pontosnews.gr
Παρασκευή, 2/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Έφης Κακαράτζουλα, που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, καταθέτουν όσα έζησαν πριν και μετά την επίθεση

Έντονη αντίδραση από τον συνήγορο του θύματος Απόστολο Λύτρα προς το δικαστήριο για δήλωση της κατηγορουμένης

30/09/2021 - 7:33μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Οι τοίχοι άφριζαν. Διαβρώθηκαν. Τα μάρμαρα το ίδιο. Φαίνονταν σκαμμένα», κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο διευθυντής του γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργαζόταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου, πριν την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράτζουλα, στις 20 Μαΐου 2020. «Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν ένας πολύ σύντομος διάλογος, ήταν φιλική, ήρεμη, δεν αντιλήφθηκα ταραχή», είπε η οδηγός ταξί που μετέφερε την 37χρονη διάστρια, δύο συνεχόμενες μέρες κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Οι δύο μάρτυρες, από τους πρώτους που καταθέτουν σε αυτή την υπόθεση, με τα όσα κατέθεσαν έριξαν κι άλλο φως στα όσα έγιναν τη μοιραία μέρα.

Ο διευθυντής της Ιωάννας κατέθεσε πως μετά την επίθεση, κατέβηκε αμέσως στην είσοδο της πολυκατοικίας και ήταν αυτός που πήγε στο φαρμακείο που έτρεξε η Ιωάννα για να πάρει τα πράγματα της να τα πάει στο νοσοκομείο.

«Πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω τα πράγματα της για να τα πάω στο νοσοκομείο. Ανοίγοντας την τσάντα διαπίστωσα ότι κρατάω τα γυαλιά της και είναι λιωμένα. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Προσπάθησα να μάθω πώς ήταν για να ενημερώσω τους οικείους της. Όταν μπήκα στην εντατική, αυτό που αντίκρυσα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του, με ένα χρώμα καφέ-μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο. Άκουσα να ψελλίζει “καίγομαι και κρυώνω” και οι νοσοκόμοι τις έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο…Άκουσα αργότερα, πριν συλληφθεί η κατηγορούμενη, ότι στο νοσοκομείο αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, γιατί κάποιος επιχείρησε να εισέλθει».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης, ότι κάποια στιγμή η Ιωάννα του είπε πως την ενημέρωσε η Αστυνομία «ότι υπάρχει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη της κατηγορουμένης με την ξαδέρφη της (της Ιωάννας), λίγες μέρες μετά την επίθεση. Μου είπε ότι θα πάρω την ξαδέρφη μου να δω τι ήταν αυτό το τηλεφώνημα. Την πήρε μπροστά μου και άκουγα, γιατί μίλαγε με ηχείο λόγω του ότι δεν ακούει. Η ξαδέρφη της, της είπε πως η κατηγορούμενη ρώτησε πώς είναι η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ότι εκείνη της απάντησε ότι δεν μπόρεσε να τη δει. Επίσης έχω συγκρατήσει, ότι η ξαδέρφη, της μετέφερε ότι η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό που έγινε στην Ιωάννα, ότι θα πάρει αποζημίωση και θα μπορέσει να αγοράσει ένα σπίτι. Αυτό την Ιωάννα και εμένα εκείνη την ώρα μας συγκλόνισε».

«Μου έκανε εντύπωση η αμφίεσή της εκείνο το πρωί»

Στην κατάθεση της, η οδηγός του ταξί που χρησιμοποίησε η δράστις για την επίθεση, είπε πως της έκανε εντύπωση η αμφίεση της εκείνο το πρωί, γιατί αν και έκανε πολύ ζέστη, η 37χρρονη ήταν ιδιαίτερα βαριά ντυμένη.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως η κατηγορούμενη, το πρωί της επίθεσης μπήκε στο ταξί «μου είπε “καλημέρα, περίμενε με, δεν θα αργήσω πολύ”. Κατάλαβα ότι πέρασε τον δρόμο απέναντι, δεν είδα αν κρατούσε κάτι στα χέρια της, θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε τσάντα και πορτοφόλι, δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι άλλο. Σε δέκα λεπτά ήρθε τρέχοντας και μου ζήτησε να την πάω στο ίδιο σημείο από όπου την είχα παραλάβει, μπήκε από την πόρτα πίσω μου αυτή τη φορά, από την πλευρά του δρόμου. Όταν φτάσαμε, μου είπε, καλή συνέχεια και ίσως να σε ξαναχρειαστώ, έχω και το τηλέφωνο σου. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν ένας πολύς σύντομος διάλογος, ήταν φιλική, ήρεμη, δεν αντιλήφθηκα ταραχή».

Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην έρευνα για την επίθεση, είπε στην κατάθεση του πως μέρες πριν την επίθεση, η κατηγορούμενη επικοινωνούσε με τηλεκάρτα με άνδρα πακιστανικής καταγωγής.

Έντονη αντίδραση του Απόστολου Λύτρα

Ο συνήγορος της Ιωάννας απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας: «Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριό σας και είπε προς το θύμα ότι “γνωρίζεις το λόγο της επίθεσης”. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή και να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της. Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί!».

Η κατηγορούμενη αντέδρασε σε όσα είπε ο Απόστολος Λύτρας λέγοντας: «Σας παρακαλώ πολύ».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, ενώ αναμένεται να διακοπεί αργότερα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή, σήμερα, του 32χρονου Ρουμάνου στον εισαγγελέα (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαύριο: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 32χρονο Ρουμάνο για την επίθεση στην πρώην σύντροφό του

2/10/2026 - 8:33μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Τέλος στην 20ετή και 10ετή παραγραφή για φορολογικές οφειλές – Ισχύει η 5ετία

2/10/2026 - 8:04μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι κλείνουν το σαββατοκύριακο στην Αθήνα

2/10/2026 - 7:10μμ
Δεύτερη μέρα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Κρήτη. Οι καταστροφές είναι μεγάλες σε κάποια σημεία του νησιού, όπως στα Ζωνιανά του δήμου Μυλοποτάμου (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κόκκινο συναγερμό η Κρήτη λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

2/10/2026 - 6:14μμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαύριο: Τέσσερις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 32χρονου που επιτέθηκε με βαριοπούλα και μαχαίρι στην πρώην σύντροφό του

2/10/2026 - 5:22μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκράβα: Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα μετά από αναφορά για οσμή αερίου

2/10/2026 - 2:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοΐα: Δεμένα πλοία σε Ραφήνα και Λαύριο – Προβλήματα και ακυρώσεις από τον Πειραιά

2/10/2026 - 2:22μμ
Ο 27χρονος, τέταρτος συλληφθείς για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για συμπληρωματική απολογία στους δύο κατηγορούμενους για τη φονική έκρηξη στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

2/10/2026 - 1:29μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού)
ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Έξι μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης μετά από αδιαθεσία στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα

2/10/2026 - 12:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σιδηρόκαστρο Σερρών: 87χρονη έχασε τη ζωή της σε φωτιά στο σπίτι της

2/10/2026 - 9:28πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή, σήμερα, του 32χρονου Ρουμάνου στον εισαγγελέα (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)

Λαύριο: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 32χρονο Ρουμάνο για την επίθεση στην πρώην σύντροφό του

13 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

ΣτΕ: Τέλος στην 20ετή και 10ετή παραγραφή για φορολογικές οφειλές – Ισχύει η 5ετία

42 λεπτά πριν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (κέντρο), ο προεδρικός σύμβουλος Εμανουέλ Μπον (αριστερά), ο υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας Ρολάν Λεσκύρ, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Πιέρ-Αντρέ Ιμπέρ (δεύτερος από δεξιά) και η σύμβουλος Καμίγ Μορφουάς ντε Μπρουκέρ, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 (φωτ.: EPA/ LUDOVIC MARIN/ POOL MAXPPP OUT)

G7: Αποδέσμευση έως 100 εκατ. βαρελιών πετρελαίου για να «φρεναριστούν» οι τιμές

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γεωργία Παναγοπούλου)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι κλείνουν το σαββατοκύριακο στην Αθήνα

2 ώρες πριν
Ο Γιώργος Βακαλό στην εικαστική εκπομπή «Εικόνες», το 1979, με αφορμή έκθεσή του στο Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο «Ώρα» για τα 40 χρόνια παρουσίας του καλλιτέχνη στην Ελλάδα (πηγή: ert.gr/ert-arxeio/giorgos-vakalo-2-oktovriou-1991/)

Γιώργος Βακαλό: Ο Κωνσταντινουπολίτης που μας έμαθε το design

2 ώρες πριν
Δεύτερη μέρα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Κρήτη. Οι καταστροφές είναι μεγάλες σε κάποια σημεία του νησιού, όπως στα Ζωνιανά του δήμου Μυλοποτάμου (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)

Σε κόκκινο συναγερμό η Κρήτη λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV