pontosnews.gr
Παρασκευή, 18/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Ναι από τη Νέα Δημοκρατία, όχι από τα υπόλοιπα κόμματα

13/09/2021 - 6:08μμ
(Φωτ.: Pexels)

(Φωτ.: Pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ψηφίστηκε επί της αρχής, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

«Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Νωρίτερα, τη γνώμη τους επί του νομοσχεδίου εξέφρασαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και ζωοφιλικών συλλόγων.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, εξέφρασε την αγωνία της Ένωσης για το ύψος και την έγκαιρη χρηματοδότηση των δήμων ως προς τις προβλεπόμενες, από το νομοσχέδιο, υποδομές προστασίας των αδέσποτων ζώων. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει σχετική μεταβατική διάταξη στο νομοσχέδιο έως ότου ξεκινήσει η χρηματοδότηση των δήμων.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Ειρήνη Μολφέση, είπε ότι το νομοσχέδιο είναι σε λάθος βάση, και ότι θεσπίζει ένα ασφυκτικό πλέγμα υποχρεώσεων στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, με μια τάση ελέγχου των πολιτών.

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, είπε ότι το νομοσχέδιο περιέλαβε αρκετές από τις προτάσεις του ΠΚΣ. Πρότεινε παράλληλα, η σχετική διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση να τηρείται στον ΠΚΣ καθώς και να περάσει στις κτηνιατρικές σχολές η αρμοδιότητα για τα μη στειρωμένα ζώα. Επίσης ζήτησε να είναι μόνο οι δήμοι υπεύθυνοι για την καταγραφή και θεραπεία των αδέσποτων ζώων.

Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Αραμπατζής είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση έχει έναν γραφειοκρατικό, τιμωρητικό και εισπρακτικό χαρακτήρα. Ειδικότερα για τη διάταξη που αφορά στη στείρωση ή εναλλακτικά την κατάθεση DNA των ζώων, είπε ότι το κόστος της είναι δυσβάσταχτο και ζήτησε την εξαίρεση της υποχρέωσης για τους κυνηγετικούς σκύλους οι οποίοι είναι «σκύλοι εργασίας».

Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, χαιρέτησε τη δημιουργία μητρώου ζώων συντροφιάς καθώς και του μητρώου παραβατών. Ζήτησε επίσης τη θέσπιση υποχρέωσης (και όχι δυνατότητας) δημιουργίας περιφραγμένων πάρκων ζώων από τους δήμους.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων ο Νικόλαος Κακαβάς είπε ότι το νομοσχέδιο φέρνει πλήρη απαξίωση των επιστημονικών φορέων και αποθέωση των ΜΚΟ και ζήτησε την απόσυρσή του.

Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπυρίδων Μάμαλης, είπε ότι η κυβέρνηση αγνόησε τους αρμόδιους επιστήμονες, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και εξέφρασε -μεταξύ άλλων- τη διαφωνία του στην υποκατάσταση των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος Ευάγγελος Παλαιοδήμος, είπε ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο το επίπεδο προστασίας των ζώων συντροφιάς υποβαθμίζεται. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην παροχή αρμοδιοτήτων διαχείρισης σε ιδιώτες, και μάλιστα, χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και χωρίς κατάλληλες υποδομές.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) Βασιλική Ζαφειροπούλου, είπε ότι οι αρμόδιοι επιστήμονες δεν είχαν τον πρώτο λόγο στη σύνταξη του νομοσχεδίου αλλά οι ΜΚΟ και οι εκτροφείς. Παράλληλα, κατέθεσε σχετικό σχέδιο νόμου που συνέταξε η ΠΕΚΔΥ και «δεν υιοθετήθηκε», ενώ εκτίμησε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης επιφέρει την υποβάθμιση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας.

Τέλος, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, είπε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν θα αλλάξουν σε τίποτα τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα των αδέσποτων ζώων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλωνοποιούσαν με AI τη φωνή συγγενών και άρπαζαν τιμαλφή – Άρπαξαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ

18/09/2026 - 11:24πμ
Από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια – Έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές

18/09/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: pixabay.com/tama66)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις – Πού αναμένονται βροχές το απόγευμα

18/09/2026 - 8:19πμ
Εικόνα από το μετρό της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Αγίας Σοφία» μετά από καπνούς

18/09/2026 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σκύλων με τρεις τραυματίες στη Βούλα

17/09/2026 - 11:54μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο συλληφθέντες για το οπλοστάσιο στις Συκιές

17/09/2026 - 9:14μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνουν τέσσερις σταθμοί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

17/09/2026 - 7:08μμ
Εκσυγχρονίζονται οι ελληνικές φυλακές, ως προς τα συστήματα ασφαλείας (φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/marcellorabozzi-2003568)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές hi-tech: Τοποθετούνται συστήματα ασφαλείας 3,7 εκατ. ευρώ

17/09/2026 - 6:43μμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατό του

17/09/2026 - 5:50μμ
Άποψη του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου στην Κοζάνη (φωτ.: Κυριάκος Κεχαγιόγλου/google.com/maps/)
ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Κοζάνη: Έχασε τη ζωή της 16χρονη μαθήτρια μέσα στο σχολείο της

17/09/2026 - 5:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ανδριάντας του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο Πάρκο της Εθνικής Μνημοσύνης στη Νέα Σμύρνη (φωτ.: Facebook / ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης)

Η Νέα Σμύρνη τίμησε τον Άγιο Χρυσόστομο, μητροπολίτη Σμύρνης

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pixabay)

Κλωνοποιούσαν με AI τη φωνή συγγενών και άρπαζαν τιμαλφή – Άρπαξαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ

29 λεπτά πριν
Διαφημιστική οθόνη μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στη Μόσχα ανακοινώνει τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, 17 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ρωσία: Βουλευτικές εκλογές υπό τη σκιά επιθέσεων με drones σε Μόσχα και Κίεβο

53 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στον Υψηλάντη Βοιωτίας, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»)

Μάχη της Πέτρας: Η τελευταία νίκη της Επανάστασης τιμήθηκε στον Υψηλάντη Βοιωτίας

1 ώρα πριν
Από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια – Έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές

2 ώρες πριν
Πιλότος F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΑ)

Τα 10 μίλια του Αιγαίου: Το διάταγμα του 1931 που η Τουρκία αμφισβήτησε δεκαετίες αργότερα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV