pontosnews.gr
Τετάρτη, 30/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κίνητρα σε παθολόγους και πνευμονολόγους για εφημερίες σε άλλα νοσοκομεία

Κατατέθηκε η τροπολογία

30/10/2021 - 6:10μμ
(Φωτ.: EPA / FEHIM DEMIR)

(Φωτ.: EPA / FEHIM DEMIR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία αυξάνονται οι ειδικότητες γιατρών ΕΣΥ που δύνανται -με πρόσθετη αποζημίωση- να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη εφημεριών, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Η μετακίνηση και οι αποζημιώσεις θα αφορούν στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας, όχι μόνο αναισθησιολογίας, αλλά και παθολογίας και πνευμονολογίας-φυματιολογίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, το οποίο εισάγεται, προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, αυξάνονται οι ειδικότητες ιατρών κλάδου ΕΣΥ που δύνανται να μετακινούνται σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης ΥΠΕ και ιδιωτών ιατρών που δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη εφημεριών, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών. Προβλέπεται μάλιστα ότι αποζημιώνονται, για χρονικό διάστημα έως την 31η.3.2022, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και καθ’ υπέρβαση της ανά βαθμό προβλεπόμενης ανώτατης μηνιαίας αποζημίωσης για ενεργό εφημεριακή απασχόληση, με το ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά εφημερία, οι ενεργές εφημερίες των ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας αναισθησιολογίας, παθολογίας και πνευμονολογίας καθώς και των υπηρετούντων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ιατρών κλάδου ΕΣΥ, που πραγματοποιούνται καθ’ υπέρβαση του ανώτατου προβλεπόμενου ανά βαθμό και ζώνη αριθμού ενεργών εφημεριών, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκαλεί η διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19. Ως ανώτατο όριο δαπάνης ορίζεται το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ, για την κάλυψη των ως άνω εφημεριών, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, ενώ με ΚΥΑ προσδιορίζεται το ύψος της δαπάνης για το χρονικό διάστημα από 1.1.2022 έως 31.3.2022. καθώς και επιμέρους σχετικά ζητήματα (κατανομή ποσού, διαδικασία, έλεγχος διάθεσής του κ.λπ.).

Με την ίδια τροπολογία του υπουργείου Υγείας ρυθμίζονται και τα εξής:

* Παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της, έως και τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου, λόγω του κορονοϊού COVID-19, η ισχύς των οριζόμενων διατάξεων ως προς:

– τη νομιμοποίηση δαπανών για την εξόφληση υποχρεώσεων των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε.),

– τη νομιμοποίηση δαπανών των Κέντρων Υγείας για την εξέταση δειγμάτων βιολογικού υλικού ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19,

– την εκκαθάριση και πληρωμή δαπανών νοσοκομείων για την εξέταση δειγμάτων βιολογικού υλικού ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19,

– τη νομιμοποίηση δαπανών που απορρέουν από προμήθειες των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. συμπεριλαμβανομένων των Ψυχιατρικών και των Πανεπιστημιακών Κλινικών, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

* Τροποποιούνται- συμπληρώνονται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης πλεονασματικού αποθέματος εμβολίων σε τρίτα κράτη μετά από σχετικό αίτημα, με την προσθήκη και της δυνατότητας πώλησης του αποθέματος στα εν λόγω κράτη.

* Παρατείνεται, από τη λήξη της (30.6.2021) μέχρι την 31η.12.2021, η ισχύς των διατάξεων για την, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, σύναψη δημοσίων συμβάσεων από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. (Ι.Φ.Ε.Τ. Α.Ε.), στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

Παρέχεται η δυνατότητα σε ιατρούς:

α. που έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας και επιθυμούν να ασκηθούν για τη λήψη τίτλου δεύτερης ειδικότητας στην αναισθησιολογία, να τοποθετούνται σε θέσεις υπεράριθμων ειδικευομένων. Οι ανωτέρω, λαμβάνουν, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, τακτικές αποδοχές ως έμμισθοι ειδικευόμενοι. Το είδος και η αποζημίωση των εφημεριών τους καθορίζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα για τον βαθμό του επιμελητή Β,

β. κλάδου Ε.Σ.Υ., να τοποθετούνται ως υπεράριθμοι ειδικευόμενοι, προκειμένου να ασκηθούν για τη λήψη τίτλου δεύτερης ειδικότητας στην αναισθησιολογία, διατηρώντας τη θέση και τις αποδοχές τους. Το είδος και η αποζημίωση των εφημεριών τους ως ειδικευομένων καθορίζονται σύμφωνα με την οργανική θέση και τον βαθμό που κατέχουν.

Στις ανωτέρω κατηγορίες ιατρών, καταβάλλεται και η οικονομική ενίσχυση της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν.4816 [μηνιαίο επίδομα ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, το οποίο τελεί υπό ειδικό φορολογικό καθεστώς, δεν υπόκειται σε πάσης φύσεως ασφαλιστικές εισφορές και δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ.].

Τέλος, μετατίθεται για την 31η.12.2021 (λήγει την 31η.10.2021), η καταληκτική ημερομηνία επαναξιολόγησης της εφαρμογής του άρθρου 206 του ν. 4820/2021, αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19, για το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία καθώς και του προσωπικού των οριζόμενων ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών δομών υγείας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη – Τα μέτρα και η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

30/09/2026 - 6:59μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Μωρό 20 μηνών κατέληξε στα Επείγοντα του Μαμάτσειου

30/09/2026 - 6:22μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλγαρία: 48 ιερά κειμήλια επιστρέφονται στην Ελλάδα – Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ιερά Σύνοδος

30/09/2026 - 5:54μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνάκι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 3/10 λόγω του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

30/09/2026 - 3:50μμ
Αστυνομικοί σε καταυλισμό (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις με αστυνομικό σκύλο και drone σε οικισμούς σε Ασπρόπυργο και Κορωπί – Συνολικά 19 συλλήψεις

30/09/2026 - 3:22μμ
(Φωτ.: ΟΑΣΘ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του τερματικού σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας

30/09/2026 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

30/09/2026 - 12:38μμ
(Εικ.: alimos.gov.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία κατά του ανήλικου γιου του

30/09/2026 - 9:51πμ
Ο υπνοθεραπευτής  Νάσος Κομιανός που εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη, πριν από λίγα 24ωρα, στον ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέες αποκαλύψεις για την πρόταση πλασμαφαίρεσης και τις τελευταίες συνομιλίες

30/09/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές μάς αποχαιρετά ο Σεπτέμβριος – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

30/09/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay)

Ιδιωτικό χρέος: Οι αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο για οφειλέτες και servicers

5 λεπτά πριν
Το μνημείο για τους πρόσφυγες του 1922, στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ. Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: rthess.gr)

ΑΠΘ: Μια ελιά για τους πρόσφυγες του 1922 – Αποκαλύφθηκε το νέο μνημείο

28 λεπτά πριν
Το αεροσκάφος της Flydubai μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Flydubai: Στο Τελ Αβίβ οι επιβάτες μετά το θρίλερ – Βουτιά 17.000 ποδιών σε ένα λεπτό

52 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Ση προσφυγιάς τα στράτας», στην Κατερίνη. Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Κοτζά Αναστάς)

Κατερίνη: Ο «Κοτζά Αναστάς» έφερε στη σκηνή τις μνήμες της προσφυγιάς

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη – Τα μέτρα και η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

2 ώρες πριν
Το συγκρότημα του Μικρού Λουτρού στην Αντιόχεια επί Κράγω, στις νότιες ακτές της Μικράς Ασίας (φωτ.: L. Rodriguez)

Μικρά Ασία: Το ρωμαϊκό λουτρό που έγινε οινοποιείο και ελαιοτριβείο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV