pontosnews.gr
Σάββατο, 31/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Φόβοι για πιθανή τρομοκρατική επίθεση

Τι αναφέρει το δελτίο αντιτρομοκρατικού συναγερμού του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

14/08/2021 - 9:28πμ
(Φωτ.: www.dhs.gov)

(Φωτ.: www.dhs.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης τρομοκρατικής απειλής στο αμερικανικό έδαφος διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, όσο πλησιάζει η 20ή επέτειο από τις πολύνεκρες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 

Με δεδομένη την άνοδο της επικράτησης των Ταλιμπάν σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τροποποίησε το δελτίο αντιτρομοκρατικού συναγερμού που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στο οποίο για πρώτη φορά τόνιζε τις εσωτερικές απειλές.

Το δελτίο είχε ήδη τροποποιηθεί τον Μάιο, λόγω του κινδύνου «εξτρεμιστές» να εκμεταλλευθούν την άρση των υγειονομικών περιορισμών χάρη στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί απέναντι στην πανδημία, προκειμένου να εξαπολύσουν βίαιες επιθέσεις.

«Αυτοί οι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν την εμφάνιση παραλλαγών της Covid-19 βλέποντας την ενδεχόμενη επιστροφή των δημόσιων υγειονομικών περιορισμών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ως κίνητρο προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις», διευκρινίζει το υπουργείο, το οποίο εκτιμά πως «παράγοντες στρες που συνδέονται με την πανδημία» μπορεί να «συμβάλουν σε μια αύξηση της βίας φέτος».

Το δελτίο σημειώνει επίσης πως «ενόψει την επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου», η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa) δημοσίευσε πρόσφατα το πρώτο αντίτυπο στα αγγλικά εδώ και τέσσερα χρόνια του περιοδικού προπαγάνδας της Inspire, κάτι το οποίο δείχνει , σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, πως «οι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε άτομα που έχουν τη βάση τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πιθανόν υπόκεινται σε βίαιες εξτρεμιστικές επιρροές».

Διαβάστε το δελτίο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εδώ: https://www.dhs.gov/ntas/advisory/national-terrorism-advisory-system-bulletin-august-13-2021

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικος με ποδήλατο σε δρόμο προς το κατεχόμενο Ολέσκι, στη νότια Ουκρανία, σε αχρονολόγητο στιγμιότυπο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Γραφείο της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξοδος από το κατεχόμενο Ολέσκι – Ξανά στην αγκαλιά των δικών τους

31/10/2026 - 5:33μμ
(Πηγή: ALTA Banka/ google.com/maps/contrib/113689450991809539922)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Λουκέτο στην ALTA Banka – Σκιές για διαφθορά και διασυνδέσεις με την οικογένεια Βούτσιτς

31/10/2026 - 3:06μμ
Πολωνικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονται στον προαύλιο χώρο του Συνταγματικού Δικαστήριου της Πολωνίας στη Βαρσοβία (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στην Πολωνία: Έκτακτες διαβουλεύσεις Ναβρότσκι με τα κόμματα μετά την αστυνομική επέμβαση στο Συνταγματικό Δικαστήριο

31/10/2026 - 1:14μμ
(Φωτ.: cfr.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για πώληση 500 πυραύλων Patriot στην Ουκρανία – Πάνω από $2 δισ. το πακέτο

31/10/2026 - 9:22πμ
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Φεριντούν Σινιρλίογλου, τον περασμένο Φεβρουάριο, μιλά κατά τη διάρκεια συνεδρίου με τίτλο «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων», στο Σεν Γκάλεν της Ελβετίας (φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Στη μάχη διαδοχής ο Τούρκος Φεριντούν Σινιρλίογλου – Προηγείται η Γκρίνσπαν

31/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Ουκρανία: Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι – Συνάντηση εργασίας με Ερντογάν

30/10/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Αριθμός ρεκόρ 47,9 εκατομμυρίων Αμερικανών έχει ήδη ψηφίσει

30/10/2026 - 10:25μμ
(Φωτ.: EPA / Angeles Visdomine)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εμμένει στην άρνησή του να παραιτηθεί ο υπουργός Μεταφορών, μετά το δεύτερο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σε λίγους μήνες

30/10/2026 - 9:03μμ
Υπάλληλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ μπροστά σε οθόνη με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο, στο κέντρο καταμέτρησης στην Κνεσέτ, στην Ιερουσαλήμ, 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το δύσκολο παζλ των 61 εδρών – Τα σενάρια για Νετανιάχου και Άιζενκοτ

30/10/2026 - 6:47μμ
Οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στην Άγκυρα. Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν: Ρωγμές στις σχέσεις Ερντογάν και Αλίεφ – Τι έχει συμβεί

30/10/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτοικος με ποδήλατο σε δρόμο προς το κατεχόμενο Ολέσκι, στη νότια Ουκρανία, σε αχρονολόγητο στιγμιότυπο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Γραφείο της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας)

Ουκρανία: Έξοδος από το κατεχόμενο Ολέσκι – Ξανά στην αγκαλιά των δικών τους

20 λεπτά πριν
«Από την Ημέρα του ΟΧΙ στην Ημέρα της Νίκης» στο Κρασνοντάρ 
(πηγή: Telegram «Έλληνες της Ρωσίας»)

Η ομογένεια της Ρωσίας κρατά ψηλά τη γαλανόλευκη: Λαμπροί εορτασμοί για την επέτειο του «ΟΧΙ»

46 λεπτά πριν
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ με μέλη της ελληνικής παροικίας και πιστούς στη Λουάντα, όπου τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου (φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)

Αγκόλα: Η μικρή ελληνική παροικία της Λουάντα τίμησε το «ΟΧΙ»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Δάνεια και πλειστηριασμοί: Πώς αποσύρθηκε το άρθρο 23 και τι σημαίνει για τους δανειολήπτες

2 ώρες πριν
Ο Τόμας Άλεν χορεύει με εργαζομένους των μεταλλείων Λιτζεσί, κοντά στη Νικόπολη του Πόντου. Στο κέντρο της φωτογραφίας διακρίνεται ο λυράρης, Μάιος 1891 (φωτ.: συλλογή Γουίλιαμ Σάχτλεμπεν / UCLA Library, μέσω Jelle Verheij)

Όταν ένας Αμερικανός χόρεψε με λύρα στα μεταλλεία της Γαράσαρης

2 ώρες πριν
Μέρος εικόνα από το James Webb, με σχεδόν 800.000 γαλαξίες. Με μπλε έχει αποτυπωθεί η εκτιμώμενη κατανομή της σκοτεινής ύλης, με βάση την ασθενή βαρυτική φακοποίηση (πηγή: NASA / STScI / J. DePasquale / A. Pagan)

Ημέρα Σκοτεινής Ύλης: Πώς αναζητούν οι επιστήμονες κάτι που δεν μπορούν να δουν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV