pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανατροπή στη δολοφονία του ταξιτζή στον Εύοσμο: Αρνείται τα πάντα η κόρη, κατηγορεί τη μάνα

Λίγες εβδομάδες προτού ξεκινήσει η δίκη, η 19χρονη δηλώνει ότι δεν είναι αυτή που μαχαίρωσε τον πατέρα της

11/10/2021 - 9:01μμ
Η κόρη του 49χρονου ταξιτζή κατά τη μεταγωγή της στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Η κόρη του 49χρονου ταξιτζή κατά τη μεταγωγή της στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου ταξιτζή τον Ιούνιο του 2020 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης δίνει η προφυλακισμένη κόρη του θύματος, η οποία σε συμπληρωματικό απολογητικό υπόμνημα, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης, δηλώνει ότι η μητέρα της την πίεσε να πει ψέματα.

Η 46χρονη μητέρα είναι επίσης προφυλακισμένη για τη δολοφονία του εν διαστάσει συζύγου της. Προανακριτικά είπε ότι κακοποιούνταν και αυτή, σωματικά.

Κατά την ανάκριση η κόρη ισχυρίστηκε ότι εκείνη μαχαίρωσε τον πατέρα της 21 φορές επειδή την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 14 ετών. Τώρα λέει πως δεν υπήρξε ποτέ βιασμός και ότι η μητέρα της την έπεισε να πάρει πάνω της το φταίξιμο.

«Είσαι μικρή και νέα και θα πούμε ότι ο πατέρας σου σε βίαζε και σε κακοποιούσε και ότι μην αντέχοντας άλλο τον σκότωσες. Οι δικαστές θα σε λυπηθούν, θα σε πιστέψουν γιατί είσαι μικρή και αθώα και σου ορκίζομαι ότι δεν θα κάτσεις ούτε μία ώρα στη φυλακή, ενώ αν πεις τι έγινε εγώ θα πεθάνω στη φυλακή», φέρεται να της είπε.

Στο υπόμνημά της περιγράφει όσα έγιναν στο διαμέρισμα στον Εύοσμο. Λέει ότι ξύπνησε γύρω στις 5 το πρωί από τις φωνές και τις βρισιές που άκουγε από την κρεβατοκάμαρα. Μόλις μπήκε στο δωμάτιο είδε τη μητέρα της πάνω από τον πατέρα της να τον μαχαιρώνει με δύναμη και να τον βρίζει. «Άντε στο […] τώρα, […] και στην επόμενη ζωή σου εγώ θα σε ξανασκοτώσω» φέρεται να φώναζε.

Η 19χρονη προσθέτει ότι παραξενεύτηκε που δεν είδε τον πατέρα της να αντιστέκεται. «Ίσως και εκείνο το βράδυ να του έδωσε υπνωτικά χάπια. Θυμάμαι ότι του έδινε κάτι πράσινα χάπια. Έμεινα σοκαρισμένη, έντρομη και ασάλευτη, μη μπορώντας να μιλήσω ούτε να κουνηθώ ή να κάνω οτιδήποτε. Το μόνο που κατάφερα να ψελλίσω ήταν “Μαμά, τι έκανες; Να φωνάξουμε την αστυνομία”. Μου είπε: “Θα την φωνάξουμε αργότερα, βοήθησέ με να τακτοποιήσουμε», περιγράφει.

Λέει ακόμα ότι η 46χρονη τής ζήτησε να της φέρει έναν κουβά με νερό ώστε να ξεπλύνει τα πόδια της από τα αίματα προκειμένου να μην αφήσει πατημασιές. Στη συνέχεια, κατά δήλωσή της, τη βρήκε σοκαρισμένη στο δωμάτιο της και της υπαγόρευσε το τι θα πουν στις Αρχές.

Ακολούθως κατ’ εντολή της πέταξε το μαχαίρι στον πιο μακρινό υπόνομο. Όταν γύρισε σπίτι τότε η μητέρα της κάλεσε την Αστυνομία.

«Κάθε λέξη που είπα είναι υπαγορευμένη από αυτήν. Πείστηκα ότι έπρεπε να τη σώσω. Ακόμα και μέσα από τη φυλακή μου έστειλε επιστολή και οδηγίες να μην αλλάξω την κατάθεσή μου», τονίζει στο νέο υπόμνημα.

Καταλήγοντας, δηλώνει ότι θεωρεί υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τη μνήμη του πατέρα της. Μάλιστα αναφέρει ότι ενώ ο αδελφός της έμενε μαζί τους, τη βραδιά του φόνου η μητέρα τους τον έστειλε να κοιμηθεί στον θείο τους.

«Ποτέ δεν με βίασε ή έκανε οποιαδήποτε ασελγή πράξη εναντίον μου ή χειρονομία, ούτε με κακοποίησε. Όλα αυτά είναι αποκυήματα και τεχνάσματα της μητέρας μου, η οποία μου επέβαλε να τα πω. Η μητέρα μου επί χρόνια μου παρουσίαζε τον πατέρα μου ως ένα “τέρας”, υπεύθυνο για όσα της συνέβαιναν, τον οποίο μισούσε θανάσιμα. Σε κάθε ευκαιρία τον συκοφαντούσε.

»Από τότε που η μητέρα μου γύρισε στον πατέρα μου και αναγκάστηκα και εγώ μαζί της, η μητέρα μου συνεχώς έψαχνε ευκαιρία και μελετούσε τον τρόπο με τον οποίο θα τον σκοτώσει, χωρίς βέβαια να μου το πει. Την έβλεπα συχνά να ρίχνει διαφόρων ειδών χάπια στον καφέ, ακόμα και στο φαγητό του πατέρα μου, με αποτέλεσμα να κοιμάται βαριά και βαθιά, να μην σηκώνεται το πρωί και γενικά να είναι ανήμπορος και αδύναμος», λέει σήμερα η 19χρονη κοπέλα.

https://vimeo.com/629141561

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη στη Γλυφάδα. Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ξήλωσαν» γκαλερί γνωστού εμπόρου τέχνης – Πάνω από 300 πλαστοί πίνακες και 200.000 ευρώ

20/03/2026 - 7:47μμ
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος για τον αφθώδη πυρετό – Φόβοι εξάπλωσης στην υπόλοιπη Ελλάδα

20/03/2026 - 5:49μμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: 20χρονος «έσπασε» στην ανάκριση για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης

20/03/2026 - 4:56μμ
Από την άφιξη Ελλήνων πολιτών με τα κατοικίδιά τους από τη Μέση Ανατολή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Πάνω από 2.000 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από την εμπόλεμη ζώνη

20/03/2026 - 3:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφθώδης πυρετός: Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

20/03/2026 - 3:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον Π. Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

20/03/2026 - 12:46μμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ταρακουνήθηκε και πάλι η Αγία Κυριακή – Δύο σεισμοί μεγέθους 4,6 και 4,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν σε μισή ώρα

20/03/2026 - 12:18μμ
Τις φωτογραφίες παραχώρησε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα μού άνοιξε την αγκαλιά της»: Η συγκινητική ιστορία μιας νεαρής πρόσφυγα από το Αφγανιστάν

20/03/2026 - 11:50πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος που επιτέθηκε σε ασθενείς και επισκέπτες στα Επείγοντα νοσοκομείου

20/03/2026 - 11:22πμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΘ: Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου της Μολδαβίας»

20/03/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω δεξιά η Ακρόπολη της Κερασούντας και από κάτω το αρχοντικό του δημάρχου. Επιστολικό δελτάριο της εποχής

Κερασούντα: Η πόλη του Πόντου με τον «καλύτερο δήμαρχο» – Η μαρτυρία του Καρκαβίτσα

20 λεπτά πριν
Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

57 λεπτά πριν
Τμήμα από το εξώφυλλο του βιβλίου

Ο «Καθαρμός» του Σπ. Πετρουλάκη παρουσιάζεται στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

2 ώρες πριν
Η γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη στη Γλυφάδα. Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

«Ξήλωσαν» γκαλερί γνωστού εμπόρου τέχνης – Πάνω από 300 πλαστοί πίνακες και 200.000 ευρώ

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την 1η Συνάντηση της Τουρκικής Κοινότητας των Βαλκανίων, η οποία φιλοξενήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2025 στα Σκόπια (πηγή:   Humanitarian Relief Foundation)

Η επικίνδυνη στρατηγική της Τουρκίας

3 ώρες πριν
Τη βαλίτσα την έφεραν μαζί τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν στην Κίσσαμο. Δωρεά της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου στο Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης στα Χανιά (φωτ.: flashnews.gr)

Μαθητές απ’ όλη όλη την Κρήτη για τον μικρασιατικό ελληνισμό – Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign