pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ryanair: Δεν δέχεται επιβάτες που πήραν τα χρήματα τους πίσω λόγω ακύρωσης

Η αεροπορική ζητάει από τους πελάτες της να επιστρέψουν τα χρήματα αν θέλουν να πετάξουν ξανά μαζί της

13/10/2021 - 6:29μμ
(Φωτ.: EPA/ Andy Rain)

(Φωτ.: EPA/ Andy Rain)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πολλοί ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις  λόγω κορονοϊού. Συχνά στις περιπτώσεις αυτές, η συνήθης τακτική είναι να προσφέρεται από την εταιρία η επιλογή voucher ή επιστροφής χρημάτων. Στη γνωστή αεροπορική χαμηλού κόστους Ryanair φαίνεται ότι η μέθοδος αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή.

Η Ryanair κατηγορείται ότι δεν επιτρέπει στους επιβάτες που έλαβαν πίσω χρήματα από πτήσεις της, να κλείσουν άλλη πτήση, εκτός και αν επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν.

Έρευνα της MoneySavingExpert (MSE) διαπίστωσε ότι οι ταξιδιώτες που ζήτησαν επιστροφή των χρημάτων τους από τον πάροχο της πιστωτικής τους κάρτας αντιμετώπισαν απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής έως και 600 λίρες, προκειμένου να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο της Ryanair.

Η αεροπορική αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει πίσω χρήματα σε πελάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν, λόγω της πανδημίας. Πολλοί αναζήτησαν τις επιστροφές αυτές από την εταιρία που έχει εκδώσει την πιστωτική τους κάρτα, συγκεκριμένα την American Express.

Σε τρεις από αυτούς τους επιβάτες, που επιχείρησαν να κάνουν νέες κρατήσεις με τη Ryanair για να ταξιδέψουν φέτος, τους είπαν ότι μπορούν να πετάξουν ξανά με τη Ryanair μόνο εάν επιστρέψουν το ποσό που διεκδίκησαν ως επιστροφή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σε έναν επιβάτη δόθηκε αυτό το τελεσίγραφο λίγες ώρες πριν από την πτήση.

Η MSE ανέφερε ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το τμήμα της Ryanair που ασχολείται με ζητήματα απάτης είχε απαιτήσει επιστροφές χρημάτων μεταξύ 400 και 630 λιρών. Επίσης, η MSE δήλωσε ότι έχει δει δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις στο φόρουμ καταναλωτών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ryanair υποστήριξε ότι ποτέ δεν ήταν στις πολιτικές της οι επιστροφές χρημάτων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της. Τον Μάιο του περασμένου έτους η MSE ανέφερε ότι ορισμένα στελέχη της Ryanair είχαν απειλήσει ότι θα έβαζαν σε μαύρη λίστα τους επιβάτες που ζήτησαν να λάβουν επιστροφή χρημάτων, κάτι που η αεροπορική εταιρία αρνήθηκε τότε.

Η ομάδα της MSE έχει πλέον προωθήσει τις υποθέσεις στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: «Για πτήσεις της Ryanair που εκτελούνται με βάση το πρόγραμμα δεν επιστρέφονται χρήματα. Aυτό περιγράφεται ξεκάθαρα στους όρους και προϋποθέσεις της Ryanair που συμφωνήθηκαν από τον πελάτη κατά την κράτηση».

Την περασμένη εβδομάδα, η Αρχή Ανταγωνισμού διέκοψε την έρευνά της για το αν η British Airways και η Ryanair παραβίασαν το νόμο, μην προσφέροντας επιστροφές χρημάτων σε πελάτες που δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους λόγω περιορισμών. Η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού έκρινε «ότι ο νόμος δεν παραχωρεί στους επιβάτες ένα επαρκώς σαφές δικαίωμα σε μια επιστροφή χρημάτων σε ασυνήθιστες συνθήκες» lockdown, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι πελάτες έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων εντός 14 ημερών, αλλά το δικαίωμα αυτό ισχύει «όταν μια αεροπορική εταιρία ακυρώνει μια πτήση, επειδή η επιχείρηση δεν μπορεί να προσφέρει την συμφωνηθείσα υπηρεσία», διευκρίνισε η επιτροπή. «Ωστόσο το δίκαιο δεν αντιμετωπίζει σαφώς το ζήτημα (…) όταν η πτήση δεν ακυρώνεται, αλλά οι επιβάτες εμποδίζονται νομικά να την κάνουν», πρόσθεσε.

Πηγή: efsyn.gr, The Guardian

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο νέος πρόεδρος της FED Κέβιν Γουόρς στην πρώτη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ (πηγή; YouTube/CNBC Television)
ΚΟΣΜΟΣ

Fed: «Ανησυχητικός» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος

28/08/2026 - 8:14μμ
Πολίτες στην επαρχία Νουβακότ του Νεπάλ, ψάχνουν στις λίστες αγνοουμένων τους συγγενείς τους, έξω από το στρατιωτικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Νεπάλ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Φόβοι για νέες φονικές πλημμύρες από παγετωνικές λίμνες

28/08/2026 - 6:35μμ
(Φωτ.: EPA/Cornelius Poppe)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Απεβίωσε στα 98 ο βασιλιάς Χάραλντ – Στο θρόνο ο γιος του, Χάακον

28/08/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Αναστέλλονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης – Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά την καταστροφή

28/08/2026 - 9:59πμ
**Λεζάντα Εικόνας:**

Φωτογραφία αρχείου χωρίς ημερομηνία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου 2026 από το Μουσείο της Βιγένα. Απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού που απαρτίζουν τον «Θησαυρό της Βιγένα», στη Βιγένα του Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία (φωτ.: EPA/Museum of Villena)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη κλοπή στην Ισπανία: Άφαντος ο «Θησαυρός της Βιγένα» από το δημοτικό μουσείο

27/08/2026 - 11:37μμ
Χάρτης με τη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη της Αμερικής», στο Οβάλ Γραφείο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει το σχετικό διάταγμα (φωτ.: EPA / Al Drago / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη λίμνη Οντάριο «Λίμνη της Αμερικής» – Η κοφτή απάντηση του Καναδά

27/08/2026 - 11:29μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ, στο Κίεβο, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: X / @ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα και Λονδίνο ανεβάζουν τους τόνους – Η Ευρώπη δεν «βλέπει» επίθεση στο ΝΑΤΟ

27/08/2026 - 8:54μμ
Αεροφωτογραφία κατεστραμμένων σπιτιών στο χωριό Ντελάιτ μετά από την ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Άνιση μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία – Κίνδυνος για νέα πλημμύρα

27/08/2026 - 7:23μμ
Ο Ράτκο Μλάντιτς πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου στο Διεθνές Μηχανισμό για τη Διεξαγωγή των Εναπομεινάντων Ποινικών Δικαστηρίων (IRMCT) στη Χάγη της Ολλανδίας, στις 08 Ιουνίου 2021 (φωτ. αρχείου: EPA/JERRY LAMPEN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε στη Χάγη ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας

27/08/2026 - 4:46μμ
Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: x.com/Kyrylo_Budanov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πιθανή επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο

27/08/2026 - 2:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο νέος πρόεδρος της FED Κέβιν Γουόρς στην πρώτη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ (πηγή; YouTube/CNBC Television)

Fed: «Ανησυχητικός» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος

4 λεπτά πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/efxsinospontos)

Αγιασμός στον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: thessalonikifair.gr)

90ή ΔΕΘ: Ενιαίο εισιτήριο Full Access Pass για όλες τις μέρες και τις συναυλίες

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ναυπηγεία Σαλαμίνας)

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν νέα τμήματα για την 3η γαλλική φρεγάτα FDI

1 ώρα πριν
Πολίτες στην επαρχία Νουβακότ του Νεπάλ, ψάχνουν στις λίστες αγνοουμένων τους συγγενείς τους, έξω από το στρατιωτικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)

Τραγωδία στο Νεπάλ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Φόβοι για νέες φονικές πλημμύρες από παγετωνικές λίμνες

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/pontioi)

28ο Μοθοπωρί Αροθυμίας στο Ελευθέριο Κορδελιό: Τριήμερο ποντιακό γλέντι τον Σεπτέμβριο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV