pontosnews.gr
Σάββατο, 13/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η απολογία του 30χρονου για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς: Με κορόιδευε, δεν με σεβόταν, θόλωσα

Στον ανακριτή είπε ότι δεν τη χτύπησε και ότι απλά την έσπρωξε, χωρίς να θυμάται πόσες φορές

23/07/2021 - 8:39μμ
(Πηγή: ΕΡΤ)

(Πηγή: ΕΡΤ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Να εμφανίσει τον εαυτό του ως θύμα της προσβλητικής συμπεριφοράς της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου επιχείρησε ο 30χρονος κατά την απολογία του στον ανακριτή Νάξου, την ώρα που το ιατροδικαστικό πόρισμα δείχνει ότι η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε βάναυσα προτού ο σύντροφός της την πετάξει αναίσθητη στα βράχια και από εκεί καταλήξει στη θάλασσα.

«Με ενέπαιζε» είπε στην απολογία του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατά δήλωσή του είχαν «ελεύθερη σχέση» για έναν περίπου χρόνο.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, που είναι ήδη προφυλακισμένος, δήλωσε πως αιτία του καβγά τη μοιραία Παρασκευή ήταν επειδή η Γαρυφαλλιά δεν παρακολουθούσε το χάρτη ώστε να βρουν το μέρος όπου θα πήγαιναν για φαγητό μετά το μπάνιο που είχαν κάνει, με αποτέλεσμα να χαθούν.

Για το πώς το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου είπε ότι έγινε κατά λάθος, ότι έπρεπε να κάνει στροφή και πάνω στον καβγά έχασε τον έλεγχο. Ισχυρίστηκε ότι ήταν μόνο μια έντονη λογομαχία και ότι στην παρατήρησή του ότι «αυτό με το χάρτη έχει γίνει πολλές φορές», η σύντροφός του απάντησε: «Δεν πειράζει πάμε από άλλο δρόμο, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτοκτόνα».

Αρνήθηκε ότι στον καβγά στο αυτοκίνητο υπήρξαν ύβρεις, προσβολές ή σωματική βία, μόνο ότι γενικά εκείνη την ημέρα δεν περνούσαν καλά, και υποστήριξε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών υπήρχαν και άλλοι έντονοι διάλογοι. Όπως είπε, πρότεινε στη Γαρυφαλλιά να φύγουν από τη Φολέγανδρο εφόσον δεν περνούσε καλά, όμως εκείνη επέμενε να μείνουν. Είπε επίσης ότι εκείνη είχε προτείνει να πάνε διακοπές και ότι αποφάσισαν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ για οικονομικούς λόγους.

Στην αναφορά του κατηγορουμένου ότι το θύμα δεν τον σεβόταν, ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να του εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί.

Σε αυτό το σημείο φέρεται να είπε: «Υπάρχουν κάποια γεγονότα, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω. Με ενέπαιζε παριστάνοντας πως πήγε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού, και μετά γέλαγε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό, έντονα στο νησί. Με οδηγούσε κι εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5-6 μήνες. Παρόμοια συμπεριφορά, αλλά όχι συνεχόμενα, κάποιες φορές. Προσπαθούσε να με εκθέσει, είτε όταν ήμασταν μόνοι μας, είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτό το λόγο, αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε αλλά σημεία έκανε τα ίδια».

Αφότου το αυτοκίνητο σταμάτησε, με βάση την απολογία του 30χρονου, η Γαρυφαλλιά βγήκε επειδή φοβήθηκε. «Φώναξε γιατί βγήκαμε από το δρόμο και φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο.

»Νομίζω μία φορά φώναξε βοήθεια. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου. Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω σε κάτι και να με εκθέσει για άλλη μία φορά.

»Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δεν θυμάμαι πόσα μέτρα απέχει το αμάξι από το χείλος του γκρεμού. Μόνο μία ένταση θυμάμαι», κατέθεσε.

Στον ανακριτή είπε ότι δεν τη χτύπησε, ότι ούτε εκείνη τον χτύπησε και ότι μόνο την έσπρωξε, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί πόσες φορές.

«Την έσπρωξα και έπεσε κι αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια. Δεν είδα πώς κατέληξε μέσα στο νερό. Εγώ κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ίσως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο του προσώπου. Δεν θυμάμαι τι φορούσε. Όταν την είδα ήταν σαν να συντονίστηκα. Μπήκα στο νερό, την έβγαλα έξω και προσπάθησα να της κάνω τεχνητές αναπνοές. Δεν γνωρίζω την τεχνική. Την τράβηξα με τα χέρια. Ήταν βαθιά εκεί.

»Δεν γνωρίζω πώς βρέθηκε το φόρεμα και τα σανδάλια δίπλα στο σημείο που ανασύρθηκε η Γαρυφαλλιά. Ούτε τα σκουλαρίκια και το κολιέ. Δεν υπήρχε κάποια πάλη. Όταν έκανα τεχνητές αναπνοές δεν αντιδρούσε, στην αρχή έβγαλε κάτι απ’ το στόμα της σαν αφρό και μετά δεν έκανε κίνηση. Δεν ανέπνεε. Πήρα σφυγμό αλλά δεν αντιλήφθηκα σφυγμό. Δεν άκουσα τη φωνή της και δεν θυμάμαι αν είχε ανοιχτά τα μάτια. Θυμάμαι μόνο ότι τα χείλη της ήταν μελανιασμένα», περιέγραψε.

Ο κατηγορούμενος είπε στον ανακριτή πως μετά αισθανόταν χαμένος και ότι έφυγε κολυμπώντας. «Δεν θυμάμαι πόση ώρα κολυμπούσα. Κολύμπησα αρκετή ώρα και βγήκα σε βράχια. Απ’ ό,τι θυμάμαι την τσάντα μου την έριξα στην θάλασσα. Το βράδυ εκείνο κοιμήθηκα στο λόφο. Δεν ξέρω γιατί γύρισα πίσω στο αμάξι και δεν θυμάμαι αν και γιατί άφησα τα αλάρμ ανοιχτά», είπε.

Όπως ανέφερε, από το 2014-2015 αντιμετωπίζει ψυχιατρικό πρόβλημα με έντονες εξάρσεις και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή κάνοντας παράλληλα συνεδρίες με ειδικούς. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, είχε διακόψει αυθαίρετα την αγωγή του.

Στις αρχές Ιουλίου, όπως κατέθεσε, πήγε σε ψυχίατρο, ο οποίος δεν του έδωσε αγωγή. «Τον τελευταίο ψυχίατρο τον επισκέφτηκα γιατί νόμιζα πάλι ότι με παρακολουθούν, ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, είχα ασυνεννοησία και προβλήματα με την Γαρυφαλλιά. Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να διακόψω τη σχέση μαζί της, αλλά μετά με καλούσε να ξαναβρεθούμε συνέχεια. Εγώ το συνέχιζα και προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που γινόταν αυτό στα ανθρώπινα πλαίσια και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού», δήλωσε.

Για τα όσα συνέβησαν στη Φολέγανδρο είπε ότι «σίγουρα δεν ήταν ο εαυτός του» και δήλωσε τη λύπη του, ευχόμενος «να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία, πλατείες και ανήλικοι «βαποράκια»: Οι σοκαριστικοί διάλογοι πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

12/06/2026 - 11:27μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση και φόρος τιμής στους εκτελεσμένους της Κατοχής στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

12/06/2026 - 10:03μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία του Δήμου Κασσάνδρας

12/06/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χίο: 31χρονος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μαχαιριά του θείου του

12/06/2026 - 6:19μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή καταιγίδα στις Αχαρνές: Πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα στην κυκλοφορία

12/06/2026 - 4:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην ποδοσφαιριστής στο τιμόνι κυκλώματος κοκαΐνης; Στη δικογραφία αστυνομικός και ειδικός φρουρός

12/06/2026 - 3:15μμ
Το σπίτι όπου συνέβη το διπλό φονικό (φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στο Αίγιο: «Δεν σκότωσα κανέναν», επιμένει ο 65χρονος Ιταλός ενώ σφίγγει ο κλοιός των ερευνών

12/06/2026 - 2:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Διευρύνεται το κύμα κακοκαιρίας – Στο «πορτοκαλί» και Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο

12/06/2026 - 12:52μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Πλάκα Κερατέας, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Πλάκα

12/06/2026 - 10:56πμ
Είσοδος στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά 
(φωτ.: Δήμος Παύλου Μελά)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Από στρατόπεδο και τόπο εκτελέσεων σε νέο σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη

12/06/2026 - 10:28πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Eduardo Lima)

Μουντιάλ 2026: O Καναδάς έσωσε τον βαθμό κόντρα στη Βοσνία

6 ώρες πριν
Δύτες ντυμένοι με στολή «χορού του λιονταριού» παρατηρούν μια θαλάσσια χελώνα μέσα στο ενυδρείο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 21 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)

«Χελώνες κατάσκοποι» στα κινεζικά νερά; Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τρόπο συλλογής μυστικών δεδομένων

7 ώρες πριν
(Φωτ:. Klodian Lato/ EUROKINISSI)

LEN Champions League γυναικών: Βασίλισσες της Ευρώπης ξανά οι «ερυθρόλευκες» – Ο Ολυμπιακός ανέβηκε για τέταρτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σχολεία, πλατείες και ανήλικοι «βαποράκια»: Οι σοκαριστικοί διάλογοι πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»/Facebook)

Ρέθυμνο: Η ιστορία του Πόντου ζωντάνεψε μέσα από ένα τριήμερο μνήμης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Περιπέτεια για τον πάπα Λέοντα στο ταξίδι του στην Ισπανία: Επέστρεψε στη Ρώμη με το αεροσκάφος του βασιλιά Φελίπε

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign