pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Συναντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου

Θα του απονεμηθεί το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών

26/08/2021 - 8:53πμ
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιού Τζέρσεϊ Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ.:  EPA/SHAWN THEW)

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιού Τζέρσεϊ Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μεγάλη βαρύτητα δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην επίσκεψη του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ στη χώρα μας, καθώς θεωρεί πως επιβεβαιώνει τον στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Ο Αμερικανός γερουσιαστής που έχει πρωτοστατήσει σε πολλές αποφάσεις σε βάρος της Τουρκίας, σήμερα, στις 09:30, θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αργότερα, στις 11:45, σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης θα τον τιμήσει απονέμοντάς του το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών.

Διαχρονικός υποστηρικτής της Ελλάδας και των ελληνικών θέσεων, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, πρωτοστάτησε το 2019 μαζί με τον Μάρκο Ρούμπιο στην πρωτοβουλία για τον East Med Act, η οποία αποτελεί πλέον νόμο του αμερικανικού κράτους. Η πρωτοβουλία αυτή εξέπεμψε ισχυρό μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας των ΗΠΑ με αξιόπιστους εταίρους στην περιοχή, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Τον Ιούνιο, ο Μενέντεζ προώθησε την πρόταση για την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, με την πρόταση για το νομοσχέδιο «U.S.-Greece Defense and Interparliamentary Partnership Act 2021» ( «Αμερικανοελληνική αμυντική και διακοινοβουλευτική συνεργασία»). Στην πρόταση αυτή – από κοινού και πάλι με τον Μ. Ρούμπιο – περιλαμβάνεται σειρά εισηγήσεων για τη στενότερη αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, με ευθείες αναφορές για την ανάγκη παράδοσης περισσότερων οπλικών συστημάτων, μέσω της διαδικασίας του πλεονάζοντος υλικού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, δε, ότι το νομοσχέδιο αναγνωρίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της ασφάλειας και της ευημερίας της.

Διαπνέεται έτσι από την φιλοσοφία μιας αμερικανικής στρατηγικής για την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ζητείται από την αμερικανική διοίκηση να στηρίξει τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το σχήμα συνεργασίας 3 + 1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ). To συγκεκριμένο σχήμα μπορεί να απαντήσει σε προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς πρόκειται για μια ήδη εδραιωμένη συνεργασία ανάμεσα σε χώρες που αποτελούν σταθερούς, αξιόπιστους και δημοκρατικούς εταίρους, οι οποίοι μοιράζονται την ίδια οπτική για τις προκλήσεις στην περιοχή.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει πρωτοστατήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο για την ανάδειξη της τουρκικής παραβατικότητας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και στη συζήτηση για την κατοχή των ρωσικών S-400 από την Τουρκία – πραγματικότητα ασύμβατη με την ιδιότητα της συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ – με την ενεργοποίηση των κυρώσεων σε βάρος της, στη βάση του νόμου CAATSA.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο  νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μακάριος Λαζαρίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης για πτυχίο: «Δεν απολογούμαι» – Σφοδρή πολιτική σύγκρουση και αιτήματα αποπομπής

14/04/2026 - 3:39μμ
Η τουρκική σημαία δίπλα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Θρησκευτική η μειονότητα στη Θράκη» – Αντίδραση σε τουρκική ανάρτηση για την Ξάνθη

14/04/2026 - 3:14μμ
Η είσοδος του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό «τείχος» της Αθήνας στις απειλές Φιντάν: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις – Κινδυνολογίες και απόπειρες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας δεν ωφελούν

13/04/2026 - 5:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Medina)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Στις 24 και 25 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

11/04/2026 - 11:57πμ
Εξωτερική άποψη της Μουφτείας Κομοτηνής (πηγή: facebook.com/Gumulcinemuftuluguu?locale=el_GR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουφτεία Κομοτηνής: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι γηγενής – Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες

10/04/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Διπλωματικό μπρα ντε φερ για την εκλογή των μουφτήδων – Νέα τουρκική πρόκληση

9/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
(Πηγή: facebook.com/kyriakosmitsotakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Τι ζητάει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

8/04/2026 - 12:27μμ
Στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης» της Βουλής βρίσκεται η δικογραφία που εστάλη στο Κοινοβούλιο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπέρ της άρσης ασυλίας 11 βουλευτών της ΝΔ εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας

7/04/2026 - 1:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών

7/04/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: vimaorthodoxias.gr)

Τραγωδία στο Άγιον Όρος: Μοναχός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο μετά τη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: NTV/X)

Επεισόδιο στην Αγιά Σοφιά: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες καθώς ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία στο εσωτερικό της

3 ώρες πριν
(Φωτ.: degruyterbrill.com)

Η Γενοκτονία μέσα από τα αρχεία του Βατικανού: Διάλεξη του Θεοδόση Κυριακίδη στην ομογένεια της Νέας Υόρκης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Τουρκία: Στο μικροσκόπιο ο Μανσούρ Γιαβάς – Νέα έρευνα για προεκλογική χρήση δημοτικών πόρων

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Ο Γέργον / commons.wikimedia.org)

Τα «τσιριχτά» ζωντανεύουν στο Πέραμα: Ένα ποντιακό έθιμο μνήμης και παράδοσης

4 ώρες πριν
Γυναίκα παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιό της σε εκλογικό τμήμα στο Κιουστεντίλ, κατά τη διάρκεια βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία, 27 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Βουλγαρία: Οι πολίτες στις κάλπες… ξανά – Μάχη κατά της νοθείας υπόσχεται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign