pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όταν σπέρνεις την καταστροφή στο νησί των ανέμων…θερίζεις θύελλες

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

18/07/2021 - 9:19πμ
Τα μέτρα απαγόρευσης αδειάζουν το νησί (φωτό:Pontosnews)

Τα μέτρα απαγόρευσης αδειάζουν το νησί (φωτό:Pontosnews)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη Μύκονο η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ και η νυχτερινή έξοδος όλα τα χρόνια, ξεκίναγε μετά τη μια τα μεσάνυχτα και κρατούσε μέχρι το πρωί σε ξέφρενους ρυθμούς. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε ο πιο hot προορισμός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για κλείσιμο της μουσικής και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη μια τα μεσάνυχτα, είναι το αντικίνητρο για να συνεχίσει να πληρώνει τόσο ακριβά ο τουρίστας, ένα τρόπο διακοπών που δεν επέλεξε.

Για τους ξένους VIP, που είναι και το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού, από τη στιγμή που παύουν να ισχύουν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους επιλέγουν το νησί, τα μαζεύουν και αλλάζουν προορισμό. Κι όταν αλλάξουν τα πράγματα, αρθούν οι απαγορεύσεις και φυσικά να μην είναι αργά, ξαναεπιστρέφουν για να ζήσουν τη Μύκονο όπως την ξέρουν κι όχι όπως θέλουν να τους την επιβάλλουν.

Για το γεγονός ότι γέμισε το νησί κρούσματα, δεν φταίνε μόνο οι επαγγελματίες του νησιού. Φταίνε πρώτα απ’ όλα οι αρχές του νησιού, που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν την εφαρμογή των μέτρων. Φυσικά το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης το έχει η κυβέρνηση που επέτρεψε την αθρόα προσέλευση τουριστών από το εξωτερικό με πλημμελείς ελέγχους, για τα πιθανά εισερχόμενα κρούσματα ή για εισερχόμενους με πλαστά πιστοποιητικά από χώρες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Η ζημιά τώρα έγινε και θα είναι μεγάλη και ίσως ανεπανόρθωτη, τουλάχιστον για φέτος.

Τον ίδιο κίνδυνο να επιβληθεί Lockdown, αντιμετωπίζουν όμως κι άλλα νησιά, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη. Ιδιαίτερα η δεύτερη, όπου κατάφερε, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, να ανακάμψει και να υποδεχθεί αριθμό τουριστών που αγγίζει το 85% του 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά που γνώρισε το νησί τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι επενδύσεις που έγιναν σε πολυτελή καταλύματα είναι τεράστιες και μια εξέλιξη όπως της Μυκόνου, θα σήμαινε απόλυτη καταστροφή για πολλούς επενδυτές.

Το ερώτημα είναι, που χάθηκε η μπάλα στο θέμα της διασποράς των κρουσμάτων; Φταίει μόνο ο κόσμος; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη από την κυβέρνηση για τις δικές τους ευθύνες και πότε επιτέλους;

Δεν μπορεί να καλούμε τον κόσμο να επενδύσει στη χώρα μας και με μιας, να του δίνουμε τη χαριστική βολή και να τον οδηγούμε στην καταστροφή. Γιατί αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στο εξωτερικό τούτη την ώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι, παρά το γεγονός ότι έχουν το ακαταδίωκτο, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν, πως δεν ήταν δική τους η εισήγηση για Lockdown στη Μύκονο. Τότε είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη της κυβέρνησης.

Νομίζω πως θα πάρει το μάθημα πώς, “όταν σπέρνεις την καταστροφή στο νησί των ανέμων…θερίζεις θύελλες”. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποδέχεται τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τζέντα, στις 17 Ιουλίου 2023 (φωτ.: EPA / Bandar al-Jaloud)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί Σαουδικής Αραβίας

22/03/2026 - 3:53μμ
Τεχεράνη, 18 Μαρτίου 2026: Χιλιάδες Ιρανοί συμμετέχουν στην νεκρική πομπή για τον Αλί Λαριτζανί και τον υποστράτηγο Γολαμρεζά Σολεϊμανί, που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Μέση Ανατολή: Το τέλος των βεβαιοτήτων και η ελληνική αμηχανία

21/03/2026 - 10:13πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Συνάντηση της Τουρκικής Κοινότητας των Βαλκανίων, η οποία φιλοξενήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2025 στα Σκόπια (πηγή:   Humanitarian Relief Foundation)
ΓΝΩΜΕΣ

Η επικίνδυνη στρατηγική της Τουρκίας

20/03/2026 - 7:23μμ
Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο, διά χειρός Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Δ’)

17/03/2026 - 10:03πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρούν μετά από κοινή συνέντευξη Τύπου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου, στις 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Gonzalo Fuentes / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης και η Κύπρος

15/03/2026 - 3:34μμ
Ιρανοί διαδηλωτές  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Αλ-Κουντς στην Τεχεράνη, 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Αδιέξοδο

14/03/2026 - 9:38πμ
Υποκατάστημα της Halkbank στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι ΗΠΑ «κρατούν» τον Ερντογάν

13/03/2026 - 3:35μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Γ’)

10/03/2026 - 9:35πμ
Μαχητικό του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει σειρά;

8/03/2026 - 3:53μμ
Αφγανοί διαδηλώνουν εναντίον του Πακιστάν στην Καμπούλ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Samiullah Popal)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν αποσταθεροποιεί μια ολόκληρη περιοχή

7/03/2026 - 10:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/ ERIK S. LESSER)

Επιμένει στις συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ, διαψεύδει ξανά η Τεχεράνη – Ο ρόλος Πακιστάν, Τουρκίας και Αιγύπτου

27 λεπτά πριν
Από αριστερά, ο Αδριανός Γολέμης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Αρχίζει την εκπαίδευση αστροναυτών ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΜΠΚ)

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με «Τα δάκρυα των αγίων» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

2 ώρες πριν
Αυτοσχέδιος βωμός στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος Κλεομένης (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θάνατος 20χρονου στην Καλαμαριά: Ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος που ήταν μαζί με τον Κλεομένη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ  ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας έκλεψε τις εντυπώσεις στο 27ο Φολκλορικό Φεστιβάλ «Λαοδάμας»

3 ώρες πριν
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Μπαμπάδες με ρούμι» (φωτ.: Allwyn)

Βιτριολικές ερωτήσεις στα καμαρίνια του θεάτρου Αλίκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign