pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκλογές στην ΠΟΠΣ με τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την ενότητα στον ποντιακό ελληνισμό στην ατζέντα

Αποστολή στο Βέρμιο: Ρωμανός Κοντογιαννίδης - Φίλιππος Φασούλας

23/10/2021 - 10:33μμ
Το καταστατικό της ΠΟΠΣ (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Το καταστατικό της ΠΟΠΣ (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του ποντιακού ελληνισμού, με αποκορύφωμα τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, αλλά και στην επίτευξη της ενότητας στον ποντιακό χώρο, ώστε να γίνουν ακόμα πιο δυνατές οι φωνές των Ποντίων στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, εστιάζονται οι κυρίως στόχοι των υποψηφίων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).

Κανείς τους βέβαια δεν αφήνει απ’ έξω τον αγώνα για τη διάσωση και διατήρηση της παράδοσης και των πολιτιστικών στοιχείων του ποντιακού ελληνισμού, προκειμένου να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές.

Από το απόγευμα του Σαββάτου υποψήφιοι για τα όργανα της διοίκησης της ΠΟΠΣ και εκλέκτορες προσέρχονται στο ιερό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, ενώ ταυτόχρονα γίνονται όλες οι διαδικασίες για την Κυριακή. Μετά το πέρας της πρωινής Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσει η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΠΟΠΣ και θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες.

Η διαδικασία της εγγραφής (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Η διαδικασία της εγγραφής (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Η νυν πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου διαβάζει το καταστατικό (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Να σημειωθεί ότι φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων συμπληρώνει 49 χρόνια ζωής.

«Η αγάπη για την πατρίδα και η πίστη ότι ενωμένοι μπορούμε»

Πρώτη φορά διεκδικεί την εκλογή της στα όργανα της ΠΟΠΣ η νυν νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βιβή Κουρτίδου. Όπως λέει στο pontosnews.gr, αποφάσισε να ασχοληθεί από την αγάπη της για την πατρίδα και από την πίστη της ότι ενωμένοι οι Πόντιοι, αλλά και όλοι οι Έλληνες, μπορούν να αντιμετωπίσουν την ολοένα και εντεινόμενη, όπως τη χαρακτηρίζει, προκλητικότητα της Τουρκίας.

https://vimeo.com/638242337

«Η αγάπη μου για την πατρίδα και η πίστη μου ότι όλοι μπορούμε, από οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε, να βοηθήσουμε τη χώρα μας που αντιμετωπίζει την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ήταν ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα όργανα της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Φαίνεται ότι η Τουρκία εκατό χρόνια μετά αφενός δεν έχει αντιληφθεί τα λάθη που διέπραξε και αφετέρου έχει σκοπό να τα επαναλάβει και στο μέλλον.

»Μέσα από την ομοσπονδία δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και για να πετύχουμε την ενότητα στον ποντιακό χώρο αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνισμό», λέει.

«Να βάλω το δικό μου λιθαράκι»

Να ενεργοποιηθεί και να αναβαθμιστεί περαιτέρω η συνεργασία των ποντιακών συλλόγων, ώστε με συνέργεια να γίνει εντονότερη και πιο αποτελεσματική η διεκδίκηση των αιτημάτων του ποντιακού ελληνισμού, είναι ο στόχος του Παύλου Καρυπίδη, προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες», ο οποίος διεκδικεί για δεύτερη συνεχή φορά την εκλογή του στα όργανα διοίκησης της ΠΟΠΣ.

Παύλος Καρυπίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

«Θεωρώ ότι ο ποντιακός χώρος έφτασε σε ένα πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του. Έχουμε πολύ καλή χημεία με τους άλλους συμμετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΣ και αποφάσισα να κατέβω για να συνεχίσω το έργο μας.

»Θέλω να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι για την ικανοποίηση των θεμάτων που απασχολούν τον ποντιακό ελληνισμό, τον οποίο υπηρετεί με συνέπεια η ΠΟΠΣ. Στόχος μου είναι η ενεργοποίηση και περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας με τους συλλόγους για την προώθηση και διεκδίκηση των αιτημάτων του ποντιακού λαού, με αποκορύφωμα, βέβαια, τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας», αναφέρει.

«Η αγάπη μου για το ποντιακό στοιχείο και η παράδοση»

Για πρώτη φορά διεκδικεί την εκλογή της στα όργανα της Ομοσπονδίας και η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών Σούζη Ζαρογουλίδου, η οποία σημειώνει στο pontosnews.gr ότι πήρε τη απόφαση να το κάνει εξαιτίας της αγάπης της για το ποντιακό στοιχείο και την πλουσιότατη παράδοσή του, την οποία θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές.

https://vimeo.com/638242670

«Η αγάπη μου για το ποντιακό στοιχείο με έκανε να πάρω την απόφαση και να μετάσχω στις εκλογές της ΠΟΠΣ, προκειμένου να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στο έργο της. Θέλω να συμβάλω στους αγώνες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, καθώς και στη διάσωση της παράδοσής μας. Της λαογραφίας μας της μουσικής μας και των χορών μας. Θέλω όλα αυτά να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές.

»Το ποντιακό κίνημα έχει μέλλον και πρέπει να όλοι μαζί, ενωμένοι, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, για να πετύχουμε τους στόχους μας», τονίζει.

Αποστολή στο Βέρμιο: Ρωμανός Κοντογιαννίδης – Φίλιππος Φασούλας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ωραιόκαστρο: Συγκίνηση και περηφάνια στα εγκαίνια της έκθεσης «Στις αποσκευές της μνήμης» και τη βιωματική πορεία

7/09/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Street food αλά ποντιακά: Η Νάουσα δοκίμασε περέκ με smashed κιμά και cheesecake με πασκιτάν

7/09/2026 - 12:45μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Πόντος πρωταγωνίστησε στο Κιλκίς με τους «Αργοναύτες» – Λύρα, χορός και μνήμες

7/09/2026 - 12:16μμ
Ο χειρόγραφος πρόλογος του χάρτη που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Βασματζίδης, με βάση μαρτυρίες Ποντίων προσφύγων, για την αποτύπωση των καταστροφών στον Πόντο. Στο κάτω μέρος διακρίνεται η χρονολογία 7 Σεπτεμβρίου 1922 (πηγή: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μπλε, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο: Ο χάρτης που κατέγραψε την καταστροφή του Πόντου

7/09/2026 - 9:58πμ
O Κόσουκε Φουκούντα με τη λύρα του, από τη ΔΕΘ σε ζωντανή σύνδεση με το στούντιο της ΕΡΤ3. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Από τον Καζαντζάκη στο κότσαρι: Ο Κόσουκε Φουκούντα, το πρόσωπο-γέφυρα της ιαπωνικής ΔΕΘ

6/09/2026 - 5:07μμ
Με παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρα των Σανταίων κατά το μνημόσυνο στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Μνημόσυνο για τους Σανταίους που χάθηκαν στο ολοκαύτωμα

6/09/2026 - 12:52μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Άνοιξαν οι εγγραφές για τη νέα πολιτιστική περίοδο

5/09/2026 - 9:31μμ
Ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Σικελιώτης (πηγή: Φωτίκα Σικελιώτη / commons.wikimedia.org)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Γιώργος Σικελιώτης: Ο Σμυρνιός ζωγράφος της Καισαριανής (και του κόσμου) με το μοναδικό έργο

5/09/2026 - 7:55μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αναστασία Τελιανίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ιάπωνες χορεύουν ποντιακά στη ΔΕΘ με επικεφαλής τον φιλοπόντιο πανεπιστημιακό Κόσουκε Φουκούντα

5/09/2026 - 2:48μμ
(Πηγή: facebook.com/akritaskrioneriou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Ο Ακρίτας» Κρυονερίου στην Καβάλα: Αρχίζουν οι εγγραφές στον δραστήριο ποντιακό σύλλογο

5/09/2026 - 10:39πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League: Πρώτη νίκη για τον Ηρακλή

1 λεπτό πριν
Μέλη ομογενειακών χορευτικών σχημάτων με παραδοσιακές φορεσιές από διαφορετικές περιοχές του ελληνισμού, στο πολιτιστικό σκέλος του 12ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Σίδνεϊ (φωτ.: Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο / Facebook)

Σίδνεϊ: Η ελληνική γλώσσα «από τη μνήμη στο μέλλον» – Άνοιξε το 12ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

25 λεπτά πριν
Από την αφίσα των «Μικρασιατικών 2026», στην Κόρινθο

«Μικρασιατικά 2026» στην Κόρινθο: Τέσσερις ημέρες μνήμης

49 λεπτά πριν
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος νεαρού μετά την πτώση 13χρονης από ξενοδοχείο

1 ώρα πριν
Σκηνή από την ταινία «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη παίρνει το δρόμο για τα Όσκαρ

1 ώρα πριν
Αστυνομικός έξω από το ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη, Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Με τις καταθέσεις της οικογένειας του μηχανοδηγού άρχισε η αποδεικτική διαδικασία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV