pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νόλα Καραπαναγιωτίδη: Ποντιακής καταγωγής Ελληνοαυστραλή διορίστηκε δικαστής στην Αυστραλία

Η πρώτη ομογενής που φτάνει σε αυτή τη θέση

17/08/2021 - 10:45μμ
Η Νόλα Καραπαναγιωτίδη (φωτ.: twitter.com/Kon__K)

Η Νόλα Καραπαναγιωτίδη (φωτ.: twitter.com/Kon__K)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

H 46χρονη Nόλα Καραπαναγιωτίδη είναι η πρώτη Ελληνοαυστραλή γυναίκα που διορίστηκε στη θέση δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου, μια τεράστια αναγνώριση για την μεγάλη εμπειρία της στο δικαστικό σύστημα.

Η είδηση είχε θετική ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εγκάρδια σχόλια, να πλημμυρίζουν τα διαδίκτυο.

Η Νόλα Καραπαναγιωτίδη εμπνέει τους άλλους με την αφοσίωσή της, την εργασιακή της ηθική και τη δέσμευσή της για κοινωνική δικαιοσύνη. Μαζί με την εθελοντική της εργασία, τη δουλειά της ως δικηγόρου χωρίς να λαμβάνει χρήματα, για όσους δεν έχουν, η ίδια αφιερώνει επίσης το χρόνο της στην καθοδήγηση πολλών νέων γυναικών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη νομική.

Δικηγόρος για σχεδόν δύο δεκαετίες, η Νόλα Καραπαναγιωτίδη έχει δουλέψει σε Ειρηνοδικεία, Επαρχιακά και Ανώτατα Δικαστήρια και έχει επίσης αναλάβει δίκες στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο και τις ανακρίσεις. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Victoria Legal Aid και ως δικηγόρος, ενώ επίσης στο ελεύθερο χρόνο της εργάζεται μέσα στην κοινότητα, εθελοντικά.

Η ανάγκη για δικαιοσύνη, η σκληρή δουλειά, η δέσμευση στο καθήκον, φαίνεται να βρίσκονται στον πυρήνα όλων όσων έχει κάνει στη ζωή της.

Από την ηλικία των 18 ετών άρχισε να εργάζεται ως εθελόντρια σε κέντρα νομικής βοήθειας, ενώ σπούδαζε για το πτυχίο Νομικής και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Δεν σταμάτησε να εργάζεται εθελοντικά για τα επόμενα 28 χρόνια, ακόμη και όταν αντιμετώπισε δύσκολες προσωπικές προκλήσεις όταν έχασε ξαφνικά τον πατέρα της μόλις ξεκίνησε τη νομική της καριέρα.

Η Νόλα Καραπαναγιωτίδη με τον αδερφό της Κωνσταντίνο, επίσης δικηγόρο (φωτ.: twitter.com/Kon__K)

«Δεν νομίζω ότι ήμουν ποτέ πιο περήφανος», έγραψε ο αδελφός της Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβιστής και ιδρυτής του Κέντρου Πόρων Αιτούντων Άσυλο.

«Η αδερφή μου πέρασε τα τελευταία 28 χρόνια της ζωής της δίνοντας, δωρίζοντας χιλιάδες και χιλιάδες ώρες ως εθελόντρια σε έμφυλα ζητήματα, σε πρόσφυγες, σε ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα δικαιοσύνης», δήλωσε στο Νέο Κόσμο.

«Ήταν η πρώτη μου εθελόντρια στο Κέντρο Πόρων Αιτούντων Άσυλο. Θα έκανε ό, τι χρειαζόταν. Σε ηλικία 28 ετών, μόλις διορίστηκε δικηγόρος, μας εκπροσώπησε αναλαμβάνοντας μια υπόθεση για ένα άτομο που ζήτησε άσυλο, διαφωνώντας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για πρώτη φορά.

«Τέτοιος άνθρωπος είναι η αδερφή μου. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει βοηθήσει πρόσφυγες, έχει δωρίσει όλα τα έσοδα πίσω σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, δεν κράτησε ποτέ τίποτα για τον εαυτό της », λέει ο αδερφός της προσθέτοντας πόσο έκπληκτος είναι από αυτήν.

«Δεν γνωρίζω κανέναν πιο εργατικό ή ανιδιοτελή με τέτοια ακεραιότητα και αρχές, όπως η αδερφή μου», είπε, προσθέτοντας ότι η αδελφή του εκφράζει πόσο ευγνώμων είναι για αυτήν την αναγνώριση και την ευκαιρία, αν και τόσο ταπεινή, που θα προτιμούσε να αποφύγει μιλάει για τον εαυτό της.

Για το κατόρθωμα αυτό, βέβαια, δεν είναι περήφανος μόνο ο αδελφός της, αλλά και οι ομογενείς της Αυστραλίας.

Ο αείμνηστος πατέρας τους, ο Λέων Καραπαναγιωτίδης, ήταν ποντιακής καταγωγής, οπότε έχουν βαθιά κατανόηση για όσα πέρασαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, που καλλιέργησαν σε αυτούς ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

Τα αδέρφια Καραπαναγιωτίδη σε παιδική ηλικία (φωτ.: twitter.com/Kon__K)

Οι γονείς τους έφτασαν στην Αυστραλία από τη φτωχή Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν μόνοι τους, με σχεδόν καθόλου χρήματα και δεν μπορούσαν να μιλήσουν αγγλικά, αλλά είχαν τη θέληση να δουλέψουν σκληρά για να δώσουν στα παιδιά τους τις ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ.

«Ο πατέρας μου πάντα ονειρευόταν να γίνει δικηγόρος και η μητέρα μου, επίσης, θα ονειρευόταν να σπουδάσει, αλλά ήμασταν οι πρώτοι που πήγαμε ακόμη και στο λύκειο. Οπότε ακόμη και το να πηγαίνω λύκειο ήταν μεγάλη υπόθεση για την οικογένειά μου», είπε ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης.

«Όταν ήρθαν εδώ άρχισαν να εργάζονται ως καπνοπαραγωγοί και μετά σε εργοστάσια, όταν μετακομίσαμε στη Μελβούρνη». Το μόνο που ήθελαν ήταν τα παιδιά τους να έχουν επιλογές, να ζήσουν τα όνειρα τους και να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους, κάτι που δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν οι ίδιοι, λόγω φτώχειας.

Οι γονείς τους ήθελαν να τους στείλουν σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο, αλλά και οι δύο ήθελα να πάνε σε δημόσιο, επιμένοντας ότι δεν ήθελαν προνομιακή εκπαίδευση.

Οι γονείς τους δεν τους πίεσαν ποτέ να γίνουν δικηγόροι, εξήγησε ο ίδιος. «Απλώς ήθελαν να είμαστε ευτυχισμένοι και να έχουμε τις επιλογές που δεν είχαν».

  • Πηγή: Neos Kosmos/ Iris Papathanasiou.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς στη διάρκεια ελληνικού φεστιβάλ (φωτ.: facebook/ Pontian Brotherhood of SA Inc.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η μοναδικότητα των ποντιακών χορών από την Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας – Ομάλ’, Τρυγόνα και Κότσαρι στην καρδιά της Αδελαΐδας

15/03/2026 - 10:38μμ
Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές οι μαθητές του σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» στο Brooklyn (φωτ.: hellenicdailynewsny.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Μαθητές «κήρυξαν» την έναρξη των εορτασμών για την 25η Μαρτίου

15/03/2026 - 7:39μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ελληνοαμερικανός συγγραφέας Κρίστοφερ Κόσμος φέρνει τους ομογενείς πιο κοντά στην Κρήτη, μέσα από τις σελίδες του νέου μυθιστορήματός του

15/03/2026 - 2:12μμ
Ο Παναγιώτης Δαλγίτης με τη σύζυγό του Ασπασία, έξω από το σπίτι τους στο Marrickville, φωτογραφημένοι από τον Βασίλη Βασίλα (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Έκθεση φωτογραφίας «Οι τελευταίοι της μικρής Ελλάδας στο Marrickville»

14/03/2026 - 11:58μμ
Μικροί ομογενείς στην περσινή παρέλαση (φωτ.: Greektown Chicago)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Παρέλαση με Εύζωνες την Κυριακή 19 Απριλίου στο Greektown του Σικάγο

13/03/2026 - 9:45μμ
Τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης επί τω έργω. (φωτ.: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια τίμησε την ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πόντος» στην Αστόρια

12/03/2026 - 10:24μμ
Στιγμιότυπο από την παρέλαση που έγινε για την 25η Μαρτίου στο Τορόντο, το 2025 (φωτ.: Greek Community of Toronto)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καναδάς: Ο Μάρτιος είναι Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Οντάριο

12/03/2026 - 3:37μμ
Ηλικιωμένοι ποντιακής καταγωγής κάτοικοι που έγιναν  στόχος των συμμοριών (πηγή: И. Ванидис, «Греки Грузии: уехать любой ценой», Ομόνοια, τευχ. 28, 2002)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η φυγή των Ελλήνων από την Τσάλκα και οι ένοπλες ομάδες Ποντίων τη δεκαετία του 1990 στη Γεωργία

12/03/2026 - 10:19πμ
(Φωτ.: greekorthodox.org.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος δίπλα στους νέους: «Η απάντηση στη σύγχυση του κόσμου είναι ο Χριστός»

11/03/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: Facebook/@syndesmos_connectpeoplestories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια στην Αυστραλία τίμησε Ελληνίδες και Κύπριες για τη συνεισφορά τους στην κοινότητα

11/03/2026 - 9:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Super League: Στραβοπάτησε στο Περιστέρι η ΑΕΚ – Άνετα ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό

6 ώρες πριν
Μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς στη διάρκεια ελληνικού φεστιβάλ (φωτ.: facebook/ Pontian Brotherhood of SA Inc.)

Η μοναδικότητα των ποντιακών χορών από την Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας – Ομάλ’, Τρυγόνα και Κότσαρι στην καρδιά της Αδελαΐδας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U23: Χάλκινο μετάλλιο o Κολιτσόπουλος

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: YouTube)

Με μαθητές από την Ελλάδα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα €2,29 δισ. το συνολικό ποσό

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign