pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ – Οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (video, photos)

Ευρωπαϊκές χώρες σταματούν τις επιχειρήσεις εκκένωσης του Αφγανιστάν για λόγους ασφαλείας – Συλλυπητήρια από το ελληνικό ΥΠΕΞ

26/08/2021 - 11:32μμ
Εικόνα φρίκης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ που νωρίτερα έγινε θέατρο βομβιστικών επιθέσεων με πολλούς νεκρούς και τραυματίες (φωτ.: twitter/pedro seixas)

Εικόνα φρίκης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ που νωρίτερα έγινε θέατρο βομβιστικών επιθέσεων με πολλούς νεκρούς και τραυματίες (φωτ.: twitter/pedro seixas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ευθύνη για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, ανέλαβε απόψε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τον ιστότοπο Site Intelligence που παρακολουθεί τις αναρτήσεις των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από όλες τις πηγές, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 130.

Η ανάληψη της ευθύνης προκάλεσε την άμεση απάντηση του αμερικανικού Πενταγώνου που διά του στρατηγού Κένεθ Μακένζι προανήγγειλε αντίποινα εάν οι ΗΠΑ μπορέσουν να βρουν ποιοι συνδέονται με το μακελειό.

(Φωτ.: Twitter/Muhammad Khan)

Ο μαχητής μας πλησίασε στα 5 μέτρα τους Αμερικανούς στρατιώτες

Το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του προπαγανδιστικού οργάνου Amaq, καυχιέται ότι ένας μαχητής του πλησίασε σε απόσταση «μικρότερη των πέντε μέτρων» από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Γράφημα της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ (Πηγή: AFP)

Ο βομβιστής αυτοκτονίας «κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη συγκέντρωση μεταφραστών και συνεργατών του αμερικανικού στρατού» στο στρατόπεδο Μπαράν κοντά στο αεροδρόμιο «και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας περίπου 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους, συμπεριλαμβανομένων και μαχητών Ταλιμπάν».

Υπάρχουν κι άλλες «επικείμενες απειλές»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα στο Αφγανιστάν και το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις.

«Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοί συνδέεται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

Λίγο νωρίτερα η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απογευματινή επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με δεκάδες άλλους Αφγανούς αμάχους, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

The entire world is seeing the Doomsday of #Kabul as a silent spectator.

Afghans have complain from the whole of humanity.
#KabulAiport #Afghanistan pic.twitter.com/vVweL9ZCBl

— Hizbullah Khan (@HizbkKhan) August 26, 2021

«Υψηλός ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης» λέει το Φόρεϊν Όφις

«Η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια στο Αφγανιστάν παραμένει εξαιρετικά ρευστή. Υπάρχει μια συνεχιζόμενη και μεγάλη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης. Μην ταξιδεύετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Άντονι Μπλίνκεν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια της βρετανικής κυβέρνησης για τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών στην Καμπούλ.

«Πλήρωσαν την υπέρτατη θυσία ενώ βοηθούσαν άλλους να φτάσουν στην ασφάλεια. Θέλω επίσης να εκφράσω συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των Αφγανών που σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν. Είναι τραγικό που ενώ αναζητούσαν την ασφάλεια υπέφεραν στα χέρια των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Σταματούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης

Η Νορβηγία δεν μπορεί πλέον να συνδράμει στην απομάκρυνση των εναπομεινάντων υπηκόων της από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ίνε Μαρί Έρικσεν, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Οι πύλες στο αεροδρόμιο είναι ήδη κλειστές και δεν είναι πλέον εφικτό να εισέλθουν άνθρωποι», τόνισε η Έρικσεν στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Ανάλογη απόφαση πήρε και το Βέλγιο. Ισπανία και Βρετανία θα τις συνεχίσουν κανονικά.

https://twitter.com/BarzanSadiq/status/1430956011620274182

Συλλυπητήρια από την Αθήνα για τις πολύνεκρες επιθέσεις

«Η Ελλάδα καταδικάζει την απεχθή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με θύματα Αφγανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς και μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter.

«Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

https://twitter.com/Aximia2/status/1430972014324498440

Έκτακτη σύγκληση των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για το Αφγανιστάν την Δευτέρα, με τη συμμετοχή των διπλωματικών αντιπροσώπων της Βρετανίας, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και της Ρωσίας, δηλαδή των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας που διαθέτουν δικαίωμα βέτο, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σιωπηλή πορεία στο Ερεβάν, με επικεφαλής τη νεολαία της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Χιλιάδες στους δρόμους για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία – Πορείες, δάδες και μήνυμα μνήμης

24/04/2026 - 5:13μμ
Ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ανώτατοι αξιωματούχοι της Αρμενίς τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: armenpress.am)
ΚΟΣΜΟΣ

111 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Επιφυλάξεις και συζητήσεις στο Ερεβάν για το άνοιγμα των σχέσεων με την Τουρκία

24/04/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Παράταση εκεχειρίας με φόντο… ρουκέτες και διπλωματία – Το εύθραυστο τρίγωνο ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου σε τροχιά κρίσιμων αποφάσεων

24/04/2026 - 11:20πμ
Στιγμιότυπο από τη ζωντανή μετάδοση του προσκυνήματος (πηγή: youtube / 24TV)
ΚΟΣΜΟΣ

24 Απριλίου 2026: Οι Αρμένιοι τιμούν τη μνήμη των γενοκτονημένων προγόνων τους, 111 χρόνια μετά

24/04/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απειλεί να «ανοίξει πυρ» σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Λιβάνου

23/04/2026 - 11:43μμ
Ο Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η σύζυγός του Κάρολιν Μπεσέτ αποχωρούν από το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, 1η Μαΐου 1999 (φωτ.: EPA / Manny Ceneta)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Κένεντι Τζούνιορ και Κάρολιν Μπεσέτ: Η ιστορία τους έγινε σειρά – και είναι η επιτυχία της χρονιάς

23/04/2026 - 6:14μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Knap)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Δεκαεπτά τραυματίες από μετωπική σύγκρουση τρένων

23/04/2026 - 11:07πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα πλοία «Epaminondas» και «MSC Francesca»

23/04/2026 - 10:39πμ
Εικόνα από το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο για τους πεσόντες στην Εκστρατεία της Καλλίπολης, στη Λήμνο
(φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος / Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας / EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλλίπολη: Άγνωστη ιατρική έκθεση φωτίζει την αιματηρή πραγματικότητα της μάχης – 111 χρόνια μετά

23/04/2026 - 9:33πμ
Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά». 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Παράταση χωρίς συμφωνία – Σκηνικό έντασης ξανά στο Ορμούζ

22/04/2026 - 11:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ΗΠΑ: Μήνυμα Τραμπ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

8 λεπτά πριν
Άφιξη του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron (φωτ. Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Ο Μακρόν στην Αθήνα – Νέα πενταετής στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας με φόντο άμυνα, οικονομία και γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: United World Wrestling)

Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Πρεβολαράκη!

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: armenpress.am)

Κύπρος: Το ΥΠΕΞ τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων με μήνυμα μνήμης και ιστορικής ευθύνης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: orthodoxtimes.gr)

Καβάλα: Αγρυπνία μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου

2 ώρες πριν
Το μηνιαίο ρωσόφωνο εικονογραφημένο περιοδικό «Αρμένιοι και Πόλεμος» με αφιέρωμα στο Αρμενικό Ζήτημα σε σχέση με τα πολεμικά τεκταινόμενα της εποχής. Εκδιδόταν στην Οδησό το 1916 και αριθμεί 10 τεύχη (πηγή: archive.org)

Η Γενοκτονία των Αρμενίων μέσα από τον ρωσικό Τύπο της εποχής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign