pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αντώνης Σαμαράς: Βολές κατά της κυβέρνησης, για τη στάση της στα εθνικά θέματα και το Κυπριακό

Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι όμηρος εγχώριων ομάδων, που ασκούν πίεση για αποδοχή “πολιτικής κατευνασμού”

20/07/2021 - 4:02μμ
Αντώνης Σαμαράς: Βολές κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στα εθνικά θέματα και το Κυπριακό

Αντώνης Σαμαράς: Βολές κατά της κυβέρνησης για τη στάση της στα εθνικά θέματα και το Κυπριακό

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Στην υποτονική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν στην Κύπρο, απαντά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και την καλεί να αλλάξει στάση, να θέσει με σαφήνεια στους Τούρκους και στη διεθνή κοινότητα, ποιές είναι για τη χώρα μας οι κόκκινες γραμμές και να σταματήσει το αφήγημα με τον ανούσιο διάλογο με τους γείτονές μας.

Επίσης επισημαίνει ότι πρέπει να πάψει η κυβέρνηση να παρασύρεται από μικρές εγχώριες ομάδες που την παρασύρουν να είναι όμηρος της πολιτικής “αποδοχής τετελεσμένων”, όπως οι πρόσφατες θέσεις που εξέφρασε δημόσια η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εγκαλούσε όσους δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν, το οποίο όπως υποστηρίζει θα είχε λύσει το ζήτημα της Κύπρου.

Δείτε ολόκληρο τη δήλωση του κυρίου Αντώνη Σαμαρά, για την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο. 

«Η παρουσία και οι δηλώσεις του Ερντογάν στην κατεχόμενη και μαρτυρική Κύπρο αποτελούν μία πρωτοφανή πρόκληση για τον πολιτισμένο κόσμο. Ταυτόχρονα όμως κι ένα ηχηρό μήνυμα στον Ελληνισμό: ο Αττίλας είναι ξανά εδώ!

Η Δύση παρακολουθεί τον εισβολέα, τον καταπατητή, τον ένοχο για εγκλήματα πολέμου, τον πειρατή του διεθνούς δικαίου, να ανακοινώνει με περισσό θράσος τις “αποφάσεις” του για το κατεχόμενο τμήμα μιάς ανεξάρτητης χώρας, κράτους -μέλους της ΕΕ κι όλων των διεθνών Οργανισμών! Αδιαφορώντας για όλους και για όλα, ευτελίζοντας τον ρόλο, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις ακόμα και του ΟΗΕ!

Κι ο Ελληνισμός, σε Κύπρο κι Ελλάδα, συνειδητοποιεί ότι παρά τις προσπάθειες “κατευνασμού“, παρά τις προσδοκίες για “ήσυχο καλοκαίρι“, ο Ερντογάν απτόητος συνεχίζει να επιχειρεί την επιβολή κυριαρχίας. Δεν κάνει πίσω στον αναθεωρητισμό του.

Δεν εγκαταλείπει ούτε μέρα τις προσπάθειες για νέα “τετελεσμένα” στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Θράκη..

Και ήδη επιχειρεί να νομιμοποιήσει παλαιά “τετελεσμένα” στην Κύπρο. Τώρα ζητά να αναγνωριστεί από τους Ελληνοκυπρίους το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα το… 3,5% της Αμμοχώστου!

Είναι φανερό ότι δεν αρκούν πια ούτε οι “συστάσεις” και η “έκφραση ανησυχίας” των “φίλων κι εταίρων”, ούτε η “πολιτική ίσων αποστάσεων” κάποιων παραδοσιακών μας συμμάχων.

Αλλά είναι εξίσου φανερό ότι είναι ώρα  να ενεργοποιήσουμε αποφασιστικά την αποτρεπτική μας πολιτική, κινητοποιώντας στο έπακρο τις διμερείς και περιφερειακές μας συμμαχίες.

Είναι ώρα να εκφράσουμε σειρά εγχώριων αλλά και διεθνών πρωτοβουλιών, σε ανώτατο επίπεδο, καθιστώντας απολύτως σαφείς κι απαραβίαστες τις εθνικές μας “κόκκινες γραμμές”.

Και – βεβαίως –  όσο ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει απτόητος την πολιτική του, ο επίσημος διάλογος μαζί του δεν έχει απολύτως κανένα νόημα!

Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν να είναι “αιχμάλωτες” των τουρκικών προκλήσεων και απειλών.

Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν όμως να είναι ούτε κι “αιχμάλωτες” μικρών ομάδων πίεσης που προωθούν συστηματικά την πολιτική της “αποδοχής τετελεσμένων”, του κατευνασμού και της υποταγής.

Κύπρος και Ελλάδα μαζί είναι εγγύηση Ασφαλείας και σταθερότητας για τη Δύση στην μείζονα περιοχή.

Η Κύπρος δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ,  “Αχίλλειος πτέρνα ” για την Ελλάδα.

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, της ψυχής μας και της ιστορίας μας. Εκεί κρίνεται ο διεθνής ρόλος της χώρας και η Ασφάλεια μας.

Στην Κύπρο σήμερα χτυπά η καρδιά ολόκληρου του Ελληνισμού…»

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

12/03/2026 - 5:35μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα νησιά του Αιγαίου – Ενοχλούν οι Patriot στην Κάρπαθο

12/03/2026 - 2:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μνημείο «Αγώνων και θυσιών του ποντιακού ελληνισμού» και μπροστά μέλη του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας, στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, 19 Μαΐου 2024 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)

Αγώνας δρόμου για το Μνημείο Ποντίων στην Αγία Βαρβάρα μετά τη βεβήλωση – Έκλεψαν σύμβολα μνήμης

11 λεπτά πριν
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βέροια: 20χρονος «έσπασε» στην ανάκριση για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης

36 λεπτά πριν
Ο Τσακ Νόρις χαιρετά το κοινό στην τελετή έναρξης της 15ης φιλανθρωπικής δράσης Shoe Box, στη Βουδαπέστη. 24 Νοεμβρίου 2018 (φωτ.: EPA / Marton Monus)

Πέθανε ο Τσακ Νόρις, ο «σκληρός» της οθόνης

1 ώρα πριν
Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα της Μονής Βαζελώνα. Η φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Δήμου Τραπεζούντας (πηγή: trabzon.bel.tr)

Μονή Βαζελώνα: Από την εγκατάλειψη στο επενδυτικό πρόγραμμα του 2026 – Νέα εξέλιξη για το ιστορικό μοναστήρι των Ποντίων

1 ώρα πριν
Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βιομηχανική πόλη Ρας Λαφάν στο Κατάρ, περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ντόχα (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Ενεργειακό σοκ χωρίς προηγούμενο: Πετρέλαιο στα ύψη, «κολλημένο» το 20% της παγκόσμιας προσφοράς

2 ώρες πριν
Από την άφιξη Ελλήνων πολιτών με τα κατοικίδιά τους από τη Μέση Ανατολή (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Γεραπετρίτης: Πάνω από 2.000 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από την εμπόλεμη ζώνη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign