pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ώρα ανακοινώσεων για την τρίτη δόση του εμβολίου: Ποιους αφορά, με ποιο σκεύασμα

Πού κινούνται οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

20/09/2021 - 8:57πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση «αναμνηστικής» δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 αναμένεται να δώσει σήμερα το απόγευμα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η θετική γνωμοδότηση είναι για επανάληψη του εμβολίου σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για λοίμωξη.

Για τους ανοσοκατασταλμένους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη δόση συστήνεται ακόμα σε όσους διαμένουν Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στους υγειονομικούς και σε όσους είναι άνω των 60 ετών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν θα είναι υποχρεωτική, αλλά θα υπάρξει σύσταση.

Με εξαίρεση τους ανοσοκατασταλμένους, όσους λαμβάνουν αγωγή που ρίχνει την άμυνα του οργανισμού και τους άνω των 80, για τους οποίους η σύσταση είναι στις τέσσερις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού, η αναμνηστική δόση γίνεται στους έξι με οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν για όλους είναι της Pfizer και της Moderna, δηλαδή όσα βασίζονται στην mRNA τεχνολογία που θεωρείται ότι αντιμετωπίζει καλύτερα τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Διάφορες εργαστηριακές μελέτες, αλλά και επιδημιολογικά στοιχεία, καταδεικνύουν ότι όσο πιο μεγάλος σε ηλικία είναι κάποιος και όσο πιο μεγάλο διάστημα έχει περάσει από την δεύτερη δόση, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να κολλήσει τον ιό», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι πιθανότητες βαριάς νόσησης ή και θανάτου είναι μικρές.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι υγειονομικοί είναι διαφορετική κατηγορία, καθώς έχουν μεγαλύτερα ποσοστά έκθεσης στον ιό. «Η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου για την αποφυγή λοιμώξεων στο υγειονομικό προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας για την μετάδοση στο εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και για την αποφυγή αποδυνάμωσης του συστήματος υγείας που μπορεί να προκύψει εάν μεγάλος αριθμός υγειονομικών νοσήσει», τόνισε.

Προς το παρόν, όπως είπε, υπάρχει σκεπτικισμός για το αν η «αναμνηστική» δόση είναι απαραίτητη και για τον γενικό πληθυσμό. Η διασπορά θα μειωθεί πιο αποτελεσματικά, εξήγησε, όταν εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι, καθώς έχουν περισσότερες 10 φορές περισσότερες πιθανότητες νοσήσουν σε σχέση με έναν εμβολιασμένο που έκανε τη δεύτερη δόση πριν από επτά μήνες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Λαχείο: Στις 20 Μαΐου ξεκινούν οι κληρώσεις της νέας έκδοσης

14/05/2026 - 1:40μμ
Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές με… δύο αποτελέσματα: Πρωτιά δηλώνουν ΔΑΠ και ΠΚΣ

14/05/2026 - 9:45πμ
Στιγμιότυπο από σταθμό του ΗΣΑΠ  
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα σε ηλεκτρικό και μετρό: Καθυστερήσεις στην Αθήνα, εγκλωβισμοί επιβατών στη Θεσσαλονίκη

14/05/2026 - 8:58πμ
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος σήμερα ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

14/05/2026 - 8:10πμ
Η πολυκατοικία απ' όπου έκαναν βουτιά στο κενό οι δύο 17χρονες (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο δήμος Ηλιούπολης για τη 17χρονη – Έντονος προβληματισμός για την ψυχική υγεία των εφήβων

13/05/2026 - 10:40μμ
Ο 30χρονος σύζυγος οδηγείται στα δικαστήρια Ηρακλείου, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Δεν έπεισε για το «ατύχημα» ο 30χρονος – Προφυλακίστηκε για τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης συζύγου του

13/05/2026 - 5:43μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Πρότυπα Σχολεία: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για το 2026-27

13/05/2026 - 4:56μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Μια «ηλεκτρισμένη» Κυριακή στον Λυκαβηττό με το All Star Party του “Τhis is Athens City Festival” (vid.)

13/05/2026 - 2:27μμ
Σπασμένα ακουστικά κοντά στην πολυκατοικία στην Ηλιούπολη από την ταράτσα της οποίας έπεσαν οι 17χρονες, Τρίτη 12 Μαΐου 2026.  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Μάχη για τη ζωή δίνει η 17χρονη μετά τη βουτιά στο κενό με τη φίλη της – Η έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

13/05/2026 - 9:19πμ
Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές 2026: Στις κάλπες υπό τη σκιά των επεισοδίων σε ΑΠΘ και ΠΑΔΑ – Μαχαιρώματα, βαριοπούλες και τραυματίες

13/05/2026 - 8:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γρηγόρης Βασίλας και Γιώργος Νικόπουλος στη σκηνή του Πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη, 8 Μαΐου 2026 (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το ελληνικό ρεμπέτικο «μιλά» τουρκικά: Το μπουζούκι κερδίζει ολοένα περισσότερο την Κωνσταντινούπολη

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: allwyn.gr)

Εθνικό Λαχείο: Στις 20 Μαΐου ξεκινούν οι κληρώσεις της νέας έκδοσης

28 λεπτά πριν
Μέρος της αφίσας της εκδήλωσης (φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης ''Τραντέλλενες'')

Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους «Τραντέλλενες» στην Ξάνθη

42 λεπτά πριν
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)

«Θα βρούμε καύσιμα για το καλοκαίρι;» – Τι λένε αεροπορικές και ειδικοί για την κρίση στη Μέση Ανατολή

1 ώρα πριν
Αλιευτικό σκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Άνδρος: Ψάρευαν ανοιχτά του νησιού και «έπιασαν» υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Pixabay)

Ούτε λίγο ούτε… πολύ: Οι ώρες ύπνου που «γερνούν» πιο γρήγορα εγκέφαλο και σώμα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign