pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διερευνητικές επαφές: Στην Άγκυρα για συνομιλίες με χαμηλές προσδοκίες

Η κλιμακούμενη ρητορική της άλλης πλευράς δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην ελληνική πλευρά

6/10/2021 - 8:40πμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με φόντο την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, η οποία όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα, πραγματοποιείται σήμερα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών. Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με χαμηλωμένο τον πήχη των προσδοκιών, καθώς μετά από ένα ήρεμο καλοκαίρι η κλιμακούμενη ρητορική της άλλης πλευράς δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το αίτημα για αποστρατικοποίηση των νησιών, οι αναφορές σε «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη και η προωθούμενη λύση στο Κυπριακό με τη δημιουργία δύο κρατών ρίχνουν και πάλι το θερμόμετρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η παρενόχληση του «Nautical Geo» που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητώντας τη νόμιμη οριοθέτηση των ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε: «Δεν θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας; Θα δεχθούμε χάρτες που δημιουργούνται στα γραφεία;».

Με αφορμή το ερευνητικό πλοίο που νωρίτερα βρισκόταν ανοιχτά της Κρήτης στο Καρπάθιο πέλαγος, η τουρκική πλευρά έχει «καταγγείλει» τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά και για τον εναέριο χώρο.

Ο προηγούμενος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα και αυτή τη φορά το ραντεβού είναι στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Πάντως ο Νίκος Δένδιας έχει ήδη χαρακτηρίσει απαράδεκτη την προσπάθεια υπονόμευσης του άτυπου διαλόγου που γίνεται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Τόνισε, όμως, ότι η Ελλάδα θεωρεί σκόπιμη τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, ωστόσο δεν τρέφει ψευδαισθήσεις.

«Δυστυχώς με την Τουρκία, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχει πεδίο έλλογης συνεννόησης. Όχι γιατί η επίλυση του ζητήματος που εξετάζεται, ήτοι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν είναι δυνατή, αλλά γιατί η Τουρκία δεν αποδέχεται τους θεμελιώδεις κανόνες που προβλέπονται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Και πάλι όμως δηλώνω ότι θα επιθυμούσαμε να διαψευστούμε», τόνισε.

Στον 63ο γύρο η ελληνική πλευρά θα έχει νέα σύνθεση. Επικεφαλής είναι ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Χάρης Λαλάκος, γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και η Ευαγγελία Γραμματίκα, διευθύντρια του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Η ΝΔ ανοίγει τη συζήτηση για 30 άρθρα – Στο επίκεντρο Δημόσιο, Δικαιοσύνη και μη κρατικά πανεπιστήμια

2/06/2026 - 10:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Αποχώρησαν 150 στελέχη, μεταξύ των οποίων 7 βουλευτές – Η Έφη Αχτσιόγλου παραιτήθηκε και από το βουλευτικό αξίωμα

2/06/2026 - 11:56πμ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ (αρ.), ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χαβιέρ Θαρθαλέχος, και ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου Νικόλαος Ιωαννίδης σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τις επιστροφές μεταναστών: Πράσινο φως για «κόμβους» εκτός Ευρώπης

2/06/2026 - 12:12πμ
Εικόνα από το μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ταχιάος: Τέλος Ιουλίου το μετρό στην Καλαμαριά – Το 2027 το Flyover

31/05/2026 - 1:55μμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης: Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

31/05/2026 - 12:30μμ
Ο Νίκος Ταγαράς σε παλαιότερη φωτογραφία από την Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ταγαράς: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά, τονίζοντας το ήθος του

30/05/2026 - 2:25μμ
Ο εκλιπών Νίκος Ταγαράς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

29/05/2026 - 11:29μμ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 13 Μαΐου, στη Λευκωσία (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η Ελλάδα ως στρατηγική ενεργειακή γέφυρα – Η πολιτική του «ενεργειακού ρεαλισμού»

29/05/2026 - 1:13μμ
Ο Γ. Γεραπετρίτης στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανικό drone: Την Κάγια Κάλας ενημέρωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Θα ακολουθήσει διάβημα

28/05/2026 - 10:06μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο όπου πήγε να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη και τις υπογραφές για την ίδρυση του νέου κόμματος «Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

28/05/2026 - 2:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όχημα των Ρουμάνων πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντικός)

Η Ευρώπη θωρακίζεται απέναντι στις πυρκαγιές: Ρεκόρ δυνάμεων με 777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα

7 ώρες πριν
Ο Ευάγγελος-Μάριος Γαβρής ποζάρει με κόσμο που πήγε να δει την παράσταση (φωτ.: Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας)

Με τον Καραγκιόζη αφηγήθηκε τον ξεριζωμό από τον Πόντο – Συγκίνησε μαθητής της Ε΄ Δημοτικού

8 ώρες πριν
Το κτήριο του Περιφερειακού Δικαστηρίου Άνγκερμανλαντ στο Χέρνεσαντ της Σουηδίας (φωτ.: EPA / Fredrik Sandberg)

Η Σουηδία θέλει να στέλνει στη φυλακή παιδιά από 13 ετών – Η απάντηση στο κύμα βίας των συμμοριών

8 ώρες πριν
Ο Λάζαρος Καμπουρίδης μιλά στην εκδήλωση της 50ής Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Σουφλί. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Lazaros Kampouridis)

Με την ιστορική μνήμη η 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία – Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Σουφλί

8 ώρες πριν
Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Συνταγματική αναθεώρηση: Η ΝΔ ανοίγει τη συζήτηση για 30 άρθρα – Στο επίκεντρο Δημόσιο, Δικαιοσύνη και μη κρατικά πανεπιστήμια

9 ώρες πριν
Καρτ-ποστάλ με θέμα το χάρτη του Μικρασιατικού Πόντου και τίτλο: Carte de la Republique du Pont (Euxin). Editee par la Ligue Nationale du Pont (Euxin). Από το αρχείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών

Μαρτυρία Στέλλας Μαρμαροπούλου: Οι Τούρκοι μάς μισούσαν, που θέλαμε να κάνουμε Ελεύθερο Πόντο

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign