pontosnews.gr
Κυριακή, 24/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανατροπή με τον Αποστολάκη, δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο, τι αναφέρει σε δήλωσή του

31/08/2021 - 2:21μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παραίτηση με το… καλημέρα από το νέο υπουργικό σχήμα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε μιλώντας στο OPEN, προτού καν γίνει η ορκωμοσία στο Προεδρικό.

Η επιλογή του στη θέση του Νίκου Χαρδαλιά ήταν μία από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού, και μάλιστα ξεσήκωσε πολιτική θύελλα. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν ότι στον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ τονίστηκε πως πρόκειται για πρόσκληση σε αποστασία και όχι πρόσκληση σε συνεννόηση, και για δημιουργία εντυπώσεων και όχι για κίνηση ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται να ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο όρος του είναι να συμφωνήσουν ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή του στο iEidiseis.gr και στον Βασίλη Σκουρή ανέφερε: «Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα».

Σε νεότερή της ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι από τα λεγόμενα του Ευάγγελου Αποστολάκη προκύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίηση χωρίς τη συναίνεσή του.

Να σημειωθεί ότι το 2019, όταν ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση υπουργού Άμυνας ήταν ο στρατηγός Σπαντιδάκης επί χούντας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

23/05/2026 - 5:49μμ
H Λάουρα Κοβέσι βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή-προειδοποίηση Κοβέσι στην Κομισιόν για την Ελλάδα – Στο φόντο ακόμη και «πάγωμα» κονδυλίων

23/05/2026 - 2:21μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κεντρικό σύνθημα «Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία» το νέο κόμμα

23/05/2026 - 10:35πμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Ελλήνων ακτιβιστών που συμμετείχαν στον στόλο «Global Sumud Flotilla» (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίσιο τέλος για τους 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla» – Επέστρεψαν στην Αθήνα

22/05/2026 - 11:59μμ
Οι πρώην υπουργοί Κώστας Τσιάρας και Νότης Μηταράκης προσέρχονται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με τον δικηγόρο τους, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Παρασκευή 22 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Τσιάρας και Μηταράκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο κάδρο 11 βουλευτές της ΝΔ

22/05/2026 - 3:02μμ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή επί της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές και την ΕΥΠ. Παρασκευή 22 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για τις υποκλοπές: «Όχι» της ΝΔ – Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταγγέλλοντας «συγκάλυψη»

22/05/2026 - 12:54μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία»: Το νέο πολιτικό κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού – Οι βασικοί άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης

21/05/2026 - 10:30μμ
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Καιρίδης στη Βουλή, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων» – Σφοδρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Καιρίδη στη Βουλή

21/05/2026 - 5:28μμ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε στο Συλλείτουργο στο ναό του Αγίου Θεοδώρου στη Μαλακοπή της Καππαδοκίας. Διακρίνεται να αναγινώσκει το Σύμβολο της Πίστεως. Δίπλα του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και σε πρώτο πλάνο ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική επίθεση στον Ανδρουλάκη για την Καππαδοκία – Στο προσκήνιο το think tank της «Γαλάζιας Πατρίδας»

20/05/2026 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

19/05/2026 - 5:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr.)

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον 43χρονο από τα Βορίζια: Η υπόθεση περνά στο δικαστικό συμβούλιο Ρεθύμνου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αυλαία για το Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο «Fjord» και ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Ιωνία Βόλου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ;Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας στη λαμπρή λιτανεία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Στο τραπέζι συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ μιλά για πρόοδο αλλά απειλεί με νέα κλιμάκωση

4 ώρες πριν
Πλοίο στα ανοιχτά της Τραπεζούντας (φωτ.: .levantineheritage.com)

Μαρτυρία Ελισάβετ Σεϊτανίδου: Σφάξανε γυναίκες, εξόρισαν άνδρες, κατέστρεψαν κορίτσια, και τι δεν έκαναν

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign