pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Nord Stream 2: Η Ουκρανία «αναλαμβάνει δράση» μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Γερμανίας

Το Κίεβο, που τονίζει ότι δεν καλύπτεται από τις δικλείδες ασφαλείας, θεωρεί ότι δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα

22/07/2021 - 10:56πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)

(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επίσημες διαβουλεύσεις τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με την ίδια τη Γερμανία ξεκίνησε η Ουκρανία αναφορικά με τον Nord Stream 2, μετά το συμβιβασμό που επετεύχθη μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον για το έργο που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Βαλτικής.

«Έχει ήδη σταλεί επίσημη ειδοποίηση», ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Για να… δώσουν τα χέρια, οι ΗΠΑ και η Γερμανία συμφώνησαν ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στη Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει τον αγωγό για να πλήξει την Ουκρανία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Μάλιστα, το Βερολίνο δεσμεύθηκε ότι «θα λάβει μέτρα σε εθνικό επίπεδο και θα ασκήσει πιέσεις για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, προκειμένου να περιορίσει τις ικανότητες ρωσικών εξαγωγών στον ενεργειακό τομέα».

Επίσης, οι δύο χώρες ζήτησαν το φυσικό αέριο να εξακολουθήσει να διέρχεται από το ουκρανικό έδαφος και μετά το 2024, οπότε και λήγει η τρέχουσα συμφωνία του Κιέβου με τη Μόσχα. Για τις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις, με στόχο να υπάρχει 10ετής παράταση, η Γερμανία αναμένεται να ορίσει ειδικό απεσταλμένο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Για τη δε ενεργειακή μετάβαση της Ουκρανίας, θα δημιουργηθεί ένα «πράσινο ταμείο» στο οποίο το Βερολίνο θα συμβάλει με 150 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηριχθούν και να προωθηθούν επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων, κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, η γερμανοαμερικανική συμφωνία φαίνεται να αίρει τα τελευταία εμπόδια για τον Nord Stream 2 που είναι «πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του», όπως τόνισαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πλήγμα για την Ουκρανία

Η Ουκρανία, πάντως, θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα, την ώρα που δεν έχει καταφέρει να πείσει τους δυτικούς εταίρους να επιταχύνουν την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Προς το παρόν, βέβαια, πήρε μία συνάντηση που επιθυμούσε διακαώς, στον Λευκό Οίκο.

Οι συνομιλίες του Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα γίνουν στις 30 Αυγούστου.

«Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολιτικές, στρατιωτικές και ενεργειακές απειλές για την Ουκρανία και την κεντρική Ευρώπη, ενώ ενισχύει την ικανότητα της Ρωσίας να αποσταθεροποιεί την κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, διαιωνίζοντας τις διαφωνίες μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», σημείωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφει με τον Πολωνό ομόλογό του.

Το Κίεβο, που τονίζει ότι δεν καλύπτεται από τις δικλείδες ασφαλείας στις οποίες συμφώνησαν η Γερμανία και οι ΗΠΑ, ανησυχεί ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο εναντίον της και ότι θα χάσει τα έσοδα που έχει σήμερα για τη διέλευση του φυσικού αερίου από το ουκρανικό έδαφος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

14/01/2026 - 5:37μμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

14/01/2026 - 3:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία καθιερώνει ημέρα εθνικού πένθους για την αντισημιτική επίθεση στο Σίδνεϊ

14/01/2026 - 11:27πμ
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον (φωτ. αρχείου: EPA/ HOW HWEE YOUNG)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία θα δαπανήσει 437 εκατ. δολάρια για μη επανδρωμένα στρατιωτικά συστήματα

14/01/2026 - 9:46πμ
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γιενς-Φρέντεριλ Νίλσεν και η Δανή ομόλογός του Μέτε Φρέντερικσεν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη (φωτ.: EPA/Liselotte Sabroe)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: «Επιλέγουμε τη Δανία έναντι των ΗΠΑ»

13/01/2026 - 10:50μμ
Ιρανή προσπερνά γιγαντοαφίσα που γράφει «Το Ιράν είναι η πατρίδα μας», στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή ορισμένοι διαδηλωτές

13/01/2026 - 10:22μμ
Αστυνομικοί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου σημειώθηκε η επίθεση (φωτ.: dha.com.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δικαστής πυροβολήθηκε στην έδρα από τον πρώην σύζυγό της – Τον αφόπλισε κρατούμενος

13/01/2026 - 7:46μμ
Στιγμιότυπο από διαδήλωση που διοργανώθηκε στη Λισαβόνα από την ιρανική κοινότητα, μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν. 11 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Rodrigo Antunes)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική αιματοχυσία στο Ιράν: Διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρατούμενους

13/01/2026 - 4:05μμ
Σύροι στρατονόμοι φρουρούν περιοχή στο Χαλέπι, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των SDF και κυβερνητικών δυνάμεων, στη συνοικία Σέιχ Μάκσουντ. 11 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Συριακός Στρατός πιέζει τους Κούρδους να αποσυρθούν – Το PKK καταγγέλλει «σαμποτάζ»

13/01/2026 - 2:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

32 δευτερόλεπτα πριν
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης, στις 24 Ιουλίου 1924 (πηγή: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων)

Διαβάζοντας ξανά τη Νεοελληνική Ιστορία – «Διορθωτικά μαθήματα» του Γ.Θ. Μαυρογορδάτου

22 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αιγάλεω: 95χρονη αυτοπυρπολήθηκε στο δρόμο – Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Αττικόν»

46 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/PontioiGlyfadas)

Πόντιοι, Μικρασιάτες και Κρήτες στη Γλυφάδα έκοψαν βασιλόπιτα με χορό και τραγούδια – Η συνεργασία στα καλύτερά της

1 ώρα πριν
Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

2 ώρες πριν
Πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / offnetwork.gr)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν δίαυλο με το Μαξίμου: Απόφαση για διάλογο, χωρίς συλλαλητήριο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign