pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έκθετη για ακόμα μία φορά η Τουρκία: Αγνοεί τι σημαίνει δημοκρατία και απορρίπτει το διάβημα για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από το γνωστό για τις χωρίς νόημα ανακοινώσεις του τουρκικό ΥΠΕΞ

14/08/2021 - 2:23μμ
(Φωτ.: AA.tr)

(Φωτ.: AA.tr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει η Τουρκία σχετικά με την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Βαρυθυμιάδη που μετέβη στην Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου αύριο ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Στο έκτακτο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την κράτηση και απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη απάντησε με απόρριψη, υποστηρίζοντας πως «ο πρόεδρος της ΠΟΕ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Τουρκία».

Διά του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Ταντζού Μπιλγκίτς, η Άγκυρα εξέφρασε την έκπληξη της για το ελληνικό διάβημα που αφορά «έναν απλό πολίτη, χωρίς επίσημο τίτλο και επίσημη υπηρεσία».

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

«Μας ξενίζει και απορρίπτουμε τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά στο γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας σε Έλληνα υπήκοο που δεν βρίσκονταν σε επίσημη υπηρεσία, δεν είχε επίσημο τίτλο και κατείχε απλό διαβατήριο. Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι η εξουσία καθορισμού των προϋποθέσεων εισόδου στη χώρα αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους.

»Ο Έλληνας υπήκοος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με βάση τους νόμους και τους κανόνες μας, στάλθηκε πίσω στη χώρα του», αναφέρεται στην τουρκική ανακοίνωση.

Έκθετη στην ΕΕ η Άγκυρα

Στην ουσία η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν αποτελεί απάντηση ούτε και επεξηγεί ποιες είναι οι προϋποθέσεις που δεν πληρούσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Είναι προφανές πως η ποντιακή καταγωγή του και το αξίωμα που κατέχει στον οργανωμένο ποντιακό χώρο ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν του επιτράπηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Εξαιρετικά δημοκρατική στάση από την πλευρά της Τουρκίας! Ό,τι πρέπει για να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη για την πορεία του εκδημοκρατισμού της Τουρκίας που θέλει να αποκαλείται κοσμικό κράτος, έτοιμο να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μακρύς ο δρόμος και η Τουρκία δεν έχει ούτε τους ανθρώπους, ούτε και τις προϋποθέσεις εισόδου στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Για αυτό κρατείται εκεί που κρατείται και απελαύνεται από πλήθος χωρών.

Όσο για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά θα πραγματοποιηθεί, αύριο, κανονικά –με την όποια κανονικότητα μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα σαν την Τουρκία– όσες τουρκικές σημαίες και να κρέμονται στους γύρω βράχους.

Και μπορεί ο πρόεδρος της ΠΟΕ να μην είναι εκεί αλλά 353.000 νεκροί Έλληνες του Πόντου φτάνουν και περισσεύουν για να γεμίσουν τον ιερό χώρο και να στοιχειώσουν τα όνειρα εκείνων που αρνούνται να παραδεχθούν και να αναγνωρίσουν τα εγκλήματά τους.

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων είναι μονόδρομος.

Πόπη Παπαγεωργίου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΠΟΝΤΟΣ

Καβάλα: Ποντιακοί χοροί και τραγούδια προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά στον Δημοτικό Κήπο

27/04/2026 - 3:04μμ
(Φωτ.: prlogos.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

«Οι Μαθητάδες παίζ΄νε – ο Δέσκαλον τρα(γ)ωδεί»: Η 4η μαθητική ποντιακή συναυλία στην Κοζάνη συγκίνησε το κοινό

27/04/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ο Πόντος ανταμώνει»: Μια καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στη λύρα, το τραγούδι, το χορό και τη συλλογική μνήμη του ποντιακού ελληνισμού, με τα μεγαλύτερα ονόματα

27/04/2026 - 9:32πμ
(Τμήμα της αφίσας του Σπουδαστηρίου)
ΠΟΝΤΟΣ

Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού: Μια διαδρομή κατανόησης, μνήμης και ταυτότητας

26/04/2026 - 11:50μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας τίμησε τον Άγιο Γεώργιο στην εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Νέας Περάμου

26/04/2026 - 9:42μμ
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας, βουλευτή Βασίλη Οικονόμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα στέκεται και θα στέκεται πάντοτε δίπλα στην Αρμενία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι και στη δική της ιστορία

26/04/2026 - 5:41μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: inaoussa.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Αρμένιοι και Πόντιοι μαζί στη Νάουσα: Εκδήλωση για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

26/04/2026 - 3:03μμ
Στιγμιότυπο από το έργο «Η Κουτούνα, ο υπουργός εμούν», που παρουσίασε ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου. Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΠΟΝΤΟΣ

Κατάμεστη αίθουσα και θερμό χειροκρότημα στη 2η ημέρα του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου

26/04/2026 - 1:10μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Επίσημες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Καβάλα με Νίκο Δένδια και δρ Ελένη Θεοχάρους

26/04/2026 - 10:09πμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Αιγάλεω/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω σε εκδήλωση αφιερωμένη στους ανταλλάξιμους πρόσφυγες της Ηπείρου

26/04/2026 - 9:19πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο έδαφος του Λιβάνου κοντά στα σύνορα, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Λίβανος: Εκεχειρία «στα χαρτιά», νεκροί στο πεδίο – Σκιά αστάθειας και εσωτερικών ρηγμάτων

8 λεπτά πριν
Οι Ναζί στην Αθήνα. Από το ντοκιμαντέρ «Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης» (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)

27 Απριλίου 1941: Η μέρα που οι Ναζί μπήκαν στην Αθήνα

33 λεπτά πριν
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ναό του Αγίου Νικολάου στη Θάσο, Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θάσου «Διογένης ο Σινωπεύς»)

Στη Θάσο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, με όλες τις τιμές

55 λεπτά πριν
Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Κόουλ Τόμας Άλεν την μοιράστηκε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (πηγή: Fox News)

Τραμπ: Σοβαρά κενά ασφαλείας στην απόπειρα – Καθυστερήσεις, λάθη και νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του

1 ώρα πριν
Στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)

Καβάλα: Ποντιακοί χοροί και τραγούδια προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά στον Δημοτικό Κήπο

2 ώρες πριν
Αστυνομικός έξω από το ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη, Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη – Ένσταση της υπεράσπισης και παράσταση του Δημοσίου για ηθική βλάβη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign