται οι μολύνσεις, περιορίζοντας την είσοδο και την έξοδο από τις περιοχές αυτές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Προτεραιότητα για το Ισραήλ η εξουδετέρωση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ιράν για τον θάνατο Λαριτζανί

17/03/2026 - 11:39μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο με ένα ομοίωμα «αόρατου» βομβαρδιστικού μπροστά του (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: Κάνουν μεγάλο λάθος, δεν θέλουν να βοηθήσουν

17/03/2026 - 8:23μμ
O Αλί Λαριτζανί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, 31 Μαΐου 2024 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Γιατί ο θάνατος Λαριτζανί αλλάζει τα πάντα – Ο άνθρωπος που κρατούσε όρθιο το σύστημα

17/03/2026 - 5:58μμ
Ιρανοί σε κατεστραμμένη από αεροπορικά πλήγματα πολυκατοικία στη νότια Τεχεράνη. 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στις ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατίας – «Το Ιράν δεν ήταν απειλή»

17/03/2026 - 4:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ο Αλί Λαριτζανί είναι νεκρός», δηλώνει το Ισραήλ

17/03/2026 - 12:27μμ
Από επίθεση εναντίων των ΗΑΕ (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν πλήττει ξανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – «Σοκαρισμένος» ο Τραμπ από την αντίδραση της Τεχεράνης

17/03/2026 - 9:34πμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά δεν ξέρουμε αν ο ανώτατος ηγέτης είναι νεκρός ή ζωντανός – «Οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σαν πέτρα»

16/03/2026 - 8:25μμ
Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κρατούν ένα κερί έξω το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Σπαρακτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία με τους 63 νεκρούς στο Κότσανι

16/03/2026 - 7:15μμ
Πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας μεταφέρει αργό πετρέλαιο στην Ινδία αφού διέσχισε το Στενό του Ορμούζ την περασμένη Πέμπτη (φωτ.: EPA/Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Αρνητική και η Ισπανία – Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε σε έναν ευρύτερο πόλεμο»

16/03/2026 - 4:56μμ
Διαμαρτυρία στη Νότια Κορέα κατά του αιτήματος του Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή πολεμικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ από τη Σεούλ (φωτ.: EPA/Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: «Όχι» και από Γερμανία και Ιταλία για αποστολή πολεμικών πλοίων – Το σκέφτεται η Δανία, σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές η Κίνα

16/03/2026 - 3:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)

Συννεφιές, βροχές, ακόμη και χιόνια στα ορεινά θα δούμε σήμερα

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: georgians.gr)

Πένθος στη Γεωργία: Έφυγε από τη ζωή ο Πατριάρχης Ηλίας Β’, μετά από σχεδόν 50 χρόνια ηγεσίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Προτεραιότητα για το Ισραήλ η εξουδετέρωση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ιράν για τον θάνατο Λαριτζανί

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Σάρωσε τη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός

9 ώρες πριν
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Ταξί: Συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία και αύριο – Στους δρόμους οι οδηγοί για το νομοσχέδιο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Ζωγράφου)

«Παρακάθ’» σου Ζωγράφου: Μια βραδιά παράδοσης, μουσικής και παρέας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign