pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Για 7η μέρα καίγεται η Τουρκία: «Fake news το ότι δεν έχουμε αεροπλάνα», απαντά η Προεδρία

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η καταστροφή στον παράλιο νότο

3/08/2021 - 6:20μμ
Φωτιά στη Μαρμαρίδα (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Φωτιά στη Μαρμαρίδα (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η καταστροφή στον παράλιο νότο της Τουρκίας, καθώς τα πύρινα μέτωπα καίνε για έβδομη ημέρα τη Μαρμαρίδα. Χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν μεγάλες περιοχές, ενώ οκτώ άνθρωποι έχουν βρεθεί απανθρακωμένοι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην πλησιάσουν τον ηλεκτρικό σταθμό του Μίλας.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έχουν γίνει στάχτη, κτηνοτρόφοι μεταφέρουν τα ζώα στις ακτές για να τα σώσουν, ενώ και οι κάτοικοι και οι τουρίστες απομακρύνονται διά θαλάσσης, καθώς οι φλόγες έχουν μπει μέσα σε πόλεις και χωριά καταστρέφοντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές, οι μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον, τροφοδοτούνται από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους. Παράλληλα, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει κατακόρυφα την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα μεγάλες πόλεις όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη να βυθιστούν στο σκοτάδι.

Οι καπνοί από τις φωτιές που έκαιγαν στις 30 Ιουνίου, όπως αποτυπώθηκαν από το δορυφόρο της ESA

Σφοδρές είναι οι επικρίσεις στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία δεν διαθέτει επαρκή στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε δύο ισπανικά Canadair και ένα κροατικό μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, επιχειρούν δανεικά αεροσκάφη από τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν.

Το CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για διάλυση της υποδομής ενός ημιδημόσιου οργανισμού που διαχειριζόταν τα τουρκικά Canadair. «Θα βάλω τα κλάματα από οργή», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος του Μίλας Μουχαμέτ Τοκάτ, ο οποίος ζήτησε ματαίως την αποστολή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους στην περιοχή του.

Η απάντηση της Προεδρίας στο κύμα οργής και αμφισβήτησης που κατακλύζει τα social media ήρθε διά του επικεφαλής της επικοινωνιακής ομάδας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος έκανε λόγο για fake news που έχουν κατασκευαστεί για «να παρουσιάσουν την Τουρκία αδύναμη».

Από τις 145 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο επταήμερο σε ολόκληρη την Τουρκία, εννέα παραμένουν ενεργές, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές. Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 5.000 πυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από στρατιώτες, ενώ επιστρατεύθηκαν μέχρι και οι «αύρες» που χρησιμοποιούνται εναντίον των διαδηλωτών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

29/05/2026 - 9:05μμ
Αστυνομικά μέτρα στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκοπεία και Ιράν: Έλληνας κατηγορείται για επιχείρηση κατά δημοσιογράφου στο Λονδίνο

29/05/2026 - 6:33μμ
O πρόεδρος της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαία κλιμάκωση μετά το drone στη Ρουμανία: Κλείνει το ρωσικό προξενείο στην Κωνστάντζα

29/05/2026 - 5:21μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο, 1η Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / AP Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

«Στο θλιβερό μονοπάτι» της Ουκρανίας – Πιέσεις και απειλές από τη Ρωσία για την ευρωπαϊκή πορεία της Αρμενίας

29/05/2026 - 2:29μμ
Φωτιά μετά το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Γκαλάτσι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Στο τραπέζι το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά το πλήγμα ρωσικού drone σε πολυκατοικία

29/05/2026 - 12:25μμ
Αντιισραηλινή αφίσα κρέμεται στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη του Ιράν.  Γράφει στα περσικά: «Το Ισραήλ δεν θα προλάβει να δει τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια» (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω νέων εχθροπραξιών – Τι προβλέπει το «μνημόνιο κατανόησης» που εξετάζουν

29/05/2026 - 10:31πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με αφορμή την καθαίρεση του Οζέλ

29/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

28/05/2026 - 7:20μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κάνουν χειραψία πριν από τη συνάντησή τους στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Καζακστάν: «Πράσινο φως» για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας

28/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ταύρος έσπασε βιτρίνα και εισέβαλε σε κομμωτήριο σκορπίζοντας πανικό – Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό

28/05/2026 - 10:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 Σπορ)

Απογειώθηκε στα 8,49 μ. ο Τεντόγλου στην Κύπρο

45 λεπτά πριν
Οι Στάθης Ταξίδης και Χρήστος Εμμανουηλίδης με τις αναμνηστικές πλακέτες (φωτ.: Facebook / Ahepa Hellas District 25)

«Η ποντιακή διάλεκτος είναι ζωντανή απόδειξη ιστορικής συνέχειας»

1 ώρα πριν
Ο Λευτέρης Πανταζής και η Λένα Κιτσοπούλου (πηγή: aefestival.gr/)

Η Λένα Κιτσοπούλου, μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή στις «Βάκχες» του Ευρυπίδη, ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν την Αθήνα

2 ώρες πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ενοχή τεσσάρων στελεχών για τον εγκλωβισμό στην Αττική Οδό πρότεινε ο εισαγγελέας

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στους Γόννους Λάρισας, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 (φωτ.: onlarissa.gr)

Φωτιά στους Γόννους Λάρισας: Ισχυρές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign