pontosnews.gr
Σάββατο, 10/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλέξης Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη κατά τη θητεία μας

Η Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

19/09/2021 - 10:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της 85ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέντευξη του έγιναν ερωτήσεις επί πολλών θεμάτων, ενώ συχνές αναφορές έγιναν στο κυβερνών κόμμα.

Για τον εμβολιασμό

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο εμβολιασμός «που είναι ελπίδα δεν προχωρά όπως θα έπρεπε, τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη». «Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και δεν μπορεί να πείσει γιατί αντί να χρηματοδοτήσει το μήνυμα με στοχευμένες καμπάνιες χρηματοδότησε το μέσο. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο μέσο».

Για την οικονομία

«Ανήθικο να νομοθετείς μόνο για τον εαυτό σου και την τάξη σου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για το μέτρο της απαλλαγής φορολογίας στη μεταβίβαση και τις γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ. Σημείωσε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία αυτό αφορά το 0,4% των φορολογουμένων, και προσέθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης φορολογεί για την τάξη του και ίσως για τον εαυτό του με βάση το πόθεν έσχες του».

«Εάν επρόκειτο για αφορολόγητο σε μεταβίβαση περιουσίας και γονικής παροχής μέχρι 150.000 ή 300.000 ευρώ δεν θα θέταμε ζήτημα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι «…τώρα ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει στα 800.000, άρα δεν ενδιαφέρεται για την μεγάλη πλειοψηφία αλλά για την τάξη του. Θα βλέπαμε την δυνατότητα να πάει το ποσό μέχρι τις 300.000 ευρώ».

Όσον αφορά στην προηγούμενη διακυβέρνηση τους, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «ήταν εξαιρετικά σημαντική κίνηση που μειώσαμε τον ΦΠΑ στο ρεύμα από το 13% στο 6% και ήρθε ο κ. Χατζηδάκης και ενσωμάτωσε αυτή τη μείωση των 7 μονάδων στα τιμολόγια. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι μειώθηκε ο συντελεστής στην εστίαση».

Προσέθεσε πως το θέμα του ΦΠΑ πρέπει να το βλέπει κανείς με βάση και τη δυναμική της οικονομίας. «Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να μπούμε σε μια πιο ορθολογική διαχείριση. Στην παρούσα φάση εμείς εκτιμήσαμε ότι τα μέτρα που πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν για την ελάφρυνση των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι τα μέτρα που καταθέσαμε χθες».

Τέλος συμπλήρωσε ότι χρειάζεται παρέμβαση για να μειωθεί το μεγάλο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και να στραφεί η παραγωγή σε πιο ανταγωνιστικά προϊόντα.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)

Για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει

Απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα μέτρα που εξήγγειλε, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κριτική που του ασκεί ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Θεωρώ αδιανόητο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που διέλυσε τη μεσαία τάξη από το 2012, να λέει σε μένα που προέρχομαι από τη μεσαία τάξη ότι δεν έχω δικαίωμα να ομιλώ. Μιλά εκείνος που δεν γνωρίζει πόσο έχει μία φρατζόλα ψωμί».

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της μεσαίας τάξης επί της κυβέρνησής του είπε «αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε την μεσαία τάξη κατά την διάρκεια της θητείας μας». «Δεν ήταν επιλογή μας, ήταν ανάγκη εθνική για να βγούμε από τα μνημόνια και να ρυθμίσουμε το χρέος…» σημείωσε και προσέθεσε: «Εμείς αφήσαμε 37 δισ. στο δημόσιο ταμείο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι αφήνει; Αφήνει χρέη και μόνο χρέη».

Για το προσφυγικό

«Αισθάνομαι ντροπή γι’ αυτό που συμβαίνει και για τη στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στα προσφυγόπουλα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε πως είναι ανήσυχος από τις διεθνείς εξελίξεις, σημειώνοντας πως «όσο υπάρχουν επεμβάσεις σε χώρες το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με λογική δεσμοφύλακα…».

Ειδικότερα για την κρίση στο Αφγανιστάν, είπε ότι «δεν αρκεί να λες ότι “η Ελλάδα θα κλείσει τα σύνορα”». «Αν δεν διεκδικήσεις μετεγκαταστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ξαναβρεθούμε μπροστά σε δυσκολίες» σημείωσε και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα με επικοινωνιακούς όρους.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)

Για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά. Και όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο βέβαιο θα είναι ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης».

Για το AUKUS

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας είναι εξέλιξη που δεν είναι σε θετική κατεύθυνση, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε: «Είναι μία συμφωνία που μας γυρίζει σε λογικές ψυχρού πολέμου και δημιουργεί ερωτηματικά για τη συνοχή και τον λόγο ύπαρξης της ατλαντικής συμμαχίας, όταν αγνοούνται σύμμαχες δυνάμεις. Δημιουργεί ερωτήματα για την Ευρώπη όταν αγνοείται».

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ευνοεί μία χώρα όπως η Ελλάδα που βασίζει την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο διεθνές δίκαιο… Απαιτείται η χώρα να αποκτήσει μία καθαρή εθνική στρατηγική» σημείωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει θέμα απειλής – Άσκοπο να ζητήσουμε εξηγήσεις από την Γκιλφόιλ

9/10/2026 - 4:19μμ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Μουσταφά Τσιφτσί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης προς Άγκυρα: Διεθνείς αναζητήσεις για Τούρκους μέλη συμμοριών στην Ελλάδα

8/10/2026 - 6:58μμ
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, στα κυβερνητικά έδρανα. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποθαλάσσια καλώδια: Ο Κικίλιας προανήγγειλε μεταφορά της αστυνόμευσης στο Λιμενικό

8/10/2026 - 5:46μμ
(Φωτ.: POOL AΠΕ-ΜΠΕ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο στην Αθήνα: «Η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας απέναντι στην Άγκυρα» γράφει ο τουρκικός Τύπος

8/10/2026 - 1:59μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάρκο Ρούμπιο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ρούμπιο: «Ισχυρός εταίρος» η Ελλάδα – LNG και ναυτιλία στο επίκεντρο

7/10/2026 - 8:50μμ
Ο Μάρκος Ρούμπιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το λόφο της Πνύκας. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο στην Πνύκα: Υποδειγματικός και απαραίτητος σύμμαχος η Ελλάδα

7/10/2026 - 7:55μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργου Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, στο ΥΠΕΞ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Συμφωνία για LNG, άμυνα και ανταλλαγή πληροφοριών

7/10/2026 - 12:19μμ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στη συνεδρίαση των συντονιστικών επιτροπών Αττικής, όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στις προτεραιότητες της παράταξης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Μοναδικός αντίπαλος της ΝΔ η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη

6/10/2026 - 11:23μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (Α) υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (Δ), κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο: Στην ατζέντα ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ

6/10/2026 - 10:35μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: EPA / Isaac Esquivel)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ρούμπιο στην Αθήνα: Τρεις συμφωνίες, F-35 και ενέργεια στο τραπέζι – Οι συμβολισμοί της επίσκεψης

6/10/2026 - 12:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς (φωτ.: EPA/Jade Gao/POOL)

Δυτική Όχθη: Μετατίθενται για τις 11 Σεπτεμβρίου 2027 οι βουλευτικές εκλογές με απόφαση Αμπάς

13 λεπτά πριν
Η πρώτη σελίδα του σημειώματος του Φρίντγιοφ Νάνσεν, της 10ης Οκτωβρίου 1922, για τους άνδρες πρόσφυγες που είχαν οδηγηθεί στα τάγματα εργασίας, και ο ίδιος ανάμεσα σε Έλληνες πρόσφυγες στη Ραιδεστό (πηγές: Ψηφιακό Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου / ICRC Archives – Wikimedia Commons· σύνθεση: pontosnews.gr)

Το άγνωστο υπόμνημα Νάνσεν: Πριν κλείσει ο δρόμος της επιστροφής για τους πρόσφυγες του 1922

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τρεις νέες συλλήψεις για την έκρηξη στη Motor Oil – Αναζητείται 67χρονος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)

Συνελήφθη 52χρονος γυναικολόγος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την έκθεση «Piaf» στη Βιβλιοθήκη Φρανσουά Μιτεράν (BnF), στο Παρίσι, στις 13 Απριλίου 2015. Η Εντίθ Πιάφ θα γινόταν 100 ετών στις 19 Δεκεμβρίου 2015. Το «Μικρό Σπουργίτι» έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου 1963 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Εντίθ Πιάφ, το «σπουργιτάκι» που συγκινεί ακόμα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Ομαλοποιείται σταδιακά η αγορά ψαριών μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των αλιέων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV