pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ryanair: Δεν δέχεται επιβάτες που πήραν τα χρήματα τους πίσω λόγω ακύρωσης

Η αεροπορική ζητάει από τους πελάτες της να επιστρέψουν τα χρήματα αν θέλουν να πετάξουν ξανά μαζί της

13/10/2021 - 6:29μμ
(Φωτ.: EPA/ Andy Rain)

(Φωτ.: EPA/ Andy Rain)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πολλοί ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πτήσεις  λόγω κορονοϊού. Συχνά στις περιπτώσεις αυτές, η συνήθης τακτική είναι να προσφέρεται από την εταιρία η επιλογή voucher ή επιστροφής χρημάτων. Στη γνωστή αεροπορική χαμηλού κόστους Ryanair φαίνεται ότι η μέθοδος αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή.

Η Ryanair κατηγορείται ότι δεν επιτρέπει στους επιβάτες που έλαβαν πίσω χρήματα από πτήσεις της, να κλείσουν άλλη πτήση, εκτός και αν επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν.

Έρευνα της MoneySavingExpert (MSE) διαπίστωσε ότι οι ταξιδιώτες που ζήτησαν επιστροφή των χρημάτων τους από τον πάροχο της πιστωτικής τους κάρτας αντιμετώπισαν απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής έως και 600 λίρες, προκειμένου να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο της Ryanair.

Η αεροπορική αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει πίσω χρήματα σε πελάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν, λόγω της πανδημίας. Πολλοί αναζήτησαν τις επιστροφές αυτές από την εταιρία που έχει εκδώσει την πιστωτική τους κάρτα, συγκεκριμένα την American Express.

Σε τρεις από αυτούς τους επιβάτες, που επιχείρησαν να κάνουν νέες κρατήσεις με τη Ryanair για να ταξιδέψουν φέτος, τους είπαν ότι μπορούν να πετάξουν ξανά με τη Ryanair μόνο εάν επιστρέψουν το ποσό που διεκδίκησαν ως επιστροφή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σε έναν επιβάτη δόθηκε αυτό το τελεσίγραφο λίγες ώρες πριν από την πτήση.

Η MSE ανέφερε ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το τμήμα της Ryanair που ασχολείται με ζητήματα απάτης είχε απαιτήσει επιστροφές χρημάτων μεταξύ 400 και 630 λιρών. Επίσης, η MSE δήλωσε ότι έχει δει δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις στο φόρουμ καταναλωτών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ryanair υποστήριξε ότι ποτέ δεν ήταν στις πολιτικές της οι επιστροφές χρημάτων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της. Τον Μάιο του περασμένου έτους η MSE ανέφερε ότι ορισμένα στελέχη της Ryanair είχαν απειλήσει ότι θα έβαζαν σε μαύρη λίστα τους επιβάτες που ζήτησαν να λάβουν επιστροφή χρημάτων, κάτι που η αεροπορική εταιρία αρνήθηκε τότε.

Η ομάδα της MSE έχει πλέον προωθήσει τις υποθέσεις στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: «Για πτήσεις της Ryanair που εκτελούνται με βάση το πρόγραμμα δεν επιστρέφονται χρήματα. Aυτό περιγράφεται ξεκάθαρα στους όρους και προϋποθέσεις της Ryanair που συμφωνήθηκαν από τον πελάτη κατά την κράτηση».

Την περασμένη εβδομάδα, η Αρχή Ανταγωνισμού διέκοψε την έρευνά της για το αν η British Airways και η Ryanair παραβίασαν το νόμο, μην προσφέροντας επιστροφές χρημάτων σε πελάτες που δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους λόγω περιορισμών. Η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού έκρινε «ότι ο νόμος δεν παραχωρεί στους επιβάτες ένα επαρκώς σαφές δικαίωμα σε μια επιστροφή χρημάτων σε ασυνήθιστες συνθήκες» lockdown, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι πελάτες έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων εντός 14 ημερών, αλλά το δικαίωμα αυτό ισχύει «όταν μια αεροπορική εταιρία ακυρώνει μια πτήση, επειδή η επιχείρηση δεν μπορεί να προσφέρει την συμφωνηθείσα υπηρεσία», διευκρίνισε η επιτροπή. «Ωστόσο το δίκαιο δεν αντιμετωπίζει σαφώς το ζήτημα (…) όταν η πτήση δεν ακυρώνεται, αλλά οι επιβάτες εμποδίζονται νομικά να την κάνουν», πρόσθεσε.

Πηγή: efsyn.gr, The Guardian

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
Η ναυτική βάση στο Ταρτούς από δορυφόρο (μικρή εικόνα) και από το OpenStreetMap. Οι ρωσικές προβλήτες αντιστοιχούν στον αριθμό (5) έξω από τον βόρειο κυματοθραύστη. Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων εγκαταστάσεων –αριθμημένα κτήρια– εντός της διακεκομμένης γραμμής ανήκει στο Συριακό Ναυτικό (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Tartus_naval_base)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Συρία: Υπέγραψαν συμφωνία για το μέλλον των στρατιωτικών βάσεων σε Ταρτούς και Χμέιμιμ

9/08/2026 - 5:50μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

9/08/2026 - 2:24μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ και κεντρικό τίτλο τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί: «Η συμφωνία με το Ομάν δεν σημαίνει ότι ανοίγουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ». 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν κρατά «κλειδωμένο» το Ορμούζ – Ο βαρύς λογαριασμός που στέλνει στις ΗΠΑ

9/08/2026 - 10:58πμ
Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, στη Γερμανία, στις 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το drone με εκρηκτικά στη Λειψία και ο «ακήρυχτος» πόλεμος κατά της Ευρώπης

9/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη εθεάθησαν και πάλι πάνω από στρατιωτική βάση

9/08/2026 - 12:30πμ
Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

8/08/2026 - 11:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

8/08/2026 - 10:02μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μέτρα για τα πλοία στον Εύξεινο Πόντο, «την πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη»

8/08/2026 - 4:00μμ
Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

8/08/2026 - 11:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μπέρμιγχαμ – Με 60 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

8ο Αντάμωμα στην Κερκίνη Σερρών με λαϊκά και ποντιακά

7 ώρες πριν
Ο Μάνος Ελευθερίου (φωτ. αρχείου : Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Μάνος Ελευθερίου: Δεν ήταν μόνο σπουδαίος δημιουργός αλλά και συλλέκτης μικρασιατικών κειμηλίων

8 ώρες πριν
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

8 ώρες πριν
Ζιπκαλήδες μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δεκαπενταύγουστος 2025 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Παναγία Σουμελά: Στο Βέρμιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον Δεκαπενταύγουστο – Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος των Μεγαλοκομνηνών

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign