pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πολεμική Αεροπορία: Κατάταξη στρατεύσιμων με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2021

Ποιους αφορά και ποιοι δεν έχουν υποχρέωση για κατάταξη

21/10/2021 - 10:31μμ
Η σημαία του ΓΕΑ

Η σημαία του ΓΕΑ

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καλούνται οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία, να καταταγούν με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2021.

Η πρόσκληση αφορά τους στρατεύσιμους που είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2023 (γεννημένοι το 1977 έως και το 2002), από όλους τους νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιουλίου 2021 έως και 31 Αυγούστου 2021.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1α της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 31 Οκτωβρίου 2021.

γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του Ν. 3421/2005.

δ. Οι στρατεύσιμοι που υπέβαλαν δικαιολογητικά για να καταταχθούν ως πρότακτοι οπλίτες, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν. 3421/2005. Οι παραπάνω έχουν δικαίωμα να ανακαλούν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά ή να μην κατατάσσονται, χωρίς να υπέχουν συνέπειες.

ε. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους, που έτυχαν αναβολής κατάταξης ως νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 3421/2005.

στ. Οι στρατεύσιμοι, που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογικού (ΔΒ4) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στην ΣΤ΄ΕΣΣΟ 2021 για διάφορους λόγους (υπηρεσιακές ανάγκες, ικανοποίηση αιτημάτων στρατευσίμων, κλπ).

ζ. Οι στρατεύσιμοι που με διαταγές της Διεύθυνσης Β4 του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μεταφέρθηκαν από τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολεμική Αεροπορία και υποχρεούνται να καταταγούν με τη ΣΤ΄ΕΣΣΟ 2021.

η. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του Ν. 3421/2005, εφόσον υποβάλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους.

θ. Όσοι ανήκουν στις κλάσεις της παραγράφου 1α που προέρχονται από την κατηγορία των ανυπότακτων και παραλαμβάνουν σημείωμα κατάταξης της αρμόδιας Στρατολογικής Υπηρεσίας ή το αδίκημα της ανυποταξίας τους διακόπτεται, σύμφωνα με την παράγραφο 3δ του άρθρου 51 του Ν. 3421/2005, μέχρι την προτεραία της ημερομηνίας κατάταξης των λοιπών καλουμένων από τον ίδιο νομό.

ι. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή και κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τετάρτης (Ι/4), σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 37 του Ν. 3421/2005.

ια. Οι στρατεύσιμοι των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του Ν. 3421/2005, καθώς και τους στρατεύσιμους οι οποίοι διέκοψαν την αναβολή για κοινωνικούς λόγους μέχρι την προτεραία της ημερομηνίας κατάταξης των λοιπών καλουμένων από τον ίδιο νομό.

ιβ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του Ν. 3421/2005 που επιθυμούν να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 1 της Φ.429.1/21/286731/Σ.3153/9-6-16 Αποφ. ΑΝΥΕΘΑ, από 15 Νοεμβρίου 2021 έως και την προηγούμενη της πρώτης ημέρας κατάταξης της Α’ ΕΣΣΟ 2022.

Όσοι από τους καλούμενους με την παράγραφο 1 κηρυχθούν ανυπότακτοι, λόγω μη κατάταξής τους, θα καλούνται για κατάταξη, κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας τους με την παρούσα.

Ποιοι δεν έχουν υποχρέωση για κατάταξη

Αναβάλλεται, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΓΕΑ, η κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία των στρατευσίμων που ανήκουν στις κατηγορίες των άρθρων 14-29 του Ν. 3421/2005. Αυτοί πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία τα προβλεπόμενα για την περίπτωσή τους δικαιολογητικά.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια με ΑΔΑ:ΨΣΖΩ6-ΤΥΖ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Δένδιας  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Συμφωνία για μεταγωγικά KC-390 και εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικών

2/11/2026 - 3:01μμ
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Υψώθηκε η γαλανόλευκη στη φρεγάτα Βelharra «Νέαρχος» – Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

30/10/2026 - 4:59μμ
Το Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου Drone Dome στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.  Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τα νέα συστήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – Τι παρουσιάστηκε

28/10/2026 - 1:10μμ
Ο επισμηναγός Χαρίτος θα χαράξει και φέτος τον ουρανό της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΜΥΝΑ

Θεσσαλονίκη: Ο Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας «ΖΕΥΣ» Χρήστος-Πάρις Χαρίτος θα είναι και φέτος στο πιλοτήριο του F-16 στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Μνημόσυνο για τους πεσόντες Ιερολοχίτες στο Πεδίον του Άρεως

23/10/2026 - 8:31μμ
Παρουσίαση από τον Νίκο Δένδια της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε 182 δομές – Ο νέος σχεδιασμός για drones και Ναυτικό

20/10/2026 - 1:06μμ
Το σήμα που λαμβάνουν οι Ενεργοί Έφεδροι μετά από επιτυχή μετεκπαίδευση στα ΚΕΜΕΦ (πηγή: Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Χρήστος Πελεκούδας)
ΑΜΥΝΑ

Φύλλα πορείας και ενεργή εφεδρεία: Τι αλλάζει στην Ελλάδα

18/10/2026 - 10:28πμ
(Πηγή: YouTube/Saronic Technologies)
ΑΜΥΝΑ

Πυρπολητής: Το ελληνικό μη επανδρωμένο σκάφος USV που περνά το Πολεμικό Ναυτικό στη νέα εποχή

14/10/2026 - 10:25πμ
Η στιγμή της υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα, από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον διοικητή της Εθνοφρουράς της Φλόριντα υποστράτηγο John Haas (φωτ.: POOL/ ΑΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Στρατιωτική συμφωνία ΓΕΕΘΑ με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα

7/10/2026 - 3:42μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικό πύραυλο και drone κατέρριψαν οι Patriot της Ελληνικής Δύναμης

24/09/2026 - 3:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) (φωτ.: cupraofficial.gr)

Plug-in υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έως και έξι φορές υψηλότερες οι πραγματικές εκπομπές ρύπων το 2024

55 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΧΚ)

Άγρια συμπλοκή φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Τρεις τραυματίες – Ο ένας από βόμβα μολότοφ

1 ώρα πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πισίνα αντικατοπτρισμού του Μνημείου Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της νέας πολιτικής πραγματικότητας – Η επόμενη μέρα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php/Τρισευγενη Δημοπουλου)

Τα παιδιά «κάλεσαν» τη βροχή στη Νίκαια: Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας αναβίωσε το αρχαίο έθιμο της Περπερούνας

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile/ Θεατρικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Δήμου Παρανεστίου)

«Δυτικός Πόντος: Η Ιστορία, ο Πολιτισμός και οι Ρίζες μας» – Εκδήλωση μνήμης στον Νικηφόρο Δράμας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

Θεσσαλονίκη: 16χρονος ήταν ο παραλήπτης δεμάτων με 7,4 κιλά υδροπονικής κάνναβης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV