pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Ναι από τη Νέα Δημοκρατία, όχι από τα υπόλοιπα κόμματα

13/09/2021 - 6:08μμ
(Φωτ.: Pexels)

(Φωτ.: Pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ψηφίστηκε επί της αρχής, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

«Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Νωρίτερα, τη γνώμη τους επί του νομοσχεδίου εξέφρασαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και ζωοφιλικών συλλόγων.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, εξέφρασε την αγωνία της Ένωσης για το ύψος και την έγκαιρη χρηματοδότηση των δήμων ως προς τις προβλεπόμενες, από το νομοσχέδιο, υποδομές προστασίας των αδέσποτων ζώων. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει σχετική μεταβατική διάταξη στο νομοσχέδιο έως ότου ξεκινήσει η χρηματοδότηση των δήμων.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Ειρήνη Μολφέση, είπε ότι το νομοσχέδιο είναι σε λάθος βάση, και ότι θεσπίζει ένα ασφυκτικό πλέγμα υποχρεώσεων στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, με μια τάση ελέγχου των πολιτών.

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, είπε ότι το νομοσχέδιο περιέλαβε αρκετές από τις προτάσεις του ΠΚΣ. Πρότεινε παράλληλα, η σχετική διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση να τηρείται στον ΠΚΣ καθώς και να περάσει στις κτηνιατρικές σχολές η αρμοδιότητα για τα μη στειρωμένα ζώα. Επίσης ζήτησε να είναι μόνο οι δήμοι υπεύθυνοι για την καταγραφή και θεραπεία των αδέσποτων ζώων.

Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Αραμπατζής είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση έχει έναν γραφειοκρατικό, τιμωρητικό και εισπρακτικό χαρακτήρα. Ειδικότερα για τη διάταξη που αφορά στη στείρωση ή εναλλακτικά την κατάθεση DNA των ζώων, είπε ότι το κόστος της είναι δυσβάσταχτο και ζήτησε την εξαίρεση της υποχρέωσης για τους κυνηγετικούς σκύλους οι οποίοι είναι «σκύλοι εργασίας».

Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, χαιρέτησε τη δημιουργία μητρώου ζώων συντροφιάς καθώς και του μητρώου παραβατών. Ζήτησε επίσης τη θέσπιση υποχρέωσης (και όχι δυνατότητας) δημιουργίας περιφραγμένων πάρκων ζώων από τους δήμους.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων ο Νικόλαος Κακαβάς είπε ότι το νομοσχέδιο φέρνει πλήρη απαξίωση των επιστημονικών φορέων και αποθέωση των ΜΚΟ και ζήτησε την απόσυρσή του.

Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπυρίδων Μάμαλης, είπε ότι η κυβέρνηση αγνόησε τους αρμόδιους επιστήμονες, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και εξέφρασε -μεταξύ άλλων- τη διαφωνία του στην υποκατάσταση των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος Ευάγγελος Παλαιοδήμος, είπε ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο το επίπεδο προστασίας των ζώων συντροφιάς υποβαθμίζεται. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην παροχή αρμοδιοτήτων διαχείρισης σε ιδιώτες, και μάλιστα, χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και χωρίς κατάλληλες υποδομές.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) Βασιλική Ζαφειροπούλου, είπε ότι οι αρμόδιοι επιστήμονες δεν είχαν τον πρώτο λόγο στη σύνταξη του νομοσχεδίου αλλά οι ΜΚΟ και οι εκτροφείς. Παράλληλα, κατέθεσε σχετικό σχέδιο νόμου που συνέταξε η ΠΕΚΔΥ και «δεν υιοθετήθηκε», ενώ εκτίμησε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης επιφέρει την υποβάθμιση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας.

Τέλος, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, είπε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν θα αλλάξουν σε τίποτα τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα των αδέσποτων ζώων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις λόγω προγραμματισμένων ελέγχων από την ΥΠΑ

10/06/2026 - 8:58πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Το καλοκαιράκι προχωρά – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

10/06/2026 - 8:09πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναστηράκι: Νεαρή γυναίκα έπεσε από τον 6ο όροφο κτηρίου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

9/06/2026 - 11:50μμ
Τα MAT έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, 7/12/23 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λυγγερίδη: Κατέθεσαν φίλαθλοι που βρέθηκαν στον μοιραίο αγώνα – Ξέσπασαν οι γονείς του νεαρού αστυνομικού

9/06/2026 - 10:46μμ
(Φωτ.: facebook / Φίλιππος Φόρτωμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού: Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς επισκέφθηκε την πηγή της μνήμης

9/06/2026 - 10:11μμ
Το σπίτι όπου συνέβη το διπλό φονικό (φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Πήγα να τους ξυπνήσω, δεν άνοιγε η πόρτα» – Ειδοποίησε την αστυνομία δυο ώρες μετά

9/06/2026 - 9:39μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ζάππειο για ομοφοβική επίθεση

9/06/2026 - 8:35μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό έγκλημα στην Αιγιάλεια: Ο γιος έφερε και τραύμα από αεροβόλο – Μάχη με τον δράστη έδωσε η μητέρα

9/06/2026 - 5:56μμ
Ολοήμερο party στα εγκαίνια του νέου καταστήματος Allwyn στο Σύνταγμα
ΕΛΛΑΔΑ

Λαμπερά εγκαίνια για το νέο κατάστημα της Allwyn στο Σύνταγμα

9/06/2026 - 3:00μμ
Νεκροί εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι τους στην Αιγιάλεια μητέρα και γιος, Τρίτη 9 Ιουνίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό έγκλημα συγκλονίζει το Αίγιο – Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

9/06/2026 - 2:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια γυναίκα περνά μπροστά από πολιτικές αφίσες τοιχοκολλημένες σε δρόμο της Βηρυτού, στον Λίβανο. Οι αφίσες απεικονίζουν ένα χέρι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να κρατά ένα στιλέτο που συμβολίζει το Ισραήλ, με τη λεζάντα: «Η Αμερική είναι πανούκλα και η πανούκλα είναι η Αμερική» (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν βομβαρδίζει αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο – Δραματική η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)

Αλεξανδρούπολη: Βιωματικό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού

48 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις λόγω προγραμματισμένων ελέγχων από την ΥΠΑ

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Βουλή: Πρεμιέρα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Ο «οδικός χάρτης» και τα επόμενα βήματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Το καλοκαιράκι προχωρά – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μοναστηράκι: Νεαρή γυναίκα έπεσε από τον 6ο όροφο κτηρίου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign