pontosnews.gr
Τρίτη, 16/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επίθεση με βιτριόλι: Ξεκινά σήμερα η δίκη – Το μήνυμα της Ιωάννας

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν αν όντως πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

15/09/2021 - 8:33πμ
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε στο δικαστήριο με ειδική μάσκα που «κρατάει» το πρόσωπό της και την προστατεύει από το φως του ήλιου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε στο δικαστήριο με ειδική μάσκα που «κρατάει» το πρόσωπό της και την προστατεύει από το φως του ήλιου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παρά το γεγονός ότι, όπως δηλώνει, είναι εξαιρετικά δύσκολο για πρακτικούς και συναισθηματικούς λόγους, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρίσκεται σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό πριν από 16 μήνες, τον Μάιο του 2020.

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα», λέει.

Κατηγορούμενη είναι η 37χρονη συντοπίτισσά της που έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης· το όριο του 18μήνου δεν επιτρέπει καθυστερήσεις για την ετυμηγορία των δικαστών. Επικαλούμενη κώλυμα, δεν παραβρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε την κοινή γνώμη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά από εννέα χειρουργεία ζει υπό ειδικές συνθήκες, και έπονται και άλλες επεμβάσεις.

«Έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δεν μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο, ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν. Μπορώ να βγω από το σπίτι υπό προϋποθέσεις, αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου. Πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβά συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ!.

Ενδιαφέρον όμως για την υπόθεση έχουν και νομικοί, καθώς οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν αν όντως πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ή αν θα δεχθούν τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι, ανεξαρτήτως των βλαβών που υπέστη το θύμα, η 37χρονη δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και άρα θα πρέπει να αποδοθεί ευμενέστερος ποινικός χαρακτηρισμός για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη συνελήφθη έναν μήνα μετά. Παρά τη σωρεία των επιβαρυντικών στοιχείων, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αρνήθηκε να πει οτιδήποτε. Τελικά, έλυσε τη σιωπή της 11 μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2021. Τότε, σε συμπληρωματική απολογία, είπε στην ανακρίτρια πως όντως επιτέθηκε στην Ιωάννα με το βιτριόλι, αλλά αρνήθηκε πως την ήθελε νεκρή.

Ζητώντας συγγνώμη, απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο όμως δεν προσδιόρισε.

Πάντως, η ομολογία δεν άλλαξε την άποψη των δικαστών που έκριναν την υπόθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον περασμένο Μάιο παρέπεμψε την δράστιδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υιοθετώντας απόλυτα την εισήγηση του εισαγγελέα που έδωσε τη νομική του απάντηση στη θέση της κατηγορουμένης ότι πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη: «Ήθελε να την σκοτώσει» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, επικαλούμενος πολλά δεδομένα, με κυρίαρχο την ποσότητα του υγρού που έριξε η κατηγορουμένη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Από τον Κορυδαλλό στη ΓΑΔΑ μετά την ανατροπή της αποφυλάκισής του

15/06/2026 - 9:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

15/06/2026 - 7:45μμ
Το περίπτερο της εθελοντικής δράσης του Allwyn Care
ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Allwyn Care Life Savers» μας περιμένουν αύριο 16 Ιουνίου στον Πειραιά

15/06/2026 - 7:10μμ
Καπνός από τη φωτιά στα Ζησιμαίικα Αχαΐας, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Fire & Weather Hellas / Βασίλης Καραπαπάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν σε δασική έκταση στα Ζησιμαίικα

15/06/2026 - 6:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας – 36 ειδικότητες με αμειβόμενη πρακτική

15/06/2026 - 5:11μμ
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επιβιβάζεται σε ταξί προκειμένου να μεταβεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιωτόπουλος: Νέο βούλευμα ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του στη φυλακή

15/06/2026 - 4:47μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: 56χρονος έχασε τη ζωή του όταν δυναμίτιδα εξερράγη στα χέρια του

15/06/2026 - 3:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε οχήματα – Περισσότερες από 10 συλλήψεις

15/06/2026 - 2:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

15/06/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

15/06/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Chris Torres)

Μουντιάλ 2026: Ισόπαλο το Ιράν με τη Νέα Ζηλανδία

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Η Σαουδική Αραβία του Δώνη πήρε βαθμό από την Ουρουγουάη

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Stephen Brashear)

Μουντιάλ 2026: Η Αίγυπτος έβαλε… δύσκολα στο Βέλγιο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Wikimedia Commons – Büyükada Greek Orphanage Collection)

Συμφωνία-ορόσημο για το Ελληνικό Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου – Νέα εποχή για το ιστορικό ξύλινο μνημείο

8 ώρες πριν
Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα στη Νοαλούνγκα της Αδελαΐδας (φωτ.: Greek Orthodox Parish of Saint Andrew Noarlunga/Michael Tsakrios)

Η ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Ανδρέα στη Νότια Αυστραλία γιορτάζει 40 χρόνια πίστης και προσφοράς

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας/Facebook)

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας τίμησε την παράδοση στις «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2026»

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign