pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χάικο Μάας: Και οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας ευθύνονται για την παταγώδη αποτυχία στο Αφγανιστάν

Καταπέλτης ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο «Der Spiegel»

20/08/2021 - 4:57μμ
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (φωτ.: EPA)

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (φωτ.: EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σφοδρή κριτική στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, για την παταγώδη αποτυχία της Δύσης στο Αφγανιστάν.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο Χάικο Μάας χαρακτήρισε «συνυπεύθυνη» για όλα όσα έχουν συμβεί, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND).

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τάσσεται υπέρ του επανελέγχου των πληροφοριών τους, της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού πυλώνα του NATO και της ανεξαρτητοποίησης από τις επιλογές της Ουάσινγκτον.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) προφανώς έκανε λάθος εκτίμηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν, όπως επίσης λάθος έκαναν και άλλες υπηρεσίες. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν βάσει αυτών των εσφαλμένων εκτιμήσεων ελήφθησαν σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε. Εκ του αποτελέσματος όμως αποδεικνύεται ότι ήταν λανθασμένες, με καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

«Αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς συνέπειες για τη λειτουργία των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Οι μυστικές υπηρεσίες ελάμβαναν λανθασμένες εκτιμήσεις η μία από την άλλη. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Στο μέλλον, οι πληροφορίες άλλων υπηρεσιών θα πρέπει να επανελέγχονται πολύ εντατικά», πρόσθεσε ο Μάας.

Απόσπασμα από το άρθρο του γερμανικού περιοδικού (φωτ.: spiegel.de)

«Η αποτυχία στο Αφγανιστάν δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην πλήρη άρνηση ανάληψης ευθύνης στον κόσμο όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, αλλά το Αφγανιστάν δεν πρέπει να επαναληφθεί ξανά», τόνισε.

«Οι εταίροι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συζητήσουν εάν η αμυντική συμμαχία είναι καν κατάλληλη για τη διεξαγωγή άλλων αποστολών εκτός της πραγματικής του. Είναι δουλειά μας να φροντίζουμε για την ειρήνη; Για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Είναι επίσης μέρος της αποστολής του η εξαγωγή της μορφής διακυβέρνησής μας; Αυτό σίγουρα απέτυχε στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο Μάας τάχθηκε επίσης υπέρ του να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός πυλώνας του ΝΑΤΟ και να γίνει πιο ανεξάρτητος από την Ουάσινγκτον.

« Στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί αποφασίζουν πολλά και εμείς ακολουθούμε γιατί δεν είμαστε καθόλου σε θέση να πραγματοποιήσουμε δύσκολες διεθνείς αποστολές χωρίς τις ΗΠΑ. Πρέπει να συζητήσουμε πολύ πιο πολιτικά πριν στείλουμε τους στρατιώτες μας οπουδήποτε. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να ακολουθούμε πάντα τις αποφάσεις της Ουάσινγκτον, ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρόεδρος εκεί», δήλωσε.

  • Πηγή: Der Spiegel /A. Πολ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με το Ιράν: Απειλές για νέα χτυπήματα και έλεγχο των ενεργειακών πηγών

11/06/2026 - 4:45μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

To Μπέλφαστ σε κατάσταση συναγερμού: Ενισχύσεις της αστυνομίας με τον φόβο νέας νύχτας ταραχών

11/06/2026 - 3:31μμ
Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας σε περιπολία στην περιοχή Ντάνκερν Γκάρντενς του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα νύχτα έντασης στο Μπέλφαστ: Εκτοξευτήρες νερού απέναντι σε διαδηλωτές – Φόβοι για επέκταση των ταραχών

10/06/2026 - 11:23μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου «Secure America Act» στο Οβάλ Γραφείο, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά – Το γνώριμο μοτίβο που επαναλαμβάνεται

10/06/2026 - 9:15μμ
Διαδηλωτές κρατούν φωτογραφία του Νετανιάχου με το σύνθημα «Θα έχει την κατάληξη του Χίτλερ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 3 Αυγούστου 2024 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν και Νετανιάχου σε μετωπική σύγκρουση: «Απειλεί την ανθρωπότητα το Ισραήλ» – «Αντισημίτης δικτάτορας ο Τούρκος πρόεδρος»

10/06/2026 - 8:03μμ
Καμένο αυτοκίνητο σε δρόμιο στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της 9ης Ιουνίου (φωτ.: EPA / Andreas Becker)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μπέλφαστ φλέγεται μετά την επίθεση με μαχαίρι – Οι φόβοι για κλιμάκωση και η πολιτική «βόμβα» του Μεταναστευτικού

10/06/2026 - 7:15μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Steve J. Henderson)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο έφυγε από τον Κόλπο με προορισμό την Ευρώπη

10/06/2026 - 5:35μμ
Μια γυναίκα περνά μπροστά από πολιτικές αφίσες τοιχοκολλημένες σε δρόμο της Βηρυτού, στον Λίβανο. Οι αφίσες απεικονίζουν ένα χέρι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να κρατά ένα στιλέτο που συμβολίζει το Ισραήλ, με τη λεζάντα: «Η Αμερική είναι πανούκλα και η πανούκλα είναι η Αμερική» (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν βομβαρδίζει αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο – Δραματική η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

10/06/2026 - 9:50πμ
(Φωτ. αρχείου: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Τι περιλαμβάνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

9/06/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ ζητά άμεση παύση πυρός, Ισραήλ και Ιράν προειδοποιούν με νέα αντίποινα

9/06/2026 - 12:12πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Sashenka Gutierrez)

Μουντιάλ 2026: Ιδανική πρεμιέρα με νίκη το Μεξικό στο «Αζτέκα»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

LEN Champions League: Παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Προ Ρέκο ο Ολυμπιακός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Μέση Ανατολή: Για μια ακόμη φορά, ο Τραμπ λέει πως ακύρωσε τις αποψινές επιθέσεις εναντίον του Ιράν καθώς επίκειται υπογραφή συμφωνίας με την Τεχεράνη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Αίγιο: Ποινή φυλάκισης στον Τζέιμς Δαλαμάγκα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ψευδή κατάθεση

4 ώρες πριν
Vintage φωτογραφία με το χορό των μαχαιριών, σε χοροεσπερίδα του Συλλόγου (φωτ.: Σύλλογος Πόντιων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)

29ος Ακριτικός Κύκλος: Η καρδιά του ποντιακού πολιτισμού χτυπά ξανά στο Στρατόπεδο Καρατάσιου!

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sashenka Gutierrez)

Μουντιάλ 2026: Η αυλαία άνοιξε στο «Αζτέκα» με λάμψη… Σακίρα

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign