pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΟΠΣΕ: Αλλάζει στέγη – Πικρία έναντι της Εστίας Νέας Σμύρνης

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας

20/10/2021 - 6:45μμ
(Εικόνα: Γ. Β)

(Εικόνα: Γ. Β)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πρόβλημα στέγασης αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) αφού πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το κτήριο της Εστίας Νέας Σμύρνης, στην οδό Πατρώου 8, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΠΣΕ, η Εστία που είναι εκμισθώτρια του κτηρίου κίνησε νομική διαδικασία μετά την αδυναμία να την καταβληθούν κάποια μισθώματα για τα γραφεία της.

Η Ομοσπονδία, τονίζεται στην ανακοίνωση, κατέβαλε κάποια μισθώματα παρά το ότι λόγω της πανδημίας δεν έχει έσοδα από τα μέλη της, ωστόσο αναγνωρίζει πως υπάρχει οφειλή ύψους 1.700 ευρώ. Ζήτησε «από την Εστία Νέας Σμύρνης να παρατείνει τη μίσθωση έως το τέλος Νοεμβρίου 2021 καθώς έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση και θα εκλεγεί νέο ΔΣ, το οποίο πρέπει να αποφασίσει για αποχώρηση από τα γραφεία της οδού Πατρώου», όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρξε ανακοίνωση ή δημόσιο σχόλιο από την πλευρά της Εστίας Νέας Σμύρνης, για την ανακοίνωση της ΟΠΣΕ έτσι ώστε να φιλοξενήσουμε και την άλλη άποψη.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΠΣΕ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ ενημερώνει τους εκπροσώπους των σωματείων μελών της ότι τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας μας δεν θα στεγάζονται πλέον στην οδό Πατρώου 8, στην Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι η εκμισθώτρια Εστία Νέας Σμύρνης κίνησε νομική διαδικασία μετά την αδυναμία της ΟΠΣΕ να καταβάλλει κάποια μισθώματα για τα γραφεία της.

Συγκεκριμένα, την τελευταία διετία η ΟΠΣΕ δεν είχε την παραμικρή επιχορήγηση από την κυβέρνηση, ενώ και τα σωματεία της δύναμης της, αντιμετωπίζοντας τα ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας, αδυνατούσαν να καταβάλλουν τις ετήσιες συνδρομές τους. Παράλληλα, δεν ήταν δυνατή, λόγω πάντα της πανδημίας, η οργάνωση κάποιων εκδηλώσεων που θα επέφεραν ορισμένα έσοδα στο ταμείο της.

»Παρ όλα αυτά, το ΔΣ της ΟΠΣΕ, δύο φορές στο διάστημα αυτό, πήρε αποφάσεις να καταβάλλει τρία μίσθια την πρώτη φορά και άλλα δύο τη δεύτερη, εξοφλώντας και όλα τα μέχρι σήμερα κοινόχρηστα έξοδα της πολυκατοικίας. Παρέμεινε ένα υπόλοιπο 1700 ευρώ και ζητήθηκε από την Εστία Νέας Σμύρνης να παρατείνει τη μίσθωση ως το τέλος Νοεμβρίου 2021, καθώς έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση και θα εκλεγεί νέο ΔΣ, το οποίο πρέπει να αποφασίσει για αποχώρηση από τα γραφεία της οδού Πατρώου. Παράλληλα, βέβαια, θα καλυφθεί το οφειλόμενο ποσό καθώς στη Γεν. Συνέλευση καταβάλλονται οι συνδρομές από τα σωματεία.

»Το αίτημα αυτό της ΟΠΣΕ δεν έγινε δεκτό από το Δ.Σ. της Εστίας Ν. Σμύρνης που προχώρησε στην κατάθεση αγωγής εξώσεως λόγω μη καταβολής των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης είναι ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, ο οποίος παράλληλα είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΣΕ και γνωρίζει πάρα πολύ καλά την οικονομική δυσπραγία της Oμοσπονδίας αλλά και των Συλλόγων.

Παρόλα αυτά γίνονται ενέργειες οι οποίες αμαυρώνουν τον  θεσμό που όλοι υπηρετούμε.

Το ΔΣ».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εμβολιασμός του Ερυθρού Σταυρού στη Σμύρνη (πηγή: Εκδόσεις «Νέα Σύνορα» – Α.Α. Λιβάνη & Σία Ε.Ε)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μεταξύ εμβολίου και θαύματος: Η πολιορκία της Σμύρνης από την ευλογιά το 1903

21/05/2026 - 4:40μμ
(Φωτ.: maximos.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Καππαδοκία: Η Ορθοδοξία και το Πατριαρχείο διέσωσαν την ελληνική συνείδηση

18/05/2026 - 2:26μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Θεολογική Σχολή Χάλκης: Ναι στην ανακαίνιση και τα εγκαίνια, όχι στην επαναλειτουργία της ως εκπαιδευτικό ίδρυμα

12/05/2026 - 11:56πμ
Ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μάριος Ηλιόπουλος για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ: Αφιερωμένο στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης

11/05/2026 - 11:10πμ
Στιγμιότυπο από τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μικρά Ασία - Λίκνο Πολιτισμού, φως που φωτίζει τη μνήμη και το νου», Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 (φωτ.: onlarissa.gr / Γιάννης Μυλωνάς)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Λάρισα: Μουσικές και χοροί της Μικράς Ασίας στη σκηνή, σε μια ξεχωριστή βραδιά μνήμης και παράδοσης

8/05/2026 - 7:41μμ
(Πηγή: facebook / Dimitris Zotos)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη: Μια ιστορική συνάντηση παράδοσης και τέχνης από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή

7/05/2026 - 5:10μμ
Αεροφωτογραφία αποτυπώνει τα ερείπια εκκλησιαστικού συγκροτήματος στην κορυφή του όρους της Παναγίας (Meryem Ana), με θέα προς την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στο φράγμα Ντάμσα και τα γύρω χωριά της Καππαδοκίας, στη Νεβσεχίρ της Τουρκίας (φωτ.: Anadolu Agency)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Καππαδοκία: Στο φως η Αψηλή Παναγία των Ελλήνων της Σινασού – Ένα χαμένο προσκύνημα επιστρέφει

6/05/2026 - 9:32πμ
Το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Ειρήνη και βρίσκεται στο κέντρο της Μυτιλήνης (φωτ.: lesvosnews.net)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Αγία Ειρήνη Μυτιλήνης: Το παρεκκλήσι της Φώκαιας που ρίζωσε απέναντι

5/05/2026 - 5:45μμ
Στιγμιότυπο από τους Πανιώνιους Αγώνες στο Στάδιο Πανιωνίου, το 1918, στην Πούντα της Σμύρνης (πηγή: panionioshistory.blogspot.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Σπάνιο τεκμήριο του 1919 από τον Πανιώνιο στη Σμύρνη – Όταν ο αθλητισμός συνδεόταν με τη στήριξη των προσφύγων

1/05/2026 - 9:23μμ
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?/
Το Κιόστε - Μικρασ/κός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων-Τσεσμελήδων Μυτιλήνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Μάη μου με τα λούλουδα»: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από το Κατιρλί στη Μυτιλήνη

1/05/2026 - 3:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΗΣΑΠ λόγω EuroLeague Final Four

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/Αρχείο)

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου η αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ζακύνθου «Ακρίτες του Ιονίου»)

Από τη μνήμη στην παράδοση: Μαθητές στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου βροντοφώναξαν «Ο Πόντος ζει!»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο με παρεμβάσεις για στέγαση, συντάξεις και χρέη

2 ώρες πριν
Στρατιωτικός χαιρετισμός από τον Πόντιο Εύζωνα, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ευζωνική ποντιακή στολή, τιμή και ένα μωρό που «έκλεψε» την παράσταση: Το παρασκήνιο πίσω από τους Εύζωνες της 19ης Μαΐου

2 ώρες πριν
Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign