pontosnews.gr
Σάββατο, 11/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα χωριά μας στην Εύβοια συνεχίζουν να καίγονται – Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους κατοίκους (video, photos)

Δεκάδες αναζωπυρώσεις όλη τη νύχτα στη βόρεια Εύβοια

9/08/2021 - 9:05πμ
Πολίτες επιβιβάζονται σε υδροφόρο όχημακατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς,στο Πευκί, στη βόρεια Εύβοια (φωτ.:: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης)

Πολίτες επιβιβάζονται σε υδροφόρο όχημακατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς,στο Πευκί, στη βόρεια Εύβοια (φωτ.:: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε πύρινο κλοιό παραμένουν περισσότερο ή λιγότερο πολλά χωριά της βόρειας Εύβοιας. Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες παλεύουν από χθες το πρωί με τη φωτιά. Τα εναέρια μέσα δεν έχουν καταφέρει, ακόμα, να επιχειρήσουν όπως πρέπει λόγω των καπνών!

Κάτοικοι, εθελοντές από άλλα χωριά επιχειρούν μαζί με τις όποιες δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στα σημεία, για να σώσουν το βιός τους και καταγγέλλουν στα μέσα ενημέρωσης ότι «η Πολιτεία τους άφησε να καούν». 

Όλο το βράδυ σημειώνονταν αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τρέχουν από το ένα σημείο στο άλλο για να τις κατασβέσουν. Συναγερμός σήμανε σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες αλλά ευτυχώς τα νέα μέτωπα ελέγχθηκαν άμεσα.

Ακόμα ένα εφιαλτικό βράδυ

Περιφερειακά από το Πευκί, λίγα μέτρα από τα σπίτια στο Αρτεμίσιο και το Καστρί, δόθηκαν μάχες όταν οι φλόγες πλησίασαν τα χωριά όχι μία αλλά πολλές φορές μέσα στη νύχτα.

Πολίτες επιχειρούν στο Πευκί, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κώστας Τσιρώνης)

Στις Γούβες οι φλόγες απειλούσαν να κάψουν το χωριό. Από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον τρεις φορές σήμανε συναγερμός στις Γούβες και οι επεμβάσεις μπόρεσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τον πυρήνα του χωριού.

Αγριοβότανο και Ελληνικά δεν γλίτωσαν το νυχτερινό χτυποκάρδι. Οι αναζωπυρώσεις, χωρίς ισχυρούς ανέμους, δημιούργησαν νέα μέτωπα, νέες απειλές, νέες νυχτερινές επεμβάσεις.

Σε Γερακίου και Γαλατσώνα, ολονύχτιο κυνήγι με τις φλόγες καθώς τύλιξαν τα χωριά και υπήρξε κίνδυνος εγκλωβισμού εθελοντών και πυροσβεστών. Μπόρεσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Μέχρι τις πρωινές ώρες στην Μονοκαρυά η προσπάθεια συνεχίζεται για να μην φτάσει η φωτιά στη Ιστιαία. Από την ώρα που σταμάτησαν τα εναέρια μέσα, χθες το βράδυ, απειλήθηκε πολλές φορές αλλά άντεξε με τη βοήθεια του ανάγλυφου του εδάφους και των ζωνών που είχαν δημιουργηθεί κατά μήκος του ρέματος.

Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι τα δύο χωριά που δείχνουν να μπαίνουν στις προτεραιότητες των δυνάμεων καταστολής και από σήμερα το πρωί να επιχειρήσουν εκεί κατά προτεραιότητα τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που είναι στην βόρεια Εύβοια, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο Γ. Παλαμιώτης, «αν περάσει από κει η φωτιά θα βρεθεί μέσα σε ένα συμπαγές δάσος το οποίο είναι δύσκολο να σβήσει και εν τέλει θα φτάσει πάνω από τα Ήλια και την Αιδηψό». Μάλιστα σημειώνουν πως «η δημιουργία περιμετρικά των χωριών ακόμη και πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών τις τελευταίες ώρες απέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την επέκταση των ζημιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές».

Πολίτες διασώζουν σκύλο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη βόρεια Εύβοια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης)

Έτσι και αυτή την νύχτα, την ώρα που οι φωτιές έτρεχαν γύρω από κατοικημένες περιοχές, με σκαπτικά και χωματουργικά μηχανήματα εργάζονταν για να δημιουργήσουν ζώνες και να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Στο νότιο τμήμα συνεχίζει η μεγάλη προσπάθεια για να μην περάσει το μέτωπό της φωτιάς το όρος Καντήλι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από χθες και μέχρι το πρωί πάνω από 200 Ουκρανοί και Ρουμάνοι πυροσβέστες, που έφτασαν σε βοήθεια με το δικό τους εξοπλισμό, έδωσαν μία πραγματική μάχη στα χωριά Τρούπι, Καλύβια, και Σπαθάρι μαζί με εθελοντές και μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων και με τη βοήθεια εναέριων μέσων, και οι φλόγες δεν πέρασαν.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα και προβλήματα σε ηλεκτροδότηση-ανεφοδιασμό

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη με πυκνό καπνό δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ο καπνός «ταξιδεύει» χιλιόμετρα δυτικά έχοντας καλύψει πλήρως από χθες την ανατολική Φθιώτιδα αλλά και τη Λαμία φτάνοντας μέχρι το Βελούχι. Σήμερα το πρωί στη Λαμία η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 300 μέτρα.

Οι μεγάλες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα παρά το γεγονός ότι δεκάδες συνεργεία από διάφορες περιοχές της χώρας έχουν αρχίσει και αποκαθιστούν τις ζημιές από την πρώτη μέρα.

Οι περισσότερες περιοχές της βόρειας Εύβοιας πέρασαν τη νύχτα χωρίς ρεύμα.

Παράλληλα παρατηρείται πρόβλημα στον εφοδιασμό της περιοχής με καύσιμα καθώς δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων. Τα όποια αποθέματα είχαν τα πρατήρια έχουν ήδη τελειώσει και πλέον η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται προβληματική.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ. Παλαμιώτη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από την πυρκαγιά στον αύλειο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στο Ομορφοχώρι (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι

11/07/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν καταστήματα και καταναλωτές

11/07/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Έως 36 βαθμούς ο υδράργυρος, λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά

11/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Χ/screenshot)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε μονάδα επιχείρησης στη Λάρισα – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου

10/07/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Marfin: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό πριν από 16 χρόνια

10/07/2026 - 10:20μμ
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας: Έως 4 χρόνια και 5 μήνες οι ποινές στους δύο αστυνομικούς – Εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο

10/07/2026 - 8:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 15χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ σε τροχαίο στην Περιφερειακή

10/07/2026 - 5:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ  ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινα μέτωπα σε Σέρρες, Λέσβο και Θεσσαλονίκη – Μηνύματα από το 112 και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

10/07/2026 - 4:22μμ
Η καμένη πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει η οικογένεια Νέστορα, στην περιοχή της Ανάληψης (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πώς έδρασαν οι εμπρηστές του σπιτιού της οικογένειας Νέστορα – Το κρησφύγετο δίπλα στην πολυκατοικία

10/07/2026 - 3:55μμ
Γυναίκα αφήνει λουλούδια στο καμένο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, στη μνήμη των τριών εργαζομένων. Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Marfin: Ανώνυμο email «έδειξε» τους υπόπτους για την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς

10/07/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόντιοι μετανάστες από τα Κοτύωρα (Ορντού) στο Κάντον του Οχάιο, γύρω στο 1915, σε παρακάθ' με τη συνοδεία λύρας. Η φωτογραφία αποτελεί πολύτιμο τεκμήριο της πρώτης γενιάς των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ (φωτ.: Ottoman Greeks of the U.S. Digital History Project / Nick Spondyl)

Πώς μια πόλη του Οχάιο έγινε μία από τις μεγαλύτερες ποντιακές εστίες στις ΗΠΑ

12 λεπτά πριν
Από την πυρκαγιά στον αύλειο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στο Ομορφοχώρι (φωτ.: EUROKINISSI)

Λάρισα: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: Alex Celada / Pixabay)

Η Άγκυρα και το γεωπολιτικό «Playmobil» του Τραμπ

1 ώρα πριν
Πολιτιστικός (Φωτ.: Σύλλογος Απανταχού Κιζαριωτών/Facebook)

Κράτησαν τον Πόντο στην καρδιά τους και ρίζωσαν στο Κίζαρι – Φέτος γιορτάζουν 100 χρόνια μνήμης και παράδοσης με ένα μεγάλο ποντιακό γλέντι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν καταστήματα και καταναλωτές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Έως 36 βαθμούς ο υδράργυρος, λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign