pontosnews.gr
Τρίτη, 19/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυβέρνηση κατά Αποστολάκη: Κατώτερος των περιστάσεων – Είπε «όχι» στο και πέντε

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένουν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας

31/08/2021 - 4:57μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καραμπόλα στον κυβερνητικό σχεδιασμό προκάλεσε η άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η… δημιουργία του οποίου κράτησε μόλις λίγες ώρες, όσες χρειάστηκαν μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού για να παραιτηθεί ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Σε επίσημη δήλωσή του ανέφερε ότι στην επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό είχε θέσει δύο όρους προκειμένου να αναλάβει τη θέση του Νίκου Χαρδαλιά που έγινε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αντί του Αλκιβιάδη Στεφανή ο οποίος έμεινε εκτός υπουργικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε, ζήτησε να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας –όπως και έγινε, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει και τη «μεταβίβαση» της Πυροσβεστικής–, αλλά και να υπάρξει διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του. Εφόσον, όμως, έκρινε ότι δεν υπάρχει η δεύτερη συνθήκη, τότε ανακοίνωσε πως υπό αυτούς τους όρους δεν θα αποδεχθεί το διορισμό.

Έτσι, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας θα παραμείνουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επικεφαλής του οποίου είναι πλέον ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση.

Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα διατηρήσει το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων, ενώ τον επιχειρησιακό συντονισμό θα έχει ο σημερινός γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Κυβέρνηση: Κατώτερος των περιστάσεων ο Αποστολάκης

Σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον Ευάγγελο Αποστολάκη ότι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ότι δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ και ότι υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. «Κρίμα για την υστεροφημία του», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την προϋπόθεση της διακομματικής συναίνεσης, εξήγησε ότι υπήρξε επικοινωνία τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τη Φώφη Γεννηματά και ότι όλα ήταν έτοιμα για την ορκωμοσία του νέου υπουργού.

«Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε “αποστάτη” τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για “εξαγορά” του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση και τορπίλισε μια μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που υπουργός αρνείται τη θέση λίγο πριν από την ορκωμοσία του: Το 2012 ο Βασίλης Ράπανος που επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Τη θέση του πήρε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης είναι η δεύτερη φορά που ο Ευάγγελος Αποστολάκης προκαλεί σφοδρή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

το 2019, όταν ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση υπουργού Άμυνας ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης επί χούντας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρών στις τηλεδιασκέψεις για την Ουκρανία

19/08/2025 - 11:06πμ
Εορτασμός Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Αποστόλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκαπενταύγουστος 2025: Ευχές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας με αφορμή την γιορτή της Παναγίας

15/08/2025 - 2:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης – Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη: «Ζήτησε 8 φορές 112, και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες»

14/08/2025 - 3:38μμ
Υπουργείο Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης έφερε ρήγμα μεταξύ ΥΠΕΞ και πρεσβείας στο Λουξεμβούργο

12/08/2025 - 10:06μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φθινόπωρο προκλήσεων για την κυβέρνηση: Η αγωνία των δημοσκοπήσεων, το… σπριντ μέχρι τη ΔΕΘ και το «βουνό» του ΟΠΕΚΕΠΕ

10/08/2025 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Βασικά σημεία του νομοσχεδίου για το Μεταναστευτικό

8/08/2025 - 11:59μμ
Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις διεθνείς σχέσεις, την άμυνα και την ενεργειακή ασφάλεια (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ECONOMIST IMPACT/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μανιάτης: Ζητά από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας για παράνομες και προκλητικές ενέργειες σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο

8/08/2025 - 7:02μμ
Το εσωτερικό του ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λένα Σαμαρά: Την ερχόμενη Δευτέρα η κηδεία της, στο Α’ Νεκροταφείο

8/08/2025 - 2:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Λένας Σαμαρά

8/08/2025 - 8:45πμ
Στιγμιότυπο από συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη (φωτ. αρχείου: EPA/Radek Pietruszka)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Μάιο είχαν κατατεθεί οι θέσεις της Ελλάδας στον ΟΗΕ

7/08/2025 - 2:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη  χθεσινή συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Ντ. Τραμπ: Ο Πούτιν ίσως να μη θέλει να κάνει συμφωνία ειρήνευσης

17 λεπτά πριν
Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σταυρού «Ξενιτέας» (φωτ.: Ξενιτέας ποντίων Σταυρού)

Οι Πόντιοι του Σταυρού χόρεψαν στα Στεφανινά και τον Άνω Σταυρό

53 λεπτά πριν
Πλήθος κόσμου κοντά στην ξύλινη εκκλησία
Kiruna, στη βόρεια Σουηδία. Η εκκλησία μεταφέρεται με ειδικά κατασκευασμένο τρόλεϊ, σε νέα τοποθεσία, πέντε χιλιόμετρα μακριά (φωτ.: EPA/Fredrik Sandberg SWEDEN OUT)

Σουηδία: Η ιστορική ξύλινη εκκλησία της Κιρούνα αλλάζει τοποθεσία!

2 ώρες πριν
Μικρός Παλαιστίνιος κάθεται πάνω σε ερείπια κτηρίου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Λωρίδα της Γάζας: Σε αναμονή της ισραηλινής απάντησης στη νέα πρόταση για εκεχειρία 60 ημερών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)

Οκτώ μέρες Πόντου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

3 ώρες πριν
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από παλιότερη φωτιά στην Πάρνηθα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Διονύσης Πατεράκης)

Χαλκηδόνα: Συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός για εμπρησμούς δασών – Είχε βάλει φωτιά στην Πάρνηθα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign