pontosnews.gr
Σάββατο, 3/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκλογές Γερμανίας 2021: Τα σενάρια για τη μετά-Μέρκελ εποχή

«Πάτωσε» ο εκλεκτός της καγκελαρίου, όλα δείχνουν επιστροφή του SPD στην εξουσία

26/09/2021 - 11:11μμ
(Φωτ.: EPA / Sean Gallup / POOL)

(Φωτ.: EPA / Sean Gallup / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παραμονή της… Άνγκελας Μέρκελ στην εξουσία δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία, καθώς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Όλαφ Σολτς με 26% έχει ένα προβάδισμα της τάξης του 1,5% έναντι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) του Άρμιν Λάσετ (24,5%).

Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστούν πολύμηνες διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, και ως εκ τούτου η απερχόμενη καγκελάριος ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ.

Τα μετεκλογικά σενάρια έχουν ήδη αρχίσει να πυκνώνουν και παρά το γεγονός ότι η διαφορά είναι μικρή, ο γενικός γραμματέας του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ ανακοίνωσε την επιστροφή του κόμματος στην Καγκελαρία στη μετά-Μέρκελ εποχή.

Από την άλλη πλευρά, ο εκλεκτός της καγκελαρίου τόνισε ότι είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Ο Άρμιν Λάσετ για πρώτη φορά εδώ και 72 χρόνια οδηγεί τα ποσοστά του CDU κάτω από το 30%. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το κόμμα έχει χάσει το 8,4% των ψήφων που πήρε το 2017.

Αντιθέτως, τα ποσοστά του SPD είναι αυξημένα κατά 5,5% σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση.

Οι Πράσινοι φαίνεται να εξασφαλίζουν το 13,9% (+5), το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) 11,7% (+1), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 10,5% (-2,1) και η Αριστερά 5% (-4,2).

Αν η τελική εικόνα δεν διαφοροποιηθεί ουσιαστικά, αριθμητικά τουλάχιστον είναι εφικτός ένας «μεγάλος» συνασπισμός SPD – CDU/CSU, ή ένας συνασπισμός «Τζαμάικα» με CDU/CSU, Πράσινους, FDP, ή ένας συνασπισμός «φανάρι κυκλοφορίας» με SPD, Πράσινους, FDP. Δεν είναι εφικτός ο συνασπισμός SPD, Πρασίνων, Αριστεράς.

Το αδελφό κόμμα του CDU στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) κατέγραψε το χειρότερο αποτέλεσμα των 70 χρόνων, κερδίζοντας 32,8%, κατά έξι μονάδες λιγότερο από το 2017.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ προσέρχεται στην τελετή ορκωμοσίας του Κας Πατέλ ως διευθυντή του FBI, στο κτήριο Αϊζενχάουερ στην Ουάσινγκτον, στις 21 Φεβρουαρίου 2025 (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: Στήριξη στην Γκίλφοϊλ στον απόηχο των αποκαλύψεων της WSJ

3/10/2026 - 7:08μμ
Μαθητής λυκείου κλωτσά κάνιστρο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις, σε διαδήλωση για τις συνθήκες στην εκπαίδευση στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας, στις 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους – Άγρια επεισόδια και συλλήψεις

3/10/2026 - 6:20μμ
Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Σταγόνα στον ωκεανό για την ΕΕ η απελευθέρωση 100 εκατομμυρίων βαρελιών ντίζελ

3/10/2026 - 5:58μμ
Το κτήριο της εφημερίδας New York Times (NYT) στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)
ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: Συμφωνία δισεκατομμυρίων για το πετρέλαιο στο τραπέζι των συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία

3/10/2026 - 3:41μμ
Το επίμαχο αεροσκάφος της Flydubai που μετέφερε επιβάτες από την Ταμπούκ της Σαουδικής Αραβίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για την πτήση της flydubai: Ο συγκυβερνήτης επιτέθηκε με τσεκούρι στον πιλότο

3/10/2026 - 1:34μμ
Ρώσοι εκπρόσωποι, ανάμεσά τους ο Γιούρι Αντρέεβιτς Γκορλάτς (κέντρο) και διπλωμάτες, αναχωρούν μετά από συνάντηση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 5 Ιουλίου 2019 (φωτ. αρχείου: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα ο Γιούρι Γκόρλατς

3/10/2026 - 11:09πμ
Εικόνα από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο (φωτ.: EPA/SERGEY KOZLOV)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στη Βόρεια Γέφυρα του Κιέβου παραλύει τις μετακινήσεις στον Δνείπερο

3/10/2026 - 9:00πμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (κέντρο), ο προεδρικός σύμβουλος Εμανουέλ Μπον (αριστερά), ο υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας Ρολάν Λεσκύρ, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Πιέρ-Αντρέ Ιμπέρ (δεύτερος από δεξιά) και η σύμβουλος Καμίγ Μορφουάς ντε Μπρουκέρ, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 (φωτ.: EPA/ LUDOVIC MARIN/ POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Αποδέσμευση έως 100 εκατ. βαρελιών πετρελαίου για να «φρεναριστούν» οι τιμές

2/10/2026 - 7:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση Flydubai: «Δεν μπορούσα να αφήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν» – Η πρώτη μαρτυρία του τραυματισμένου κυβερνήτη μετά την επίθεση

2/10/2026 - 4:27μμ
Επιβάτες της πτήσης FZ 1073 στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μετά την περιπέτεια που έζησαν στον αέρα. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις για την επιστροφή των αποκλεισμένων επιβατών από το Ντουμπάι

2/10/2026 - 12:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων (Σ.Π.Φ.Ι.)/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων το ρίχνει ξανά στους ποντιακούς χορούς για μία νέα και δημιουργική χρονιά

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

34 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (φωτ.: Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης)

Η Σμυρνιά και οι τέσσερις εποχές της Μνήμης στο 3ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού, στην Πεύκη

1 ώρα πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Μπ. Τζόνσον υπογράφει τον Immigration and Nationality Act, γνωστό ως νόμο Hart-Celler, στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας, στις 3 Οκτωβρίου 1965. Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος Χιούμπερτ Χάμφρεϊ και οι γερουσιαστές Ρόμπερτ και Έντουαρντ «Τεντ» Κένεντι (φωτ.: LBJ Library / Yoichi Okamoto)

Έλληνες στην Αμερική: Η υπογραφή που άλλαξε το αμερικανικό όνειρο

1 ώρα πριν

Ολίβια Βασιλοπούλου: Η Ελληνίδα της διασποράς που ετοιμάζεται να λάμψει στο Miss Universe

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Greek Basketball League: Νίκες στην πρεμιέρα για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Την έκπληξη η Καρδίτσα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV