pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο χάος η Βηρυτός: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά τους πυροβολισμούς

Σκηνές φρίκης και πανικού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ

14/10/2021 - 3:22μμ
(Φωτ.: EPA / Nabil Mounzer)

(Φωτ.: EPA / Nabil Mounzer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σκηνές φρίκης και απόλυτου πανικού εκτυλίχθηκαν στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ σχετικά με τη φονική έκρηξη του 2020 στη λιβανέζικη πρωτεύουσα. Ένοπλοι που βρίσκονταν ακροβολισμένοι σε στέγες κτηρίων, αλλά και στους δρόμους, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως κατά του πλήθους.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον έξι νεκροί και περίπου 60 τραυματίες.

Τα σιιτικά κινήματα Χεζμπολάχ και Αμάλ ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για επίθεση που είχε ως σκοπό να σύρει τη χώρα σε ένοπλη σύρραξη. Οι επικριτές τους εκτοξεύουν ακριβώς την ίδια κατηγορία, ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τον Λίβανο στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ.

pic.twitter.com/ScGwxEvvhN

— KI Design (@KIDataApp) October 14, 2021

Ο στρατός, που κατέβασε τανκ στους δρόμους της Βηρυτού, κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν σπίτια τους και δεσμεύθηκε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Ιατρικές πηγές που μίλησαν σε διεθνή πρακτορεία τόνισαν ότι τουλάχιστον ένας νεκρός έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι και ότι υπάρχουν τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όσο μέσα ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την απομάκρυνση ή όχι του Τάρεκ Μπιτάρ, επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι. Το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Ο δικαστής δέχεται τεράστιες πιέσεις από πολιτικές οργανώσεις που τον κατηγορούν για «μεροληπτική» στάση – εναντίον του πρωτοστατεί η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ. Αν και κανένα μέλος της δεν βρίσκεται στο επίκεντρο, η οργάνωση πιστεύει ότι γίνεται πολιτικοποίηση της έρευνας και ότι στρέφεται προς συγκεκριμένα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του σιιτικού κινήματος Αμάλ που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις την κρίσιμη περίοδο πριν από την έκρηξη.

Όσοι αντιτίθενται στον Τάρεκ Μπιτάρ αντιτάχθηκαν ουσιαστικά στις προσπάθειές του να λάβει καταθέσεις από πολιτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας που θεωρούνται ύποπτοι για αμέλεια. Η εγκαταλελειμμένη στο λιμάνι νιτρική αμμωνία προκάλεσε τεράστια έκρηξη που σκότωσε 200 ανθρώπους και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της λιβανικής πρωτεύουσας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με το Ιράν: Απειλές για νέα χτυπήματα και έλεγχο των ενεργειακών πηγών

11/06/2026 - 4:45μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

To Μπέλφαστ σε κατάσταση συναγερμού: Ενισχύσεις της αστυνομίας με τον φόβο νέας νύχτας ταραχών

11/06/2026 - 3:31μμ
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

10/06/2026 - 11:23μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου «Secure America Act» στο Οβάλ Γραφείο, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά – Το γνώριμο μοτίβο που επαναλαμβάνεται

10/06/2026 - 9:15μμ
Διαδηλωτές κρατούν φωτογραφία του Νετανιάχου με το σύνθημα «Θα έχει την κατάληξη του Χίτλερ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 3 Αυγούστου 2024 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν και Νετανιάχου σε μετωπική σύγκρουση: «Απειλεί την ανθρωπότητα το Ισραήλ» – «Αντισημίτης δικτάτορας ο Τούρκος πρόεδρος»

10/06/2026 - 8:03μμ
Καμένο αυτοκίνητο σε δρόμιο στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της 9ης Ιουνίου (φωτ.: EPA / Andreas Becker)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μπέλφαστ φλέγεται μετά την επίθεση με μαχαίρι – Οι φόβοι για κλιμάκωση και η πολιτική «βόμβα» του Μεταναστευτικού

10/06/2026 - 7:15μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Steve J. Henderson)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο έφυγε από τον Κόλπο με προορισμό την Ευρώπη

10/06/2026 - 5:35μμ
Μια γυναίκα περνά μπροστά από πολιτικές αφίσες τοιχοκολλημένες σε δρόμο της Βηρυτού, στον Λίβανο. Οι αφίσες απεικονίζουν ένα χέρι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να κρατά ένα στιλέτο που συμβολίζει το Ισραήλ, με τη λεζάντα: «Η Αμερική είναι πανούκλα και η πανούκλα είναι η Αμερική» (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν βομβαρδίζει αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο – Δραματική η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

10/06/2026 - 9:50πμ
(Φωτ. αρχείου: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Τι περιλαμβάνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

9/06/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ ζητά άμεση παύση πυρός, Ισραήλ και Ιράν προειδοποιούν με νέα αντίποινα

9/06/2026 - 12:12πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τον καλοκαιρινό χορό της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, το 2025 (πηγή: facebook / Εύξεινος Λέσχη Αθηνών)

Ο καλοκαιρινός χορός που δεν πρέπει να χάσουμε! – Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών μάς προσκαλεί στον Κεραμεικό

19 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)

Ο Τραμπ ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με το Ιράν: Απειλές για νέα χτυπήματα και έλεγχο των ενεργειακών πηγών

46 λεπτά πριν

Pamestoixima.gr: Ο Ανδρέας Σάμαρης θυμάται το Παγκόσμιο του 2014 στο «Out of the Box Stories» (Vid)

1 ώρα πριν
(Φωτ.: greekcommunity.com.au)

Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Νικόλαου Ανδριανάκου για νέο πολιτιστικό κέντρο της ελληνικής ομογένειας στη Μελβούρνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews/glomex)

To Μπέλφαστ σε κατάσταση συναγερμού: Ενισχύσεις της αστυνομίας με τον φόβο νέας νύχτας ταραχών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου - Γραφείο Τύπου)

Τιμητική βραδιά για τον Πόντιο ποιητή Νεόφυτο Ιορδανίδη στο Ωραιόκαστρο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign