pontosnews.gr
Κυριακή, 16/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Αφιέρωμα στη μνήμη του Πόντιου σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Πέθανε πέρυσι ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς

29/09/2021 - 5:39μμ
(Φωτ. αρχείου: dipethekozanis.gr)

(Φωτ. αρχείου: dipethekozanis.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αφιερωμένο στη μνήμη του σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη, ο οποίος έφυγε πρόωρα και αιφνίδια από τη ζωή, είναι το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, που διοργανώνεται από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Έξι θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες –«Κόκκινη Κουίντα», «Βόρειο Πεδίο», «Ονειρόδραμα», «Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας», «Θεατροδρόμιο» και «Θεατρική Σκηνή Κοζάνης»– με τις παραστάσεις τους θα αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνον, που κατά τη διάρκεια της 12ετούς προσφοράς του στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, αγκάλιασε στήριξε και προώθησε το έργο των θεατρικών ομάδων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βασίλης Μυριανθόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του θεάτρου, «η σκέψη μου ήταν να προωθήσουμε τη δουλειά των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων που διαθέτει η περιοχή, κάτι που δεν στάθηκε δυνατό λόγω των επαναλαμβανόμενων αυστηρών περιοριστικών μέτρων που υπήρξαν στην περιοχή».

Πρόγραμμα παραστάσεων

  • 7 & 8 Οκτωβρίου, «Εναλλακτική Σκηνή», στις 21:00, «Η κυρία Μαρίτσα» του Κώστα Μουρσελά από τη «Κόκκινη Κουίντα», σκηνοθεσία: Γιώργος Λεπίδας & «Η ζωή είναι ωραία», «Κλειστές πόρτες» του Αχιλλέα Αρχοντή, σκηνοθεσία: «Κόκκινη Κουίντα».
  • 9 Οκτωβρίου, «Αίθουσα Τέχνης», στις 21:00, «HYPERSPACE ή Αλλιώς…» της Δανάης Λιοδάκη από το «Βόρειο Πεδίο», σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας.
  • 16 & 17 Οκτωβρίου, «Αίθουσα Τέχνης», στις 21:00, «Φόνος στην οδό Λουρσίν» του Ευγένιου Λαμπίς, από την ομάδα «Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας», σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης.
  • 30 & 31 Οκτωβρίου, «Εναλλακτική Σκηνή», στις 21:00, «Η Νύχτα Των Μυστικών» του Gabriel Arut, από το «Ονειρόδραμα», σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης.
  • 12 & 13 Νοεμβρίου, «Εναλλακτική Σκηνή», στις 21:00, «Οι Πιο Δυνατές» της Άννας Ανδριανού, από το «Θεατροδρόμιο», σκηνοθεσία: Γιώργος Κοντορίκος.
  • 19, 20 & 21 Νοεμβρίου, «Αίθουσα Τέχνης», στις 21:00, «Ρωξάνη» του Νικόλαου Κέφαλου, από τη «Θεατρική Σκηνή Κοζάνης», σκηνοθεσία: Νικόλαος Κέφαλος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: ebu.ch)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Στο Μπουργκάς θα διεξαχθεί η Eurovision τον Μάιο του 2027

13/08/2026 - 1:45μμ
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

12/08/2026 - 11:51μμ
Με μουσική και τραγούδια η πολιτική κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Καλογερόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» με το τραγούδι του «Καραϊσκάκης» και παρατεταμένο χειροκρότημα

12/08/2026 - 3:48μμ
Εικόνα από την κηδεία του συγγραφέα Στέλιου Ράμφου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

12/08/2026 - 1:54μμ
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

11/08/2026 - 10:10μμ
Το μνημειακό μαρμάρινο άγαλμα νεαρού άνδρα, ύψους 2,2 μέτρων, που αποκαλύφθηκε στις αρχαίες Σάρδεις και χρονολογείται στο 470-450 π.Χ. (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάρδεις: Το άγαλμα των 2.500 ετών που σώθηκε επειδή έγινε… πλακόστρωτο

10/08/2026 - 8:38μμ
Ο Νίκος Καλογερόπουλος στην κηδεία του μουσικού Στέλιου Βαμβακάρη, στις 20 Ιουνίου 2019 (φωτ. αρχείου: Στέλιος Μισίνας/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος

9/08/2026 - 8:56μμ
(Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου/pontosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πρέσπεια 2026»: Η καρδιά του πολιτισμού χτυπά ξανά στα ακριτικά σύνορα

9/08/2026 - 8:30μμ
Η Μέριλιν Μονρόε με τον Αλέκο Λιδωρίκη, στον οποίο παραχώρησε την ιστορική συνέντευξη το 1954 (φωτ.: Αρχείο Λιδωρίκη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέριλιν Μονρόε: «Θα ήθελα να είχα γεννηθεί στον τόπο σας» – Η άγνωστη ελληνική εξομολόγηση

9/08/2026 - 10:09πμ
Το Lamassu of Nineveh (2018) του Michael Rakowitz στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ακρόπολης. Ο φτερωτός ταύρος ύψους περίπου 4,3 μέτρων αποτελεί «επανεμφάνιση» της προστατευτικής ασσυριακής θεότητας που βρισκόταν στην Πύλη Νεργκάλ της αρχαίας Νινευή και καταστράφηκε από το ISIS το 2015 (φωτ.: Natalia Tsoukala / ΝΕΟΝ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Ασσυρίων: Ο φτερωτός ταύρος της Νινευή «φυλά» την Ακρόπολη – Ένα σύμβολο που επέστρεψε από την καταστροφή

7/08/2026 - 5:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: YouTube/EviaVima)

Μάχη με τις φλόγες στη Σκύρο: Εκκενώσεις και ενεργοποίηση του Copernicus

7 ώρες πριν
(Φωτ.: hellenicnavy.gr)

Συγκίνηση στην Τήνο: Τιμήθηκαν η Παναγία και οι ήρωες του «Έλλη»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας)

Λαϊκοποντιακή βραδιά στον Απιδεώνα

8 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/paokagiouandrea?locale=el_GR)

Ποντιακή βραδιά με τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα στην Καβάλα

9 ώρες πριν
Απίστευτες εικόνες από το Καραβοστάσι της Ανατολικής Μάνης (εικ.: facebook.com/pantelis.apostolakos)

Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί οδηγών στην Ανατολική Μάνη

9 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV