pontosnews.gr
Τρίτη, 2/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Όχι» στην αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Περάματος και άλλων δύο μελών της Χρυσής Αυγής

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε το αίτημα να βγουν από τη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό

1/11/2021 - 4:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών τρεις καταδικασμένοι για τη Χρυσή Αυγή. Με τις αιτήσεις τους ζήτησαν την αποφυλάκισή τους έως την εκδίκαση της υπόθεσης για την εγκληματική οργάνωση σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο εξέτασε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή και των Αναστάσιου Αναδιώτη και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη.

Ο πρώτος καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για τη συμμετοχή του με επιτελικό ρόλο στην επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος και στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και ο αιτών συμμετείχε σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων», τόνισε η εισαγγελέας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη,  αιτιολογώντας την αρνητική της εισήγηση.

Ο Αναστάσιος Πανταζής στην αίτηση του επικαλέστηκε μέσω του συνηγόρου του αλλά και της συζύγου του που κατέθεσε ως μάρτυρας προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος, αλλά και τα δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

Από την άλλη, ο Αναστάσιος Αναδιώτης, καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με την αίτηση του που απορρίφθηκε ζήτησε να παρακολουθήσει τα μαθήματα μεταπτυχιακού προγράμματος στο οποίο έχει γίνει δεκτός.

Η δε αίτηση του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απορρίφθηκε από το δικαστήριο ως ανυποστήρικτη.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε δεκτή από το Εφετείο Αναστολών η αίτηση του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, ο οποίος επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω προβλήματος υγείας του παιδιού του πέτυχε την αναστολή έκτισης της ποινής του, με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση θα ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο με εντολή του εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα, για την άσκηση αναίρεσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Λευτέρης Κογκαλίδης, το 2002, σε συνέντευξη Τύπου για το 3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Τηλεόρασης (φωτ. αρχείου: Γιάννης Μωυσιάδης/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης στη Θεσσαλονίκη

1/06/2026 - 10:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 10 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις στη Β. Ελλάδα

1/06/2026 - 7:59μμ
Ο δρόμος όπου συνέβη το φριχτό έγκλημα (φωτ.: EUROKINISSI / Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: «Της πήρα το μαχαίρι και την σκότωσα» ισχυρίστηκε ο 41χρονος δολοφόνος – Τι δείχνουν τα στοιχεία

1/06/2026 - 5:40μμ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Βόλου  (φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βόλος ποντάρει στη γαστρονομία για να ανοίξει την πόρτα στους Τούρκους επισκέπτες

1/06/2026 - 4:43μμ
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Άγιο Πνεύμα Σερρών, 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Stergios Vakoulis)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο μοναδικό Άγιο Πνεύμα της Ελλάδας η γιορτή κρατά 4 ημέρες

1/06/2026 - 3:51μμ
Το διαμέρισμα της οικογένειας όπου η 39χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, στην Καλαμάτα.  Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: «Αν με ξαναχτυπήσεις…» – Η κραυγή της 39χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της

1/06/2026 - 1:04μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον ανακριτή οι 17 συλληφθέντες από τη Βόρεια Ελλάδα για το δίκτυο παράνομων επιδοτήσεων

1/06/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο ανετράπη μετά από σύγκρουση με σταθμευμένα οχήματα

1/06/2026 - 10:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Νεκρή 39χρονη μέσα στο σπίτι της

1/06/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με καλοκαιρινό καιρό η επιστροφή για τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος – Άνοδος της θερμοκρασίας έως 34°C

1/06/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: vimatisko.gr)

Κως: Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

1 ώρα πριν
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ (αρ.), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χαβιέρ Θαρθαλέχος, και ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου Νικόλαος Ιωαννίδης σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τις επιστροφές μεταναστών: Πράσινο φως για «κόμβους» εκτός Ευρώπης

2 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ATEF SAFADI)

«Διπλωματικό θρίλερ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ – Το Ιράν απειλεί με γενικό πόλεμο

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι», στο Κίεβο. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)

Ουκρανία: Το φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού «Πανηγύρι» ένωσε τις ελληνικές κοινότητες, στο Κίεβο

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/ecumenicalpatriarchate)

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σταυροδρόμι – Πατριαρχικές ευχές στους μαθητές της Ομογένειας

3 ώρες πριν
Ο Λευτέρης Κογκαλίδης, το 2002, σε συνέντευξη Τύπου για το 3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Τηλεόρασης (φωτ. αρχείου: Γιάννης Μωυσιάδης/ Eurokinissi)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης στη Θεσσαλονίκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign