pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όταν σπέρνεις την καταστροφή στο νησί των ανέμων…θερίζεις θύελλες

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

18/07/2021 - 9:19πμ
Τα μέτρα απαγόρευσης αδειάζουν το νησί (φωτό:Pontosnews)

Τα μέτρα απαγόρευσης αδειάζουν το νησί (φωτό:Pontosnews)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη Μύκονο η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ και η νυχτερινή έξοδος όλα τα χρόνια, ξεκίναγε μετά τη μια τα μεσάνυχτα και κρατούσε μέχρι το πρωί σε ξέφρενους ρυθμούς. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε ο πιο hot προορισμός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για κλείσιμο της μουσικής και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη μια τα μεσάνυχτα, είναι το αντικίνητρο για να συνεχίσει να πληρώνει τόσο ακριβά ο τουρίστας, ένα τρόπο διακοπών που δεν επέλεξε.

Για τους ξένους VIP, που είναι και το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού, από τη στιγμή που παύουν να ισχύουν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους επιλέγουν το νησί, τα μαζεύουν και αλλάζουν προορισμό. Κι όταν αλλάξουν τα πράγματα, αρθούν οι απαγορεύσεις και φυσικά να μην είναι αργά, ξαναεπιστρέφουν για να ζήσουν τη Μύκονο όπως την ξέρουν κι όχι όπως θέλουν να τους την επιβάλλουν.

Για το γεγονός ότι γέμισε το νησί κρούσματα, δεν φταίνε μόνο οι επαγγελματίες του νησιού. Φταίνε πρώτα απ’ όλα οι αρχές του νησιού, που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν την εφαρμογή των μέτρων. Φυσικά το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης το έχει η κυβέρνηση που επέτρεψε την αθρόα προσέλευση τουριστών από το εξωτερικό με πλημμελείς ελέγχους, για τα πιθανά εισερχόμενα κρούσματα ή για εισερχόμενους με πλαστά πιστοποιητικά από χώρες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Η ζημιά τώρα έγινε και θα είναι μεγάλη και ίσως ανεπανόρθωτη, τουλάχιστον για φέτος.

Τον ίδιο κίνδυνο να επιβληθεί Lockdown, αντιμετωπίζουν όμως κι άλλα νησιά, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη. Ιδιαίτερα η δεύτερη, όπου κατάφερε, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, να ανακάμψει και να υποδεχθεί αριθμό τουριστών που αγγίζει το 85% του 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά που γνώρισε το νησί τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι επενδύσεις που έγιναν σε πολυτελή καταλύματα είναι τεράστιες και μια εξέλιξη όπως της Μυκόνου, θα σήμαινε απόλυτη καταστροφή για πολλούς επενδυτές.

Το ερώτημα είναι, που χάθηκε η μπάλα στο θέμα της διασποράς των κρουσμάτων; Φταίει μόνο ο κόσμος; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη από την κυβέρνηση για τις δικές τους ευθύνες και πότε επιτέλους;

Δεν μπορεί να καλούμε τον κόσμο να επενδύσει στη χώρα μας και με μιας, να του δίνουμε τη χαριστική βολή και να τον οδηγούμε στην καταστροφή. Γιατί αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στο εξωτερικό τούτη την ώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι, παρά το γεγονός ότι έχουν το ακαταδίωκτο, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν, πως δεν ήταν δική τους η εισήγηση για Lockdown στη Μύκονο. Τότε είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη της κυβέρνησης.

Νομίζω πως θα πάρει το μάθημα πώς, “όταν σπέρνεις την καταστροφή στο νησί των ανέμων…θερίζεις θύελλες”. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Α’)

18/08/2026 - 9:26πμ
Χορός σε πανηγύρι (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΓΝΩΜΕΣ

Για τα πανηγύρια

15/08/2026 - 9:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Πάει για ισόβιος πρόεδρος ο Ερντογάν

14/08/2026 - 4:55μμ
Ο Ιωσήφ υποδέχεται τον πατέρα και τους αδελφούς του (έργο του Salomon de Bray)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Ζ’)

11/08/2026 - 9:46πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει ένα σουνιτικό ΝΑΤΟ;

9/08/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ με τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Saudi Press Agency)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα γίνει η «Συμφωνία της Μέκκας» το Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ;

8/08/2026 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει η προσέγγιση Κούρδων-Τούρκων

7/08/2026 - 3:54μμ
Ο Ιωσήφ και τα αδέλφια του, διά χειρός Gerbrand van den Eeckhout (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος ΣΤ’)

4/08/2026 - 10:32πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Νέοι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί

2/08/2026 - 3:46μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση φωτιάς που  καίει στην περιοχή Φίχτια Αργολίδας, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Ευρώπη στις φλόγες: Από την κλιματική κρίση στη γεωπολιτική αστάθεια

1/08/2026 - 9:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ελληνικός στρατός κατά την προέλασή του στη Μικρά Ασία

Σαν σήμερα, 1922: Ο γενναίος θάνατος του Αθανάσιου Σακέτα – Η μοιραία υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού

13 λεπτά πριν
Ο Στάθης Παρχαρίδης (φωτ.: facebook.com/Στάθης Παρχαρίδης)

Στάθης Παρχαρίδης: Σήμερα η κηδεία του Πόντιου καλλιτέχνη στο Πρωτοχώρι Κοζάνης

39 λεπτά πριν
Άποψη της Μικρής Σάντας Βεροίας (φωτ.: facebook.com/profile.php?id/Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μικρής Σάντας Ημαθίας)

Αυθεντικό ποντιακό και λαϊκό γλέντι στη Μικρή Σάντα της Βέροιας

1 ώρα πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και των αγορών προβλέψεων (prediction markets) στο Ρούσβελτ Ρουμ του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με οικονομικό Αρμαγεδδώνα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / ΓΕΣ)

Στρατιωτική θητεία: Μειώνεται στους 9 μήνες για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Ο καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και μελτέμια έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV