pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανοίγει απόψε ο 24ος Ακριτικός Κύκλος στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Ο καιρός... αναπροσάρμοσε το πρόγραμμα

9/09/2021 - 12:41μμ
(Φωτ.: Facebook / Νίκος Αλβανούδης)

(Φωτ.: Facebook / Νίκος Αλβανούδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί ο καιρός να μην ήταν σύμμαχος και η χθεσινή έναρξη του 24ου Ακριτικού Κύκλου στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης να αναβλήθηκε λόγω βροχής, ωστόσο όλα είναι έτοιμα στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» για σήμερα το βράδυ.

Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», που διοργανώνει τις πενθήμερες εκδηλώσεις, ανακοίνωσε ότι… καιρού επιτρέποντος η αυλαία θα πέσει τελικά τη Δευτέρα.

Έτσι, σήμερα τον κύκλο ανοίγει ο Σεραφείμ Μαρμαρίδης (λύρα-τραγούδι). Μαζί του οι: Κώστας Ταμουσίδης (λύρα), Αναστάσιος Παρχαρίδης και Κώστας Κυριακίδης (τραγούδι), Βασίλης Φωλίνας (αγγείο), Γιώργος Ψωμιάδης (νταούλι) και Ιάκωβος Νικολαΐδης (αρμόνιο).

Την Παρασκευή, με βάση το ισχύον πρόγραμμα, το Μουσικό Εργαστήρι των «Ακριτών» θα δώσει παράσταση με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Στη λύρα οι Γιώργος Πουλαντσακλής και Θεόδωρος Τοπαλίδης, στο τραγούδι οι Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης, Βασίλης Τοπαλίδης και Χρήστος Γεωργιάδης, στο λαούτο ο Χάρης Πορφυρίδης, στο αρμόδιο ο Άκης Γεωργιάδης και στο νταούλι ο Γιώργος Ψωμιάδης.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στον 24ο Ακριτικό Κύκλο θα εμφανιστούν οι: Αντώνης Παπαδόπουλος (λύρα-τραγούδι), Κώστας Σαμίδης, Δημήτρης Ξενιτόπουλος και Αριστοτέλης Αρχιτεκτονίδης (λύρα), Αχιλλέας Βασιλειάδης και Δημήτρης Καρασαββίδης (τραγούδι), Γιώργος Ψωμιάδης και Βασίλης Αυγητίδης (νταούλι), και Ιάκωβος Νικολαΐδης (αρμόνιο).

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνουν οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιώργος Ευσταθιάδης (λύρα), Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και Στέλιος Μαβίδης (τραγούδι), Νίκος Σιδηρόπουλος (τραγούδι), Κώστας Ζώης και Κώστας Πετρίδης (νταούλι) και Σταύρος Τουλκερίδης (αρμόνιο).

Σύμφωνα με το αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει ακόμα μία συναυλία.

Η γιορτή παράδοσης και πολιτισμού στη Σταυρούπολη, υπό την αιγίδα του Δήμου Παύλου Μελά και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ξεκινά κάθε μέρα στις 20:00. Ισχύουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook.com/epmatsoukas)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Αναβίωσε το έθιμο «Τ’ αποθαμενίων το κερίν» και έκοψε βασιλόπιτα

15/01/2026 - 5:17μμ
Στιγμιότυπο από το 3ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Σκύδρα (φωτ.: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος Νέων» Αρσενίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σκύδρα: Ανακοινώθηκε το 4ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών – Πού αφιερώνεται

15/01/2026 - 12:24μμ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το παλαιό ημερολόγιο με μεταμφιεσμένους στο κέντρο της Τραπεζούντας. Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Sabah / Meltem Yılmaz Karakurum)
ΠΟΝΤΟΣ

Ένα ποντιακό έθιμο που δεν χάθηκε στην Τουρκία: Καλαντάρ’ στο κέντρο της Τραπεζούντας

15/01/2026 - 10:10πμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: thriassio.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Ασπρόπυργος: Κινητοποίηση για το στεγαστικό των Ποντίων

14/01/2026 - 9:43μμ
Ο Νίκος Ζουρνατζίδης στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  Εδεσσαϊκή)
ΠΟΝΤΟΣ

Παρουσιάστηκε στη Σκύδρα το έργο του Νίκου Ζουρνατζίδη: Η έρευνα που χαρτογραφεί τον χορευτικό Πόντο

14/01/2026 - 8:04μμ
(Πηγή: facebook.com/PontioiGlyfadas)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πόντιοι, Μικρασιάτες και Κρήτες στη Γλυφάδα έκοψαν βασιλόπιτα με χορό και τραγούδια – Η συνεργασία στα καλύτερά της

14/01/2026 - 6:06μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Το ρήμα νεράσκουμαι και μια …αρχαία παρεξήγηση

14/01/2026 - 12:35μμ
Στιγμιότυπο από τη βράβευση (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών βράβευσε τον Δ. Τομπουλίδη – «Θα συνεχίσω να προσφέρω σε ό,τι προωθεί τον πολιτισμό των προγόνων μου»

14/01/2026 - 10:52πμ
Ο Κόλιας - Νικόλας Ιωαννίδης πρωταγωνιστής της ιστορίας της «Καρφίτσας από την Αργυρούπολη» (εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Η καρφίτσα από την Αργυρούπολη» της Αλεξίας Ιωαννίδου στο Μουσείο «Κεντώντας τη Μνήμη» της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων

13/01/2026 - 9:20μμ
Ευθύμιος Ζήλων και Γερμανός Καραβαγγέλης (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ευθύμιος Αγριτέλης προς Γερμανό Καραβαγγέλη: «Η Κερασούς πνέει τα λοίσθια υπό της πτέρνας του κακούργου»

13/01/2026 - 5:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

4 λεπτά πριν
(Πηγή: imma.edu.gr)

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Παρουσιάζεται το Ημερολόγιο 2026 με τίτλο «Θεσσαλονικέων Ενθυμήματα. Εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια της Θεσσαλονίκης (1896-1912)»

30 λεπτά πριν
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας, σε εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο της Ισπανίας, το 2017 (φωτ.: EPA/Javier Lopez)

Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη στη Μαδρίτη

57 λεπτά πριν
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης που έχασε τη ζωή του στην Ερέτρια (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σήφης Βαλυράκης: Διαπληκτισμό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με άνδρες σε αλιευτικό σκάφος την ημέρα που πέθανε ανέφερε μάρτυρας στο ΜΟΔ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/epmatsoukas)

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Αναβίωσε το έθιμο «Τ’ αποθαμενίων το κερίν» και έκοψε βασιλόπιτα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)

ΓΕΕΘΑ: Δελτίο απογραφής πρέπει να καταθέσουν όσοι γεννήθηκαν το 2008-2009 και είναι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029-2030

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign