pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απειλές πολέμου εξαπολύει ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων

Υπόσχεται να καταλάβει μέχρι και το Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας

15/07/2021 - 11:48πμ
Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ (φωτ.:  https://zartonkmedia.com/)

Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ (φωτ.: https://zartonkmedia.com/)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ, εξαπέλυσε νέες απειλές για ολοκληρωτικό πόλεμο με την Αρμενία, εάν δεν αποδεχθεί να υπογράψει σύμφωνο ειρήνης με τους δικούς του απεχθείς και αδιανόητους όρους για κάθε Αρμένιο.

Προφανώς έχει υποκινηθεί από τις χώρες που τον καθοδηγούν και του παράσχουν απλόχερα στρατιωτική βοήθεια, να προετοιμάσει το κλίμα για μια νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Αρμενίας, αυτή τη φορά όχι για τα εδάφη του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), αλλά για την ενδοχώρα της Αρμενίας.

Σε δήλωσή του, όπως μεταδίδει το Αρμενικό δίκτυο Zartonkmedia.com, ο Αλίεφ αποκαλεί πατρογονικά εδάφη των Αζέρων τις περιοχές Σιουνίκ (Zangezur), στα βόρεια και ανατολικά της Αρμενίας, όπου έχουν ήδη εισβάλει Αζερικές στρατιωτικές δυνάμεις τις οποίες έχει καταγγείλει η Αρμενία στη διεθνή κοινότητα και στην ομάδα ΜΙΝΣΚ, γιατί έχει γίνει κατάφωρη παραβίαση των χερσαίων συνόρων της Αρμενίας.

Η άλλη “πατρογονική”  εστία των Αζέρων, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Αλίεφ, είναι η λίμνη Σεβάν (Goycha), ακόμη δυτικότερα από την περιοχή Σιουνίκ, πιο μέσα στα σύνορα της Αρμενίας και αρκετά κοντά στο Ερεβάν και τέλος εκεί που το τερμάτισε ο Αλίγιεφ και δείχνει που το πάει μ’ αυτές τις αθλιότητες που δηλώνει δημόσια, είναι που αναφέρει πατρογονική του γη, την πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν και υπόσχεται σύντομα να επιστρέψει σ’ αυτά τα μέρη μαζί με τους πρόσφυγες, όπως λέει συμπατριώτες του.

Δείτε την ακριβή δήλωση του Αλίγιεφ: “Όταν ανοίγουν όλες οι επικοινωνίες, εμείς, οι λαοί του Αζερμπαϊτζάν θα επιστρέψουμε στην πατρίδα τους, φυσικά. Η Τριμερής Διακήρυξη της 10ης Νοεμβρίου αναφέρει: όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η πατρίδα μας είναι Zangesur (Σιουνίκ), Goycha (περιοχή λίμνης Σεβάν), και Iravan (Ερεβάν). Σίγουρα θα επιστρέψουμε εκεί.”

Με τη δήλωση αυτή αποκρυπτογραφούνται τα σκοτεινά σχέδια του Αζερμπαϊτζάν, τα οποία φυσικά εκπονούνται από την Τουρκία που παράσχει στον Αζέρο δικτάτορα, πλήρη υποστήριξη και στρατιωτική κάλυψη.

Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και ουσιαστικά ο Διεθνής παράγοντας, και να αναλάβει πρωτοβουλίες η ομάδα ΜΙΝΣΚ, πριν βρεθούν οι Αρμένιοι με ένα νέο πόλεμο, αυτή τη φορά πολύ πιο σκληρό από του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

15/03/2026 - 11:47μμ
Ιρανοί στέκονται μέσα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στη νότια Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να διαπραγματευτούμε» με τους Αμερικανούς – Περισσότεροι από 3.000 νεκροί

15/03/2026 - 7:05μμ
Υποστηρικτές του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη είναι «άοπλη» στον πόλεμο του Κόλπου

15/03/2026 - 1:47μμ
O Κάσιμ-Τζομάρτ Τοκάεφ σε εκλογικό κέντρο, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Χ / Kazinform)
ΚΟΣΜΟΣ

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα – Μεταρρύθμιση ή ενίσχυση της εξουσίας Τοκάεφ;

15/03/2026 - 10:34πμ
Διαδηλωτές καίνε ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Κουντς (Quds Day) στο Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ, στις 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Amiruddin Mughal)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για επιθέσεις του Ιράν στον Κόλπο: «Με εξέπληξε» – Απειλές κατά Νετανιάχου και νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ

15/03/2026 - 9:20πμ
Εκτεταμένες ζημιές μέσα στο παλάτι του Γκολεστάν, στην Τεχεράνη (φωτ.: Χ/Saad Abedine)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καταστροφές σε τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικούς χώρους – Εκτεταμένες ζημιές στις «Βερσαλλίες της Τεχεράνης»

15/03/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι βαριά τραυματισμένος και καλεί τους γείτονες να «εκδιώξουν» τους Αμερικανούς

14/03/2026 - 11:30μμ
Μια ισραηλινή μονάδα πυροβολικού στα σύνορα βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου σε Παρίσι ή Κύπρο – Αρνείται συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ

14/03/2026 - 9:38μμ
Ο Γιούργκεν Χάμπερμας το 2013 στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Martin Gerten)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο πλέον επιδραστικός Γερμανός διανοητής της γενιάς του

14/03/2026 - 5:59μμ
Κατεστραμμένο κτήριο μετά από χτύπημα ιρανικού πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πολλές χώρες στέλνουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

14/03/2026 - 5:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Οι «Αργοναύτες» του Κιλκίς υποδέχθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

40 λεπτά πριν
Ανθισμένες ροδακινιές στην Κουλούρα Ημαθίας (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Βροχές στο Ιόνιο, νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα

1 ώρα πριν
Οι συντελεστές της ταινίας «One Battle After Another» που απέσπασε 6 χρυσά αγαλματίδια (φωτ.: EPA / Chris Torres)

Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για την ταινία «Η μια μάχη μετά την άλλη» – Η ελληνική νίκη της λαμπερής βραδιάς

3 ώρες πριν
Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Super League: Στραβοπάτησε στο Περιστέρι η ΑΕΚ – Άνετα ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό

10 ώρες πριν
Μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς στη διάρκεια ελληνικού φεστιβάλ (φωτ.: facebook/ Pontian Brotherhood of SA Inc.)

Η μοναδικότητα των ποντιακών χορών από την Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας – Ομάλ’, Τρυγόνα και Κότσαρι στην καρδιά της Αδελαΐδας

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign