pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός εταίρος για τις ΗΠΑ (video)

Η Ελλάδα παίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, είπε μιλώντας στο Forum «Η Ελλάδα το 2040»

27/08/2021 - 12:31πμ
(Φωτ.: ΕΡΤ)

(Φωτ.: ΕΡΤ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις διαχρονικές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του Forum «Η Ελλάδα το 2040», που διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η Ελλάδα, τόνισε, παίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής υποστήριξε, ακόμα, ότι η Ελλάδα έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της και αποτελεί ένα ιδανικό εταίρο για τις ΗΠΑ.

Όπως είπε, η Ελλάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πρώτα βήματα της εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι οι ιδέες των αρχαίων Ελλήνων σοφών για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου ενέπνευσε τους πρωτεργάτες της αμερικανικής επανάστασης να προχωρήσουν στην διακήρυξη της ανεξαρτησίας.

https://www.facebook.com/watch/?v=168524445356502

Ο αγώνας της Ελλάδας για την ανεξαρτησία της κέρδισε τον θαυμασμό των αμερικανών που παρακολουθούσαν τις ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων δήλωσε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ σημειώνοντας ότι ο συγγραφέας της αμερικανικής διακήρυξης της ανεξαρτησίας, Τόμας Τζέφερσον, απέστειλε επιστολή στον Αδαμάντιο Κοραή όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό. Επιπρόσθετα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφέρθηκε και σε Αμερικανούς φιλέλληνες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα προκειμένου να συμβάλουν στην επικράτηση της ελευθερίας. «Η ελληνική ανεξαρτησία είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, ένα πραγματικό παράδειγμα της ιστορίας του Δαυίδ με τον Γολιάθ και χαίρομαι που αυτοί οι Αμερικάνοι μπόρεσαν να παίξουν ένα μικρό ρόλο» δήλωσε χαρακτηριστικά προθέτοντας ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι ελπίζει ότι θα είναι ένας δημοκρατικός και εποικοδομητικός εταίρος ο όποιος θα σέβεται τις δεσμεύσεις του στο ΝΑΤΟ και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με τους γείτονες στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες στην περιοχή για να βελτιωθούν οι σχέσεις και να χαλαρώσουν οι εντάσεις είπε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ όμως «… δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί όταν η συμπεριφορά της Τουρκίας ενισχύει τις εντάσεις. Παρά πολύ συχνά η τρέχουσα ηγεσία της Τουρκίας φαίνεται ότι θέλει να τροφοδοτήσει τις διαιρέσεις είτε στην Ανατολική Μεσόγειο είτε στον Νότιο Καύκασο. Περιμένω ότι οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν την Τουρκία υπεύθυνη για αυτή την συμπεριφορά όταν λαμβάνει χώρα και ότι θα σταθούν στο πλευρό των ιστορικών μας εταίρων και συμμάχων.»

Στην συνέχεια ο Αμερικανός γερουσιαστής εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « οι δυνατότητες που περιμένουν την Ελλάδα είναι ανεξάντλητες». Η Ελλάδα παίζει ένα ηγετικό ρόλο στην περιοχή προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο , σημείωσε προσθέτοντας ότι η δημιουργικότητα του ελληνικού λαού θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να φτάσει σε νέα ύψη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

16/06/2025 - 1:48μμ
Ιρανοί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην Τεχεράνη, 14 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιράν-Ισραήλ: Γιατί η Αθήνα φοβάται την ανατροπή των μουλάδων

16/06/2025 - 1:24μμ
Με την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου έκλεισε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επιστρέψαμε, είμαστε όρθιοι – Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

15/06/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπο από το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου – Ποιοι και γιατί διαφώνησαν με το κείμενο θέσεων

15/06/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία – Τι αλλάζει

11/06/2025 - 5:03μμ
Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΚΟΚ
(φωτ.: EUROKNISSI / Δήμητρα Κούτρα / Toklik)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Νομοθετικές βελτιώσεις Κυρανάκη για ταξί, τροχόσπιτα, πρόστιμα

10/06/2025 - 10:52μμ
Ο Βασίλης Στίγκας στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογοδικείο για Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στίγκας χάνουν την έδρα τους

10/06/2025 - 1:02μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες

9/06/2025 - 7:16μμ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον χάρτη (φωτ.: Χ/ΓΕΕΘΑ-HNDGS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρτης του 1585 με τον Εύξεινο Πόντο εξόργισε την Τουρκία – «Φαιδρότητα» απαντά το ΥΠΕΘΑ

6/06/2025 - 6:29μμ
(Πηγή: Creative Commons/ Panoramio)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου

1/06/2025 - 10:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

9 λεπτά πριν
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: Instagram / giorgos_pilidis)

Σαρώνει και στο MMA ο Πιλίδης – Νίκησε εύκολα στον πρώτο του αγώνα

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» (φωτ. αρχείου: facebook.com/SyllogosPontionEvosmou)

Ο πολιτισμός του Πόντου στις διήμερες εκδηλώσεις της «Παναγίας Κρεμαστής» Ευόσμου

2 ώρες πριν

Εκδόσεις Κυριακίδη: Παρουσιάζονται τα βιβλία του Θεόφιλου Πουταχίδη με κοντάκια του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού

3 ώρες πριν
Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign